Golfový resort La Manga Club ve Španělsku

Od svého otevření v roce 1972 přitahuje turisty a ty, kdo hledají nemovitosti v rámci prosperující středomořské komunity s více než 2300 rezidencemi.

Hosté si tu užívají celoročně jarní počasí v nádherném prostředí přírodních parků, nedotčených pláží a výjimečných kulturních zajímavostí.

Na prodej či ke dlouhodobému pronájmu je v současnosti celá škála stylových nemovitostí různých typů, počínaje apartmány Orquideas Apartments přímo v golfovém resortu přes hotel La Manga, nádherné vily v areálu Las Acacias až po pozemky v rámci komunity Buganvillas, kde lze realizovat objekty podle vlastních představ, samozřejmě však v kontextu s celkovým charakterem dané oblasti.

Investoři tu mají k dispozici tým architektů, krajinářů a interiérových designérů, připravených pomoci jak s výstavbou, tak s návrhem domu i veškerými souvisejícími administrativními úkony.

V roce 2021 byl v rámci La Manga Club Properties uveden na trh také úchvatný rezidenční komplex Buenavista, sestávající ze čtrnácti apartmánů se dvěma a třemi ložnicemi.

Komunita s privilegovaným svahem a výjimečnými výhledy, nacházející se v severní části letoviska, nabízí i venkovní společenské prostory, které poskytují skvělý pocit prostornosti.

Není divu, že zájem investovat do rezidencí v bezpečném regionu plném rozlehlé venkovní zeleně už projevili lidé z různých věkových skupin a všech koutů světa.

Tato příležitost totiž investorům nabízí dobrou kombinaci stabilních zajištěných výnosů a skvělého životního stylu, kdy mohou využívat svůj vlastní byt po dobu padesáti dní v roce, dalších šest dnů pak i jeden ze studiových apartmánů resortu.

Okouzleni budou určitě také vysokou úrovní interiérů všech zmíněných nemovitostí, na jejichž vybavení se se svým bohatým portofoliem podílela rovněž firma STOPKA.

La Manga Club se nachází v blízkosti starobylého města Cartagena v jihovýchodní španělské oblasti Murcia, na kopci mezi Středozemním mořem a jeho slanou lagunou Mar Menor, v dosahu několika pláží.

Tato jedinečná geografie je zároveň zárukou nejlepšího počasí ve Španělsku s průměrnými teplotami minimálně 22 stupňů a s více než třemi stovkami slunečných dní v roce.

Pouhých 15 minut jízdy autem od rekreačního a golfového resortu leží jedno z kulturně a historicky nejvýznamnějších míst Španělska a nejlidnatější metropole v regionu, Cartagena.

Město se může pochlubit více než patnácti bary a restauracemi s vyhlášenou místní kuchyní, nejslavnějším průvodem tzv. Svatého týdne v celém Španělsku, úžasnou architekturou a řadou historicky zajímavých míst, stejně jako zdejšími lázeňskými službami.

Hosté a obyvatelé resortu jistě ocení i zrekonstruované tenisové centrum, na jehož obnovu padnou v roce 2022 dva miliony eur.

K dispozici tu mají přístup na tři osmnáctijamková golfová hřiště, už zmíněné tenisové centrum s osmadvaceti kurty (z toho nově sedmi kurty na paddle tenis), osm fotbalových hřišť podle předpisů FIFA, pětihvězdičkový Hotel Príncipe Felipe, čtyřhvězdičkový Aparthotel Las Lomas Village, více než patnáct barů a restaurací.

Samozřejmostí je pláž se soukromým přístupem, volný čas lze využít i k návštěvě místních atrakcí, a to včetně národního parku Calblanque a Monte de las Cenizas a Cabo de Palos, mezinárodně uznávané mořské rezervace.

Evropská města spojuje se dvěma nejbližšími letišti tohoto rekreačního a golfového resortu, Alicante a Murcia-Corvera, více než osm desítek přímých letů, přičemž z České republiky létá linka Pardubice – Alicante od března do konce října dvakrát v týdnu.

Díky rozsáhlé síti silnic je region v přímém kontaktu se zbytkem Španělska.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Stopka