Nezapomenutelná atmosféra ikonických hotelů
Grand Hotel Kempinski High Tatras je oázou luxusu, situovanou na břehu Štrbského plesa s výhledem na majestátní panorama horských štítů.
Současný hotelový komplex tvoří tři propojené zrekonstruované historické budovy Jánošík, Hviezdoslav a Kriváň.
Vrcholně romantické místo nabízí i možnost soukromé večeře s osobní obsluhou a výhledem na okouzlující okolní přírodu.
Grand Hotel Kempinski High Tatras je oázou luxusu, situovanou na břehu Štrbského plesa s výhledem na majestátní panorama horských štítů.
Prostory, v maximální míře respektující historické souvislosti, jsou ideální i pro pořádání kulturních akcí. Oblíbený je program Roba Grigorova.
Jednotlivé objekty i v současnosti ctí původní styly dříve samostatných budov, pohybující se od secese po modernismus.
Hotel je dostupný autem i po železnici, ale rovněž letadlem, a sice linkami z Bratislavy, Košic, Krakova a Vídně, nebo luxusní helikoptérou.
Hosty rozhodně zaujme široké majestátní hlavní schodiště, lemované kovaným zábradlím.
Šéfkuchař Grand Restaurantu Miroslav Zamiška se svým týmem připravuje lokálně inspirované pokrmy v inovativním provedení.
Součástí hotelové wellness zóny je rovněž krytý plavecký bazén, který se – stejně jako celá Zion Spa Luxury – nese v duchu evropské elegance.
Čtyřletá rekonstrukce podle návrhu architekta Petra Černo měla za úkol transformovat historicky chráněné budovy na luxusní pětihvězdičkový hotel, odpovídající současným standardům řetězce Kempinski.
Po vysokohorských túrách přijde určitě vhod příjemný odpočinek u skleničky něčeho dobrého, servírované v hotelovém lobby baru.
Pokoje De luxe disponují úchvatným výhledem na vodní hladinu plesa, vyhledávaná jsou především úchvatná apartmá s balkonem.
Věžička na střeše hotelu, vybavená vířivkou, je součástí vyhledávaného novomanželského apartmá.

Procházky nádhernou přírodou i městem, teplo ohně praskajícího v krbu, hřejivé wellness procedury, vynikající kuchyně…, to všechno dovede zpříjemnit měsíce spojené s podzimem a zimou, ať už se je člověk rozhodne strávit v Tatrách, nebo v Bratislavě.

Vysoké Tatry jsou tím správným místem nejen pro sportovní, ale také pro romantické zážitky. Na své si tu přijdou zejména milovníci vysokohorské turistiky.

Vypravit se mohou například na Popradské pleso, cestou si prohlédnout symbolický hřbitov nebo naučnou stezku, k nenáročným patří i cesta klidnou Mlynskou dolinou k vodopádu Skok. Za pozornost pak určitě stojí také okruh okolo Štrbského plesa.

Po pobytu na čerstvém vzduchu pak přijde vhod šálek kávy, čaj nebo drink v Lobby Baru ikonického Grand Hotelu Kempinski High Tatras. Ten nabízí rovněž jeden z nejromantičtějších stylových apartmá, určený nejen pro novomanžele:

okouzlující prostory s velkou ložnicí a obývací zónou s krbem obloženým onyxem korunuje věžička s vířivkou, z níž je nádherný výhled na okolní přírodu i na nebe poseté hvězdami.

Dokonalý relax poskytuje i Zion Spa Luxury, jež patří k nejlepším a nejkrásnějším hotelovým wellness provozům v Evropě.

V této oáze klidu, s okny směřujícími ke Štrbskému plesu a k majestátním štítům Vysokých Tater, návštěvníky rozmazlují při značkových terapiích s lokálními ingrediencemi, ve vířivce, finské, parní či solné sauně.

K dispozici je tu i ledový déšť a Kneippova lázeň. Neodolatelným lákadlem hotelu jsou samozřejmě také tradiční kulinářské speciality slovenské kuchyně, připravené šéfkuchařem Grand Restaurantu Miroslavem Zamiškem.

Přitahují rovněž zdejší každoroční kulturní programy: tentokrát je to například recitál populárního Roba Grigorova.