Luxus nejslavnějšího hráče amerického fotbalu

Dle některých zdrojů je Emmitt Smith, toho času člen Dallas Cowboys v důchodu, nejlepším a nejslavnějším hráčem amerického fotbalu v historii.

Jeho přepychová rezidence v Texasu proto do puntíku splňuje to, co bychom očekávali od vily slavné hvězdy – je zde množství ložnic, koupelen i soukromé lázně.

Luxusní sídlo, které se rozkládá na více než tisíci metrech čtverečních, je navíc k prodeji. Případné zájemce může ke koupi nalákat také exkluzivní nabídka – k domu kupující dostane také možnost se slavným fotbalistou povečeřet.

Dalším neméně hodnotným plusem může být také to, že se vila nachází v těsném sousedství lesoparku a jezera, do něhož má privátní přístup.

Rodina i hosté na pozemek přijíždějí velkorysou branou, a pokud náhodou počasí nepřeje (což se v Texasu moc neděje), mohou z auta vystoupit pohodlně suchou nohou pod krytou terasou, která je určena k parkování.

Reprezentativní luxusní zádveří rezidence sestává z dvoupodlažního foyer, jehož unikátnost podporuje rozměrné dřevěné schodiště se železným tepaným zábradlím. Schodiště zároveň tvoří adekvátní pozadí pro velké piano, které je pod ním umístěno.

Veškeré místnosti v domě jsou vzdušné a rozměrné včetně ložnic, kterých se zde nachází pět.

Mimo ně je ve vile také devět koupelen, dva obývací pokoje, dvě kanceláře, z nichž jedna se pyšní dřevěným kazetovým stropem, a kuchyně s impozantním ostrůvkem na podstavci.

Nadstavbou je mediální místnost, která umí dobrým filmem zabavit až jedenáct lidí, a hrací místnost, jejíž velikost hravě poskytne prostor pro uspořádání večírku.

Ložnice jsou také součástí dvou hlavních apartmá. Jedno z nich je umístěno v přízemí, druhé, které má navíc vlastní krb, se nachází v patře.

Apartmá v přízemí pak nabízí komfortní část k sezení, oddělené koupelny pro ni a pro něj, víceproudový sprchový systém, vanu s vodními tryskami, tři velké šatny a relaxační prostor v podobě parní lázně.

Rezidence slavného fotbalového hráče je samozřejmě obklopená také rozměrnou zahradou, poskytující zázemí pro zábavu i odpočinek. K dispozici zde je bazén s lázeňskou „zónou“ a krytá venkovní kuchyně s jídelnou.

V domě je umístěn i velkokapacitní generátor, který zajišťuje přísun elektřiny v případě výpadku elektrického proudu, který v Texasu není ojedinělým jevem.

Celková designová koncepce vily vychází z tradice jižanské americké architektury, jež je známa především použitím kombinace dřeva a kamene, která spolu s dřevěným vyřezávaným nábytkem vnáší do interiéru silný rustikální dojem.

Ten podporuje také množství kovových dekorativních prvků, například závěsná svítidla v obývacích pokojích anebo mnoho drobných dekorací, nesoucích přiznanou i uměle vytvořenou patinu.

Sídlo bylo pro Emmitta Smitha postaveno v roce 1995 a nyní poprvé mění svého majitele.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: TopTenRealEstate.com