Soukromý komplex od renomovaných architektů

Mistrovské dílo v podobě moderní třípodlažní rezidence má veškeré atributy, typické pro tvůrce osvědčené jihoafrické společnosti Saota – vyznačuje se soudobým minimalismem s rovnými liniemi, otevřeným půdorysem a spoustou transparentního skla.

Sídlo, označované jako „Nebeská zahrada“, koupil americký miliardář George Ruan před dvěma lety v rozestavěném stavu za šedesát milionů dolarů. V současnosti – po rozsáhlé rekonstrukci – ho nabízí k prodeji za částku dvaapůlkrát vyšší.

Přestože realitní trh v souvislosti s krizí stále klesá nebo minimálně poněkud stagnuje, luxusní nemovitosti si vždycky svého kupce najdou.

Nejinak to bude i v případě této špičkové rezidence, postavené z betonu, je totiž situována na jednom z nejvyšších hřebenů v Bel Air, jedné nejbohatších a nejvyhledávanějších čtvrtí Los Angeles, jež je dlouhodobě považována za neoblíbenější a nejvyhledávanější destinaci celebrit.

Zabydleli se tu nejen Jennifer Lopez, Tony Curtis, Sonny a Cher, ale také Jennifer Lawrence, Justin Bieber, Taylor Swift a Miley Cyrus. Honosná usedlost „Sky Garden“ je navíc součástí zdejšího prestižního komplexu luxusních nemovitostí Viewpoint Collection.

Areál o velikosti 1,15 akru s hlavní budovou s devíti ložnicemi, čtrnácti koupelnami a čtyřmi kuchyněmi, doplněný samostatným objektem pro hosty a komfortně koncipovanými venkovními plochami, je sice schovaný v kopcích, ale přesto může těžit z výhodné polohy v blízkosti světově nejvyhledávanějších restaurací, obchodů a zábavních podniků na Rodeo Drive.

Navíc disponuje neskutečnými panoramatickými výhledy na celou pánev LA, od siluety Downtown LA až po Tichý oceán a ostrov Catalina.

Díky otevření vnitřní dispozice hlavního obytného prostoru se jednotlivé funkční zóny kontinuálně prolínají, a obytné místnosti tak plynule přecházejí jedna do druhé.

Jejich vzájemnou prostorovou a stylovou sounáležitost zvýrazňuje použití jasné neutrální barevné paleta s převahou světlého přírodního dřeva, stejně jako čisté jednoduché linie veškerého vybavení.

V celé rezidenci převládají vysoce kvalitní materiály a špičkové povrchové úpravy. Nezbytnou součástí rozlehlého domu jsou velkorysé šatny s mramorovými akcenty, divadlo, knihovna, profesionálně vybavená posilovna a lázeňská zóna.

Interiéry jsou přirozeně propojené s venkovními plochami v podobě velkých zastíněných i otevřených teras.

Nekonečný bazén, vykonzolovaný nad suterénem s technickými místnostmi a ubytovacím zázemím pro zaměstnance, sousedí s ohništěm a vířivkou, zapuštěnými do terénu, pod pergolou pak našla své místo nejen komfortní venkovní kuchyně, ale také jídelna a pohodlný zahradní nábytek.

Příjemné vnitřní klima prostor obrácených do údolí pomáhají zajistit posuvné sluneční clony z perforovaného hliníku, jimž připadá i úkol zajistit interiérům soukromí a dekorovat fasádu jinak přísně minimalistické stavby.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Aaron Kirman Group at Compass