Splněný americký sen ve stylu Covet House


Nejnovější projekt, jenž je výsledkem spolupráce s Ivanem Satriou, spoluzakladatelem a hlavním umělcem z Kintsugi Visual a společnosti Covet House, představuje špičkový moderní byt, hodný nejlepší adresy v Hollywoodu.


Obytný prostor, tvořený doširoka otevřenou dispozicí, je doslova nabitý těmi nejlepšími, mistrovsky zpracovanými materiály.

Dřevěné panely, mramorové obklady podlah a stěn, sklo, zrcadlové plochy, samet, zlaté detaily, luxusní svítidla a doplňky v kombinaci s moderní estetikou a nepřekonatelnou elegancí jsou rámovány panoramatickými výhledy na Město andělů a fascinující místní krajinu.

Elegance vyzařuje z každého koutu tohoto nadmíru exkluzivního bytu. Jak už považujeme za samozřejmé, i v tomto případě tvůrci pracovali s tím nejlepším, co představují osvědčené značky, sdružené pod hlavičkou Covet House.

Jsou tu opět k vidění nejnovější inspirace v podobě exkluzivní produkce BOCA DO LOBO, DELIGHTFULL, BRABBU, KOKET, MAISON VALENTINA, CIRCU, LUXXU, ESSENTIAL HOME, RUG’SOCIETY, PULLCAST, FOOGO a CAFFE LATTE. 
Hned ve vstupním foyer je jasné, o co tu jde:

naprosto skvělý první dojem vyvolávají křesla čalouněná rubínovým sametem, stejně jako stojací křišťálová lampa a další vybavení uvítacího prostoru.

Veškeré představy pak překonává fantasticky zařízená, velkoryse dimenzovaná společenská zóna, zahrnující obývací pokoj a jídelnu.

Ústředním materiálem tohoto prostoru je především exkluzivní zlatý kov, jehož lineární prvky v horizontálním i vertikálním směru propojují stěny a stropy s nábytkem a osvětlovacími tělesy.

Nenajdeme zde téměř žádné organické tvary, jen střídmé až přísné roviny a úhly.

Ryze současný charakter obytného prostoru pramení i z pečlivého výběru nábytkových modelů, především sedacích prvků, jejichž měkké a hřejivé textilie vyvažují určitou tvrdost a chlad kovových segmentů a dalších povrchů, použitých v realizaci projektu.

Výsledný soulad pak pramení z precizního zpracování a vytříbeného designu všech předmětů, vytvořených se zasvěcenou znalostí výrobních technik, jež – jakkoli se mohou zdát v podstatě nesourodé – vzájemně koexistují v překvapivé soudržnosti.

Tento vjem je ostatně patrný napříč celým obytným prostorem – z místnosti do místnosti se tu v příjemných vlnách doslova melodicky přelévá dokonalý akord tvarů a struktur, barevného zpracování a citlivého přístupu k rozmístění veškerého mobiliáře.

Harmonie času a pocitů tu plyne v dokonalé shodě s představami o soudobém obytném komfortu v pojetí vrcholného designu, na nějž jsme si v souvislosti s Covet House tak snadno, rychle a rádi zvykli.

Jen v klidovém zázemí se zdá, jako kdyby se přívaly emocí alespoň trochu zpomalily a ztišily, a tvůrci se v tomto prostoru přiklonili spíše k osvědčené filozofii „méně je více“.

Přesto lze tuto zónu považovat za vyvrcholení všech předchozích dojmů, ovšem jakoby mnohem čistší a měkčí.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Covet House, www.covethouse.eu