Luxusní penthouse podle Boca do Lobo
V reprezentativní chodbě, vedoucí ke kanceláři majitele penthousu, zaujmou kromě komody Daimond určitě i luxusní vintage trezory Millionaire. Brutání „poškození“ mahagonové konstrukce s povrchem ze zlacené leštěné mosazi odkazuje na loupežná přepadení éry starého západu.
V centru obývacího pokoje se skvěle vyjímá nová verze ikonické pohovky Imperfectio. Tento jedinečný designový kousek ukazuje, jak zdánlivá nedokonalost zlatých ploch může přispět k výsledné kráse vysoce komfortního modelu.
Nádherný mramorový konferenční stůl Navarra, který je jedním z mnoha modelů vyrobených na zakázku, patří k novinkám letošního roku. Tvoří ho dva bílé krychlové moduly propojené černým topem lemovaným leštěnou mosazí.
Důležitou roli v obytném prostoru hraje osvětlení. Nadčasový lustr Supernova prozrazuje inspiraci vesmírem, konkrétně kataklyzmatickým výbuchem hvězdy, zaujme i stojací lampa Botti od Delightfull, navržená jako pocta jazzovému trumpetistovi Chrisovi Bottimu.
Efekt komody Diamond Metamorphosis vychází z dokonalého řemeslného zpracování, jež kombinuje starodávné dovednosti s moderními technologiemi. Výsledkem je exkluzivní model s nejvyšší úrovní designu.
Zrcadlo Robin nad krbem ztělesňuje inspiraci legendou zrozenou v hlubinách Sherwoodského lesa. Působivá vizuální struktura plyne z rámu zdobeného ručně vyráběnými prvky v podobě mosazných hřebíků, který lemuje rybí oko reflexní plochy.
Samostatně stojící fragmentované zrcadlo D. Dinis ve zlatém rámu je luxusní ódou na jednoho z nejvýznamnějších portugalských králů. Byl také básníkem a milovníkem vzdělání, založil nejstarší portugalskou univerzitu. Model evokuje klasický pařížský styl.
Umělecká okázalost jídelny pramení z promyšleného použití nádherných dominantních kusů nábytku a doplňků v surrealistickém stylu, jimž dává vyniknout neutrální pozadí a kontext s bělostnými antickými sochami.
Kuchyňskou část otevřeného multifunkčního prostoru definuje na míru vyrobený nábytek v černé barvě, ozvláštněný mosaznými čelními dvířky s efektním gravírovaným dekorem letokruhů. Stejný materiál a vzor byl zvolen pro přední plochu ostrůvku z černého žilkovaného mramoru. Přesah horní desky funguje jako barový pult.
Kuchyňskou část otevřeného multifunkčního prostoru definuje na míru vyrobený nábytek v černé barvě, ozvláštněný mosaznými čelními dvířky s efektním gravírovaným dekorem letokruhů. Stejný materiál a vzor byl zvolen pro přední plochu ostrůvku z černého žilkovaného mramoru. Přesah horní desky funguje jako barový pult.
Ušlechtilé tvarosloví defragmentovaného kulatého zrcadla The Glance se zlatými akcenty prezentuje pečlivou ruční práci těch nejzkušenějších zlatníků. Jedinečná krása tohoto doplňku výsledkem odvahy riskovat a „napadat“ konvenční design.
Stůl i barový pult obklopují efektní židle Nº11, odkazující svým zpracováním na surrealistické ikony, jako jsou Salvador Dali a René Magritte. Magický lustr Hera, zhotovený ručně z lité mosazi, svým organickým tvarem a propracovanými detaily evokuje vzhled zlaté větve.
Vstupní hale dominují komody Heritage s trojrozměrnými čelními plochami, ručně malované v tradičním španělském stylu. Nad nimi se skvostně vyjímají prstencová zrcadla Halo, navržená speciálně pro klienta. Dalším nepřehlédnutelným kouskem této části interiéru je mramorový stůl Pietra z bílého mramoru, korunou harmonického prostoru je pak svítidlo Hera Round II, vyrobené ručně z lité mosazi.
Vstupní hale dominují komody Heritage s trojrozměrnými čelními plochami, ručně malované v tradičním španělském stylu. Nad nimi se skvostně vyjímají prstencová zrcadla Halo, navržená speciálně pro klienta. Dalším nepřehlédnutelným kouskem této části interiéru je mramorový stůl Pietra z bílého mramoru, korunou harmonického prostoru je pak svítidlo Hera Round II, vyrobené ručně z lité mosazi.
Kanceláři dominuje esteticky rafinovaný impozantní psací stůl Empire Desk. Přední partii z elegantního mramoru doplňují detaily v podobě ručně vyřezávaných prasklin, vyplněných leštěnou mosazí.
Eklektický předsalonek kanceláře je vybaven pohovkou a křeslem Soleil. Model s měkkými smyslnými křivkami a detaily opěrek a podnožím z leštěné mosazi je inspirován duchem a posláním slavného Cirque de Soleil.
Styl kanceláře doplňuje koberec Savana z kolekce Botanic od společnosti Rug Society a odlehčená knihovna Garrett, inspirovaná jednou z nejznámějších portugalských spisovatelek Almeidou Garrettovou.
Inspirativní koupelna pro hosty, přístupná z obývacího pokoje, ohromuje černým mramorem, jehož až ponuré tónování rozbíjí podsvětlené zrcadlo Lumiére. Předobrazem efektních designových umyvadlových stolků Symphony Freestanding od Maison Valentina jsou varhanové píšťaly.
Hlavní ložnici dominuje postel s ručně vyrobeným čelem Lapiaz. Tento impozantní designový kousek je inspirován francouzským slovem pro kámen, který při povrchové úpravě praskne a materiál odhaluje veškeré vnitřní detaily. Stejným způsobem jsou zdobeny zrcadlové noční stolky.
V pracovně našel své místo rovněž originální konferenční stolek Wave, vyvinutý portugalským šperkařem. Působivý model je k dispozici v několika variantách, pro tento projekt návrháři sáhli po povrchu z leštěné mosazi. Nad nimi září lustr Supernova.
V odpočinkovém zákoutí se dvěma křesly a zrcadlem Liberté pamatovali návrháři i na domácího mazlíčka majitele bytu a připravili mu stylovou pohovku Imperfectio Pet, která je k dispozici v různých barvách, tvarech a velikostech.
Na obývací pokoj volně navazuje prostorná šatna. Skleněné dveře vestavných skříní odhalují kolekci oděvů Designer a dodávají prostoru pocit vzdušnosti. Eleganci místnosti podtrhuje vzorovaný koberec Valencie z nabídky Rug Society.
V hlavní koupelně nepřehlédnete vanu Heritage, jejíž vzhled posouvá řemeslo a design do nové úrovně. Výjimečnost modelu pramení z ručně malovaného španělského dekoru a nezbytné, leštěnou mosazí vyplněné praskliny v povrchu.
Komfort šatny umocňují křesla Imperfectio, okouzlující svou dokonalou nedokonalostí. Autenticitu a luxusní styl vnáší do prostoru rovněž exkluzivní konferenční stolek Eden s jemnými liniemi a odvážnými detaily.

Eklektický byt plný kreativity je místem, kde se setkává klasika se současným modernismem. Domov v ceně několika milionů dolarů odráží lásku svého majitele ke sběratelskému designu a poskytuje mu

dokonale funkční prostor pro práci i odpočinek.

Splnění svých profesionálních potřeb a představ investor svěřil do rukou týmu Boca do Lobo Design Studia poté, co si osobně prošel nejen showroom, ale také firemní výrobní prostory.

Exkluzivita a kvalita totiž byly dva z jeho nejdůležitějších požadavků a modely od světově uznávané značky se ukázaly být schopny jim bezezbytku vyhovět.

Brilantní výsledek v podobě obytného prostoru s neopakovatelným charismatem je důkazem, že volba byla správná. V srdci Paříže se díky ambicióznímu stylu nábytkářské ikony podařilo vytvořit jedno z nejkrásnějších a nejpůvabnějších apartmá.

Tým přesně věděl, kde začít. „Za základ jsme vzali klíčovou bílou barvu, která je ideálním neutrálním a zároveň čistým pozadím pro uplatnění různých konceptů současného designu,“ říkají tvůrci.

Kouzlo úspěchu tkví i v promyšlených detailech, počínaje luxusem zlatých povrchů přes pečlivé ručně malované dekory až po finální úpravy mramorových ploch.

Byt s bílými nástěnnými lištami, které zdůrazňují klasický styl francouzských oken, prozrazuje jemný vliv renesance, vyvážená kombinace povrchových struktur a špičkových materiálů pak z něho činí charismatický chrám elegance a vytříbeného vkusu.

Jeho otevřená vzdušná dispozice dává prostoru pocit velkoleposti, aniž by přitom rezignovala na citlivé zónování bytu v souladu s danou funkčností.

„Ovšem to, co celý dojem skutečně povznáší, jsou prvky, díky nimž je tento projekt doslova uměleckou galerií,“ vysvětluje návrhářský tým.

Ohromení pro příchozího nastává hned za vstupními dveřmi. Investor totiž vede velmi bohatý obchodní a společenský život a první dojem se zkrátka počítá.

Na kontrastní barevnosti a estetickém souladu propracovaných detailů haly se podílí velkou měrou samozřejmě nábytek. Jde především o výrazné ručně dekorované komody Heritage na straně jedné, na druhé pak o mramorový stůl s kulatým topem. Celek pak doplňuje okouzlující lustr Hera.

Z úžasu návštěvník nevyjde ani v obývacím pokoji, který především díky bělostným romantickým sochám představuje kvintesenci antiky.

Obecně je pak společenský prostor dokonalou symbiózou klasiky a moderního stylu, jehož estetiku definuje naprosté souznění barev, tvarů a materiálů.

Krémové tóny textilií, zlaté odlesky mosazi a zemité odstíny mramoru vnášejí do místnosti dokonalou rovnováhu a harmonii, nábytkové modely přes svůj špičkový design navíc zaručují nejvyšší možný uživatelský komfort.

V souladu s otevřenou dispozicí bytu přechází nastolený charakter vybavení i do jídelny. Také tady vsadili tvůrci ze studia Boca da Lobo na jedinečnost a exkluzivitu jednotlivých prvků, jež však dokážou fungovat společně ve prospěch mistrovského vyznění celku.

Výsledný efekt vychází z citlivé kombinace neutrálních barev s černými detaily a tmavě hnědými dřevěnými povrchy, kontrastujícími s nádhernou zlatou mosazí.

Atmosféru nabitou emocemi umocňuje neuvěřitelně elegantní nábytek, který lze považovat za sběratelské ikony. Na tuto zónu svým stylem plynule navazuje i kuchyně s ostrůvkem z černého mramoru, vyrobeným na zakázku.

V intimní partii bytu se tým designérů inspiroval hlavně uměleckými díly, která si klient přiváží ze všech koutů světa. Středobodem ložnice je však velká postel s masivním dekorativním čelem, umístěná před tmavě tónovanou reflexní stěnou.

Autentický luxus, ať už jde o samotné vybavení nebo ošacení, nechybí ani prosklené šatně majitele. Už vůbec ho pak nepostrádá koupelna s efektní, na míru vyrobenou vanou a se saunou.

Rovněž prostor určený pro relaxaci, dosahující úrovně soukromých lázní, lze považovat za přehlídku toho nejlepšího z umu designérů značky Boca do Lobo.

Ti se se stejnou pečlivostí věnovali i podobě kanceláře, která dokonale odpovídá osobnímu stylu majitele bytu.

Inspirativní tvůrčí prostředí, tvořené jakýmsi předsalonkem a samotnou pracovnou, osvětlené velkými francouzskými okny, uvozuje reprezentativní chodba.

S tvarově nepřehlédnutelnou výraznou komodou Diamond, dvěma ohromujícími trezory a nádherným lustrem totiž působí jako neformální umělecká galerie.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Boca do Lobo