Snový dům, prostoupený středomořským stylem

Přes čtyři hektary velký pozemek poblíž Alama, který je známý pod jménem Lark Ridge Estate, byl celý pečlivě navržen Brianem Tichenorem.

Zahrnuje jeho oblíbené architektonické prvky, jako jsou zahrady inspirované středomořskou kulturou, anebo fontána se lví hlavou z tmavého mramoru Emperador.

Zcela exkluzivními a jedinečnými elementy jsou také bazén a přilehlá vířivka ve tvaru osmiúhelníku, jejichž stěny jsou netradičně provedeny z černé omítky. Z vířivky je navíc úchvatný výhled na blízkou horu Mt. Diablo a okolní údolí.

Alamo, klidná a přívětivá čtvrť 45 kilometrů jižně od San Francisca, kde byla rezidence postavena, je ideálním místem, jelikož je velice tiché, a přitom má v dosahu ruch velkoměsta i Silicon Valley.

Pozemky se nachází přímo nad známou turistickou trasou, která je oblíbená chodci i cyklisty.

Mezi slavné osobnosti, které v Alamu našly útočiště, patří například zlatá olympijská medailistka Kristi Yamaguchi, Mark McGwire anebo majitel Oakland Riders Marc Davis.

Slavný designér a umělec Brian Tichenor, žijící v Beverly Hills, je muž mnoha talentů a proslavil se především svým originálním, umělecky ztvárněným interiérům honosných rezidencí i zahrad.

Tichenor je členem architektonické fakulty vysoké školy University of Southern California v Kalifornii.

Mezi jeho nejznámější práce patří nová budova novin Los Angeles Times anebo Nantworks, výzkumné laboratoře zkoumající DNA sekvence, které se nacházejí na rekultivovaných ropných polích, využívajících zachycování metanu a solární strukturu k dosažení energetické samostatnosti.

Brian Tichenor se angažuje rovněž v uměleckém světě, jeho barevné akvarely zdobí stěny domovů mnoha vášnivých amerických sběratelů umění.

Společně se svojí ženou navrhl více než sto zahrad po celém světě a v roce 2017 vydal knihu o zahradní architektuře Vnějšek uvnitř: Domy a zahrady podle Tichenora & Thorpové.

Na velkém pozemku se nacházejí celkem tři luxusní domy, přičemž každý z nich má soukromý příjezd. Hlavní rezidence má rozlohu necelých tisíc metrů čtverečních a její půdorys zahrnuje šest ložnic a devět koupelen.

Architektura luxusní dvoupodlažní vily se inspirovala evropským Středomořím. Nejvíce je to znát na střeše z pálených červených šindelů. Vila byla navržena pro život v interiéru i v exteriéru – důraz byl kladen především na jejich vzájemné prolínání.

V interiéru lze nalézt vzdušnou společenskou část, soukromé obývací prostory, salony a privátní ložnice s velkými walk-in šatnami, koupelny vybavené jako luxusní lázně, domácí kanceláře, tělocvičnu a mediální místnost.

Dekadentní luxus podtrhují také použité materiály a prvky, především pak dvojité francouzské dveře, benátská zrcadla a štuky, historické krby, křišťálové lustry a na míru vyrobené povrchy z onyxu a mramoru.

Každá místnost je jedinečná, s vlastní úpravou stěn, kde najdeme například zlatem vyloženou tapetu umístěnou v domácí kanceláři, anebo benátské perleťové stěny, objímající hlavní ložnici.

Rodinnou místnost zdobí ručně malovaná omítka a krb přímo z Plaza hotelu v New Yorku. Technickou vyspělost a bezpečnost v domě zajišťují bezpečnostní systémy, elektrická stínidla, spotřebiče Miele automatizovaně ovládaná světla.

Dům pro hosty má příjemnou velikost 85 metrů čtverečních a nabízí jednu ložnici s koupelnou, plně vybavenou kuchyni a prádelnu. V přízemní je umístěna garáž se stáním pro devět aut.

Necelých 70 metrů čtverečních má blízký malý dům, který je vybavený také jednou ložnicí s koupelnou a kuchyní. Tento dům má ovšem výhodu přilehlého tenisového kurtu s basketbalovým košem a terasou s posezením a krbem.

Venkovní kuchyni, bar a dostatek lounge prostorů kolem venkovního bazénu rozhodně okouzlí i ty nejnáročnější hosty.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: TopTenRealEstate.com, Courtesy of Compass