Modřínová romance v Alpách

„Jedu na chatu“ nemusí znamenat, že vyrazíte jen za město na venkov. Může to být informace o tom, že se vydáte na chatu, která je zasazena na svazích francouzských Alp, jejichž nádherná přírodní scenérie je nenapodobitelná.

Chalet (typický název pro tradiční francouzské horské příbytky) Les Houches vám takovou možnost nabídne. Designérka Nicky Dobree dostala za úkol navrhnout a realizovat rodinné bydlení v údolí Chamonix, rozléhající, se přímo pod nejvyšší horou Evropy.

Vytvořila dům, jenž v sobě pojí nadčasový a elegantní design s charakterem, který je pevně zasazený do svého kontextu a respektuje lokální tradice a kulturní mikroklima.

Není to jen horská komfortní chata pro trávení volného času, ale dá se využít také pro celoroční bydlení.

Objekt má dispozici 700 metrů čtverečních a vyrostl pod rukama místních řemeslníků, kteří pracovali výhradně s tradičními materiály. Nabízí celkem pět podlaží, z nichž většina se otevírá dechberoucím výhledům na nedaleký masiv Mont Blanc.

V interiéru se nachází vše, co lze očekávat od luxusní chaty. K dispozici je tu pět ložnic, navíc každá vybavená originálním nábytkem, wellness zóna, venkovní vířivka umístěná na terase a multifunkční domácí kino prakticky uskladněné ve sklepě. Mimo to je v chatě také bar, dobře vybavený vinný sklípek a herní místnost.

Dřevo je esenciálním materiálem neodmyslitelně spjatým s chatami všech typů. Na Les Hoches byl použit speciální, výrazně broušený modřín, čímž stavba dostala nápadně rustikální charakter, který podporují také vnitřní dubové podlahy.

Ručně malovaná kuchyň v mátovém odstínu s nabílo omítnutým stropem vnáší do prostoru barevný kontrast ke struktuře dřeva. Je to srdce domu, kde se rodina a přátelé schází u velkorysého ostrůvku s kamennou deskou.

Rozměrná okna umístěná ze tří stran chaty se otevírají venkovní, částečně zastřešené terase a neopakovatelným výhledům na horskou krajinu.

Chalet Les Hochces je synonymem pro spojení mezi vnitřkem a vnějškem a komfortního nadstandardního bydlení po všechna roční období.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: archiv