Výjimečný luxus nejen pro celebrity
Zajímavostí luxusního hotelu, situovaného přímo na břeh Dunaje, je kromě heliportu rovněž vlastní říční molo.
Zajímavostí luxusního hotelu, situovaného přímo na břeh Dunaje, je kromě heliportu rovněž vlastní říční molo.
Lobby bar je zároveň doslova přehlídkou šumivých vín, jež patří ke standardní hotelové nabídce. Vyhledávaným nápojem je Henri Giraud Champagne Esprit Nature.
Oceňovaná wellness zóna v jedenáctém poschodí je nejlepším hotelovým spa na celém Slovensku, získala cenu Best Hotel Spa od World Spa Awards.
Zion Spa Luxury nabízí rovněž tři typy saun, vířivku, tělové a kosmetické procedury, masáže a parní aromalázeň
Stylový, designově pojatý bazén s barevným podsvětlením poskytuje na širokých ochozech kolem nádrže i řadu odpočivných zón.
Koupelna, která patří k nejluxusnějšímu prezidentskému apartmá, má podlahu s obkladem z vysoce dekorativního a efektního přírodního onyxu.
Prezidentské apartmá, jež si pronají zejména celebrity, zaujímá plochu 280 čtverečních metrů, terasou s výhedem na Dunaj a připojením vedlejších pokojů ho lze rozšířít až na 400 m2.
Ve stylové hotelové restauraci Riverbank s výhledem na Dunaj se na podzim tradičně servíruje například výborný salát z pečené dýně hokaido.
Oblíbenou specialitou zdejší restaurace, vedené šéfkuchařem Jaroslavem Žídkem, jsou husí hody, vhodné pro společnost šesti až sedmi osob.
Šéfkuchař Grand Restaurantu Miroslav Zamiška se svým týmem připravuje lokálně inspirované pokrmy v inovativním provedení.

Grand Hotel River Park ve slovenské metropoli zná řada světových pěvěckých a hereckých hvězd, jako je třeba pár Michael Douglas a Catherine Zeta Jones, Robbie Williams, Kylie Minogue, Sting či Depeche Mode.

Přijíždějí si sem užít nejen krásy Bratislavy, její galerie, muzea, kavárny, noční bary a hudební kluby, ale i okouzlující výhledy na klidně tekoucí Dunaj, na jehož břehu moderní stavba stojí.

Vzdálena pouhých pětatřicet minut jízdy od mezinárodního letiště ve Vídni, nabízí prostorné klimatizované pokoje, z nich nejluxusnějším je samozřejmě Prezidentské apartmá. Jedinečnost dodává hotelu i střešní heliport a vlastní říční molo.

Po procházce a nákupech ve slovenském hlavním městě hosté ocení jak vysoký ubytovací komfort, tak relax v exkluzivním hotelovém spa, jemuž díky široké veřejnosti i odborné porotě právem náleží cena Best Hotel Spa od World Spa Awards.

Jeho ředitelka Simona Lipovská vřele doporučuje terapii s názvem Uvolnění v Istropolis City, využívající kombinaci hřejivých a chladivých olejů s podporou bylinkových esencí, která v člověku rozproudí energii a restartuje celý organismus.

K pobytu neodmyslitelně patří i gurmánské zážitky, jež je možné si vychutnat přímo v hotelové restauraci Riverbank.

Tým pod vedením šéfkuchaře Jaroslava Žídka tu tradičně připravuje například husí a kachní hody, stejně jako sezónní speciality, jako třeba salát z pečené dýně hokaido nebo restovaná husí srdce či žaludky na kyselo.

Ať už je cílem hostů hotelu nějaká oslava či pouze odpočinek, málokdy se obejde bez bublinek ve sklence.

Jak říká zdejší someliér Szilárd Deák, vlajkovou lodí mezi šampaňskými víny je rozhodně francouzské naturální Henri Giraud Champagne Esprit Nature, představující vyváženou kombinaci minerality a bohatých ovocných tónů.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Grand Hotel Kempinski High Tatras a Grand Hotel River Park