ELEGANTNÍ DESIGN ODRÁŽÍ STŘET KULTUR

Vibrující město plné luxusního života a radovánek, taková je Dubaj. Rezidenční byt, nacházející se v jejím centru, svým interiérovým designem odráží střet kultur, které jsou v metropoli hluboce zakořeněné.

Na jedné straně to je svět bohatých tvarů středovýchodní estetiky, kterou perfektně doplňuje moderní lehkost evropské tradice.

Renomovaná portugalská značka Covet House společně s designéry z uznávaného Vyde Studio připravila vizuálně, esteticky a emočně silný interiér bytu v nejpřepychovějším městě na světě, v Dubaji.

Interiérový design proto odráží barvami hýřící a životem překypující světoznámou metropoli, která se nachází uprostřed nehostinné pouště Arabského poloostrova.

Rezidenční byt se pyšní devíti místnostmi, které designéři vybavili nábytkem, dekoracemi a dalšími doplňky v moderním klasickém stylu.

Studio Vyde, které bylo založeno Mahmoudem Sherifem, použilo nepřeberné množství produktů, především pak nábytku, osvětlení a doplňkových elementů z Covet House.

Bohaté variace lesklých a drahých materiálů, rafinovaných detailů, okázalých barevných odstínů a perfektních klasických tvarů efektivně podporují luxusní a přepychový dojem z prostoru, který ovšem neztrácí nic na čistotě a jednoduchosti provedení.

Jednotlivé místnosti byly designéry oděny buď do bílých nebo krémových odstínů, anebo ponořeny do tmavých, velice sofistikovaných barev. Každá místnost je vždy laděna buď ryze do světlých, anebo naopak do tmavých tónů.

Ať již světlé, či tmavé místnosti, všechny jsou rozzařovány množstvím lesklých kovových doplňků a detailů ve zlatých, bronzových nebo chromových tónech.

Každý detail byl pečlivě promyšlen tak, aby tvořily v interiéru dojem sebevědomí, zprostředkovaný luxusními produkty.

Prostřednictví loftového půdorysného rozvržení bytu a rozvrstvení pokojů do dvou podlaží získává prostor na vzdušnosti, lehkosti a stylové vytříbenosti.

Základní konceptem interiérového designu je exoticky elegantní a neobyčejně sofistikovaná kombinace středovýchodních, hojně bohatých tvarů, vzorů a dekorů, s téměř poetickým důrazem na barevnou i materiálovou jednoduchost a čistotu.

Celek rezidenčního arabského bytu tak vyznívá přiznaně okázale a svěže dynamicky, ale zároveň utváří jemně rafinovanou a luxusní atmosféru.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Covet House, www.covethouse.eu