Parametry soukromé wellness zóny

Sauna klasická či infra, parní a masážní box, vířivka, bazén… Špičková zařízení nabízejí ten nejvyšší uživatelský komfort, k efektivní relaxaci však může přispět i mnohem jednodušší a cenově dostupnější vybavení.

Ne vždy jsou totiž dispozice bytu či domu tak velkorysé, aby umožnily relaxaci v maximalistickém pojetí. Ke slovu tak přijdou účelná řešení, jež i na menší ploše poskytnou žádoucí efekt.

Příkladem mohou být zážitkové sprchy, vybavené chytrými hlavicemi s rozličnými funkcemi.

Potřebné benefity umí nabídnout i prostorově nenáročný stěnový masážní panel, vyšší úroveň, přesto bez větších požadavků na místo, pak představuje multifunkční parní box či infrakabina.

Rovněž klasické sauny jsou k dispozici jak v nadstandardních, tak ve velmi kompaktních velikostech. Šlápnutím vedle určitě není ani vana opatřená tryskami, jež umějí vodu rozvířit a dodat jí i příjemný bublinkový nadstandard.

Vyšší pořizovací a provozní náklady si pak vyžádá realizace vnitřního či venkovního whirlpoolu nebo bazénu. Vrcholem je ovšem velkorysé wellness centrum v domě, eventuálně ve venkovním zahradním objektu, slučující maximální množství volitelných procedur.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: archivy firem