Reminiscence zlaté jazzové éry
Každá ze společenských místností vily se může pyšnit rozměrným krbem, pohodlným sezením a francouzskými okny. Historizující atmosféra interiéru se odráží v nábytku i v dekoracích.
Hlavní společenská místnost je přímo propojená se zastřešenou terasou vedoucí do zahrady s bazénem.
Vila je součástí pěti dalších domů, které byly postaveny v roce 1906 pro movité a slavné hosty oblíbeného kasina stojícího nedaleko.
Společenská místnost, kombinující středověké kamenné prvky s nadýchaným francouzským rokokem, dýchá okázalostí a luxusem.
Odpočinková místnost je určena primárně pro neformální posezení, čemuž odpovídají také použité barvy i materiály, které jsou ve srovnání s ostatními místnostmi výraznější.
Velkorysá bílá kuchyně s rozměrným kuchyňským ostrůvkem pohodlně obslouží i větší množství lidí najednou.
Luxusní prostory se v interiéru vily organicky prolínají s rustikálními místnostmi, které mají spíše „venkovský“ nádech.
Součástí přízemí vily je také nemalý vinný sklípek, jenž je naplněn stovkami lahví vín a dalšího alkoholu.
Jídelna je maximálně eklektická. Z bohatých vzorů, barev a materiálů nábytku vystupuje tlumená tyrkysová barva stěn.
Vila je postavená v tzv. tudorovském stylu odkazujícímu především k venkovským anglickým stavením.
Hlavní ložnice je jako jediná z ložnic v domě vybavená také krbem, vlastní koupelnou a šatnou.
K domu přiléhající krytá terasa se otevírá do zahrady s venkovním bazénem a odděleně stojícím domkem pro hosty.
Vybavení hlavní koupelny tvarově odkazuje na dvacátá léta minulého století, která znamenala pro dům také dobu své největší slávy.
Každá ze sedmi ložnic rezidence má vlastní charakter a materiálové i barevné řešení. Zde převažují hnědé a zelené tóny.

V blízkosti slavného kasina, známého jako Bay Club, ve městě Huntingtonu poblíž New Yorku v minulosti vyrostlo pět domů pro jeho bohaté a slavné hosty. Jeden z nich, vila z roku 1906, je postaven

ve venkovském stylu, odkazujícímu ke klasickým hrázděným domům, v tzv. tudor stylu a poskytuje ideální zázemí pro večírky všeho typu.

Rezidence z počátku minulého století stojí na pozemku o rozloze zhruba čtyři tisíce metrů čtverečních. Je jednou z pěti vil, kterou postavili majitelé Beaux Arts Casina pro jejich vlivné a známé hosty pravidelně se přijíždějící bavit do kasina.

Největší sláva tohoto místa se odehrávala ve zlaté jazzové éře dvacátých let 20. století, kdy sem přijížděly celebrity z celých Spojených států amerických.

Ačkoli vila prošla rozsáhlými rekonstrukcemi, do současnosti si zachovala svůj osobitý styl, eleganci a šarm. Historizující vzhled fasády se propisuje také do interiéru, v němž je umístěno sedm ložnic, šest koupelen a společenské místnosti.

Exteriér může připomínat pohádkovou chaloupku, uvnitř se ovšem rezidence proměňuje na královský palác. Půdorys je navržen tak, aby se zde mohly konat večírky a sešlosti velkého množství lidí.

Každé okázale vybavené společenské místnosti dominuje neméně okázalý a mohutný krb.

Ta největší ze všech se na jedné straně otevírá velkorysé luxusní kuchyni, na straně druhé je francouzskými okny propojena s krytou terasou vedoucí na zahradu, kde se nachází venkovní bazén.

Přízemí zahrnuje také odpočinkovou místnost, bar a vinný sklep, který ukrývá 800 lahví vína. Veškeré interiérové vybavení místností odkazuje na jejich historickou podobu, ovšem rozhodně zde nechybí také veškeré moderní vybavení.

V místnostech je použito bohatých dekorací a lesklých materiálů jako je měď, která je doplněna rozměrnými sofa s mnoha polštáři.

Do kasina již dnes nemusíte chodit, můžete vyzkoušet česká online kasina z pohodlí domova.

Stejně jako všechny společenské místnosti, také hlavní ložnice disponuje rozměrným krbem, samozřejmostí je vlastní koupelna a šatna. Součástí „kasino“ vily je také oddělený, na zahradě umístěný domek pro hosty.

Dům pro hosty je vybaven dvěma ložnicemi a samostatnou kuchyní.

Vila v komplexu Beaux Arts Casina v sobě pojí okázalost a luxus hazardních her společně s historií zlaté éry jazzu a bezstarostných bohémských dvacátých let se současnými tendencemi a moderními technologiemi.

Text: Nikol Vlčková, Foto: Douglas Elliman, www.elliman.com