Usedlost, v níž se rodily romány

Nedávno kompletně zrekonstruovaná nemovitost, jež byla dlouholetým inspirativním útočištěm talentovaného oscarového scenáristy a veleúspěšného romanopisce Sidneyho Sheldona, je esencí bělostné elegance, zasazené do půvabného rámce pouštní přírody.

Za sumu ve výši téměř devíti milionů dolarů získá nový majitel okouzlujícího sídla pozemek o velikosti téměř půl hektaru nejen s rozlehlou rezidencí, ale také tvůrčím ateliérem v podobě samostatného objektu, který sloužil jako komfortní pracovna věhlasného držitele jedné z hvězd na ikonickém chodníku slávy v Holywoodu a významného ocenění Zlatá palma.

Soukromý ráj v údolí Coachella, jež je součástí Coloradské pouště, obklopují vzrostlé olivovníky, živé zimostrázové ploty a keře bílých růží, mezi nimiž jako černá perla vyniká minimalistická přepadová fontána z leštěné černé žuly.

Zatímco „spisovatelský penzion“ se dvěma ložnicemi a koupelnami zřetelněji pracuje s emotivním nábojem v podobě jasných barevných akcentů a stropů, hlavní dům o rozloze téměř 750 čtverečních metrů je elegantní a moderní, s bílými stěnami a spoustou skla.

Aktuální podoba objektu je výsledkem náročné tříleté přestavby, jíž rezidence prošla poté, co ji manželé Sheldonovi v roce 2010 prodali.

Přes poměrně značnou výši vynaložené částky nakonec investor nemovitost využíval pouze sporadicky, až se ji nakonec – v téměř nedotčeném stavu – rozhodl vrátit na realitní trh.

Že je o co stát, naznačuje hned velké foyer ve vstupní věži, jež se otevírá do rozlehlé společenské zóny s podlahou z leštěného kamene a vysokými stropy, rozčleněné na celou řadu příjemných zákoutí s posezením.

K oblíbeným určitě patří nejen dokonale vybavený bar, ale rovněž navazující vinotéka se šesti stovkami láhví lahodného moku nebo herna.

Opticky efektní je rozhodně původní otevřený krb s působivou kamennou obezdívkou, který je zdrojem nejen příjemného tepla, ale především poklidné přátelské atmosféry.

Obrovské soukromé apartmá budoucího majitele s obývacím pokojem, ložnicí, luxusní koupelnou a velkou šatnou spojují vysoké posuvné skleněné dveře s venkovní terasou se zapuštěným bazénem ve tvaru srdce, jehož součástí je i vířivka.

Přirozené propojení s navazující zahradou nabízí rovněž profesionálně vybavená kuchyně s nábytkem z efektního dřeva Macasar Ebony.

Velkoformátovými prosklenými stěnami do interiéru vstupuje mohutný světelný příliv, stejně jako přírodní zeleň a výrazně zvlněné okolní panorama pohoří San Jacinto, lemující úchvatnou stylovou enklávu původně pouštní rekreační lokality Palm Springs.

Prestižní destinace, vyhlášená moderní rezidenční výstavbou z poloviny minulého století, patří k velmi oblíbeným mezi celebritami, stejně jako třeba Bel Air nebo Beverly Hills v Los Angeles.

Slavnými jmény se to tu v minulosti i současnosti doslova hemží – za svůj domov si ji kdysi vybrali Dinah Shore, Liberace, Spencer Tracy nebo Cary Grant a Katherine Hepburn, aktuálně tu pobývají třeba Leonardo DiCaprio, Lily Tomlin, Goldie Hawn a Kurt Russell.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Bennion Deville Homes