SLAVNÁ FILMOVÁ VILA S HISTORIÍ JEZDECTVÍ

Rozhlehlá rezidence Mill Neck, zasazená do malebné krajiny necelou hodinu cesty od New Yorku, se proslavila jako filmová vila i jako domov množství dostihových koní, kteří zde trénovali na závody.

Původní majitel rezidence, která se rozkládá na známém Long Islandu, byl totiž prominentním hráčem na poli koňských dostihů plnokrevníků.

Dům proto zahrnuje kromě bezmála 1400 metrů čtverečních zastavěné plochy také stáj pro deset koní, skoro jako pravý pohádkový palác. Vila je výjimečná je také tím, že si ji oblíbili američtí filmaři.

Natáčely se zde díly amerického seriálu Elementary a hollywoodský megafilm Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Rezidence je umístěna zhruba třicet minut od newyorské čtvrti Belmont Park, která se rozkládá poblíž Manhattanu i blízkého Hamptonu. V útrobách této impozantní stavby je umístěno šest ložnic a obdobný počet koupelen.

Zásadní je ovšem okolí domu, jelikož se zde na pěti hektarech se rozkládají pastviny, trávníky, výběhy a jezdecké okruhy pro koně. V dobách své největší slávy se na pozemku kolem domu prohánělo a na závody trénovalo celkem na sto závodních koní.

Interiér i exteriér domu byl navržen v historickém francouzském zámeckém stylu, čemuž odpovídá také honosná příjezdová silnice, která je z obou stran lemována alejí stromů a dokonale opečovávanou zahradou.

Opulentní zámecký styl a luxus se odráží především v materiálech: samozřejmostí jsou masivní leštěné dřevěné a mramorové podlahy nebo precizně řemeslně zpracované dřevěné prvky v interiéru, například schodiště či úchvatný mahagonový bar.

Hlavní místnosti jsou vybaveny skvostnými krby, které byly rovněž vytvořeny v blyštivém zámeckém stylu. Ten zdůrazňují také bohaté brokátové závěsy, rokoková křesla a sedací soupravy, leštěné podlahy a vyřezávané dekorace.

V exteriéru vily pak k zámecké architektuře odkazuje malá věž, vklíněná do křížení dvou křídel stavby, která vytvářejí na půdorysu písmeno L. V interiéru lze najít také cihlami obložený vinný sklípek, plný láhví lahodného červeného i bílého vína, pokerovou hrací místnost pro fajnšmekry, kinosál a wellness zónu, zahrnující fitness a místnost s vířivkou.

Na velkorysém pozemku se pak nachází malý resort pro hosty s plně vybavenou venkovní kuchyní a vyhřívaný bazén se slanou vodou, k němuž se sestupuje po několika přepychových zámeckých terasách, a rybník s vodopádem, ve kterém se čile hemží zlatavá těla okrasných koi kaprů.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, vila nese jméno Mill Neck. Toto jméno upomíná na dřevařskou firmu, která zde sídlila v sedmnáctém století. V současnosti je adresa domu jednou z nejprestižnějších v celých Spojených státech amerických.

V jejím sousedství najdeme kromě historické vily prezidenta Teddyho Roosevelta v Oyster Bay i další obdobně honosná a rozlehlá sídla na malebných pozemcích, které jsou často přirovnávány k nejuxusnějším domům v Hamptonu.

Stačí si jen vybrat některý zdejší zámek, v němž prožijete svou vlastní nezapomenutelně romantickou pohádku.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Courtesy of Douglas Elliman