Exkluzivní kreativita arabské estetiky

Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, jež je dlouhodobě lídrem na poli světového interiérového designu.

Bezchybná harmonie přitažlivého obytného prostoru, plného úchvatných linií, skvělých materiálů a bohatství zlatých detailů, je výsledkem spolupráce věhlasného inspirátora a ambasadora kvalitních produktů od dvanácti uznávaných značek a návrháře Karima Abdula Muttaliba z K. A. Interior Design.

Skutečně velkolepá vila, která se nachází v jednom z nejvyhledávanějších a nejrychleji rostoucích měst na světě, v grandiózním Rijádu, je tak dalším nepřehlédnutelným exponátem ve sbírce úchvatných realizací, vytvořených s pomocí Covet House napříč různými zeměmi.

Tentokrát tím nejelegantnějším nábytkem, osvětlovacími tělesy a doplňky ze svého bohatého portfolia přispěla firma k finalizaci pozoruhodného projektu v Saúdské Arábii, jehož výsledkem je působivé propojení toho nejlepšího z luxusní arabské estetiky a moderní klasiky.

„Produkty od Covet House byly pro vytvoření tak výrazově silného obytného prostoru klíčové,“ oceňuje podíl svého věhlasného partnera Karim Abdul Muttalib, vycházející hvězda na nebi interiérového designu.

Sice mladý, ale už vysoce kvalifikovaný návrhář se dokázal prosadit řadou výjimečných návrhů, není tedy divu, že si ho osvědčená společnost vybrala pro spolupráci.

Wow efekt vyvolá hned vstupní prostor se zlatým elegantním konzolovým stolkem a zrcadlem Lumiere.

Přechází rovnou v jídelnu, jíž vysoké stropy dodávají na velkorysosti, grandiózní měřítko navíc umožňuje vyniknout každému z mistrovských modelů, ať už jde o masivní jídelní stůl Fortuna, židle z kolekce Chandra nebo příborník Lapiaz.

Rozlehlá společenská zóna zahrnuje i špičkově vybavenou kuchyň s ostrůvkem, jehož prodloužená vrchní deska funguje jako barový pult osvětlený půvabnými kalichy dvou lustrů Gia.

A což teprve obývací zóna, jejíž vyznění vyplývá především z kontrastu měkkosti a bohatosti látek s tvrdostí materiálů a povrchových úprav!

Pohled klouže z jednoho úchvatného modelu ke druhému, ať už jde o neuvěřitelný konferenční stolek Latza, půvabnou pohovku Odette či sametové pufy Florence.

Od designového gejzíru si člověk neoddechne ani v ložnici s velmi jednoduchou barevnou paletou, v kontextu s níž o to více vyniknou všechny detaily ve formě osvětlení a doplňků.

Ani tady nechybějí zlaté doteky, čehož příkladem může být nádherné čelo postele a noční stolky z kolekce Lapiaz nebo lustr Waterfall. Součástí hlavní odpočinkové zóny je i obývací část s biokrbem a pohodlnými, esteticky vydařenými křesly Isadora.

V ohromujícím výčtu nesmí samozřejmě chybět ani opulentní koupelna, jež zaujme nejen exkluzivní vanou Diamant, ale také nevšedními umyvadly Eden pod oválnými zrcadly Shield.

Z nastolené atmosféry neslevili tvůrci ani v ložnici pro hosty s elegantní postelí Château či v pracovně, kde se rozhodně skvěle vyjímají křesla Nura. Přehlídkou vytříbeného designu je samozřejmě také půvabný dětský pokoj s nábytkem a osvětlením z řady Cloud.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Covet House