Relax i očista pod proudem deště

V dnešní době je úsporné bydlení skloňováno snad ve všech pádech a platí to samozřejmě i u spotřeby vody. Z tohoto pohledu je sprchování tím nejúpornějším způsobem intimní očisty.

Sprchy nabízejí příjemné relaxační prožitky, a navíc i estetické pojetí prostoru koupelny.

Moderní koupelnový design nabízí nekonečné možnosti dispozičních řešení, k nimž bezesporu patří sprchové kouty. Soudobé modely nabízejí kvalitní materiály, moderní technologie i zajímavý design, jež se snadno přizpůsobí jakékoli dispozici i rozměrům koupelny.

Mezi trendy jednoznačně patří bezbariérové neboli Walk-in modely, kdy se sprchová vanička instaluje přesně na úroveň podlahy nebo se využívají odtokové systémy, zabudované přímo do dlažby.

Lze ale vybírat i z klasičtějších variant vaniček s umístěním na podlahu, na nožičky či pro obestavbu. Kvalitní vaničky jsou vyrobené z odolných materiálů, nejčastěji se jedná o akrylát, smaltovanou ocel, keramiku, kompozit i přírodní kámen.

Variabilita zástěn je rovněž široká, přičemž i zde je důležitý kvalitní materiál převážně v podobě bezpečnostního skla se speciální povrchovou úpravou. Hitem jsou bezrámová řešení, ale i kombinace s profily.

O samotný rozptyl vody se starají technologicky vyspělé a úsporné sprchové sestavy s důmyslným ovládáním, časováním, volbou proudů a dalšími přidanými funkcemi.

TEXT: Jindřiška Janovská, FOTO: archivy firem