Královský přepych s nebývalou rozlohou

Jedinečná v každém ohledu, taková je rezidence The One, která dokáže splnit i ty nejdivočejší sny o luxusním bydlení. Čerpá ze svého perfektního umístění na předměstí amerického L. A. a stojí na nejvyšších příčkách žebříčků, co se rozlohy i přepychu týče.

Impozantní palác, jak stavbu můžeme bez příkras označit, se nachází v sousedství Bel Air, které je známé svými slavnými obyvateli a spektakulárními domy.

Mezi všemi luxusními a proslavenými vilami je ovšem The One (v překladu Ten pravý nebo Ta pravá) skutečně nejluxusnější.

Díky velkorysým zahradám s bujnou zelení u každého domu působí celá čtvrť svěže a příjemně i v těch nejparnějších kalifornských letních dnech. Bel Air uzavírá trojúhelník luxusních slavných čtvrtí Holmby Hills a Beverly Hills.

Schované v podhůří Santa Monicy nabízí toto místo dechberoucí výhledy na ostré vrcholky hor v okolí. Centrum města a nákupní domy jsou v dojezdové vzdálenosti, ovšem samotná čtvrť těží z klidu a z nádhery výhledů na město a oceán v jeho těsné blízkosti.

Krátce řečeno, čtvrť Bel Air splňuje ty nejlepší předpoklady pro to, aby dokázala adekvátně hostit dům, jako je tento.

Luxusní vila The One nabízí ráj, jaký není srovnatelný s jinými obdobnými stavbami. Unikátní mistrovské rezidenční dílo nastavuje nové měřítko tomu, co znamená „luxusní bydlení“.

Dům má rozlohou 9700 metrů čtverečních, což odpovídá rozloze klasického velkého obchodního domu, jaké najdeme pouze ve větších městech. Vypíná se nad slavnou americkou metropolí Los Angeles a těží z neopakovatelných výhledů, které město nabízí.

Ty jsou umožněny především díky svažitému pozemku, jenž je ze tří stran obklopený třpytivým vodním příkopem.

Vila byla budována celých deset let a jednoznačně se řadí mezi největší a nejvelkolepější městské rezidence, které byly (minimálně v Americe) kdy postaveny a jejichž enormní rozloha se bude stěží znovu opakovat v rezidenční výstavbě. Na jeho kompletní prohlídku by dost možná nestačil jeden den.

Většina oken v domě směřuje k úchvatným výhledům na Tichý oceán, centrum Los Angeles a horu San Gabriel.

Pět velkorysých luxusních bazénů a dalších vodních prvků, zabudovaných v interiéru i krášlících exteriér, jitří smysly a podporují dojem přepychu.

Největší z nich objímá vilu ze tří stran a díky zapuštěnému přepadu mají plavci dojem, že se pohybují na hraně útesu přímo nad městem.

Vila The One je rovněž vybavena všemi představitelnými nadstandardními prvky, jaké si jen ve stavbách tohoto typu lze představit.

Patří mezi ně prostorný night club, lázně a salon krásy s plným servisem, střešní terasa o velikosti 1000 metrů čtverečních, 120 metrů dlouhá venkovní běžecká dráha s výhledem na město anebo soukromé kino vybavené technologií Dolby Digital s více než 40 místy k sezení.

Každá místnost je dekorována v neutrálních barvách, samozřejmostí je použití drahých materiálů, jako je přírodní kámen, a enormní zapojení lesklých ploch do interiéru, od oken přes podlahy až ke stěnám.

Použitím primárně neutrálních barev maximálně vyzní přírodní a městská scenérie, obklopující dům, čímž se jinak rozlehlý interiér elegantně spojí v jeden soudržný celek.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: TopTenRealEstate.com