Ultraluxusní letovisko celebrit
Na hlavní třípodlažní objekt navazuje samostatné křídlo, sloužící k ubytování hostů. Vzhledem ke strmosti skalnatého výběžku bylo nutné stavby na pozemku rozčlenit do několika úrovní.
Big Island, na jednom z jehož útesů našla místo rezidence The Waterfalling Estate, nabízí také řadu zábavních aktivit počínaje úžasnými plážemi jako je Laupāhoehoe, Waikiki a Waipi'o, přes pěší turistiku v lesích Hilo Forest Preserves nebo Akaka Falls State Park, po výlety k vodopádům KoleKole či do národního parku Volcano.
Pro impozantní sídlo byl inspirací koloniální styl s charakteristickými klasicistními sloupy, jež podepírají střešní přesah a poskytují balkonům v nižším patře příjemný stín.
Světlé tóny kamenné fasády nádherně souznějí s modří Tichého oceánu, omývajícího břehy největšího z havajských ostrovů. Barevnou mozaiku doplňuje pás zeleně ostře svažitého pozemku.
Jednoduchost, maximální komfort a nekonečné výhledy na vodní masu kolem. Interiéry oddělené od venkovního světa pouze velkoformátovými prosklenými stěnami, jsou bohatě zalité denním světlem.
Bělostné stěny většiny povrchů uvnitř rezidence oživují výrazné prvky z tmavého přírodního dřeva. V tomto případě jde hlavně o masivní madla a horní partie schodišťového zábradlí z čirého skla.
Big Island se dvěma ohromnými neaktivními sopkami, džunglí, lávovými poli, pohádkovými údolími, kouzelnými plážemi a divokým pobřežím patří k nejrozmanitějším oblastem Havaje. Úchvatné scenérie s vodopádem jsou k viděni i v okolí sídla Waterfalling Estate.
Centrem rozlehlé společenské zóny s profesionálně vybavenou kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem je překvapivě minimalistický prosklený tubus soukromého výtahu.
Dřevo je základním materiálem pro veškerý nábytek ve vile. Převládá opět koloniální styl, jehož hlavním znakem je masiv, zejména exotický teak, palisandr, bambus nebo asijský ořech.
Na jednoduchosti a kontrastu bílé s tmavými tóny, tentokrát představovanými dekorativními prvky z leštěného přírodního kamene, je založena i tato koupelna u hlavního apartmá.
Justin Drew Bieber, narozený v Kanadě v roce 1994, je známý pop/R&B zpěvák. Na výsluní ho vynesl internetový videoportál YouTube, kde ho také objevil jeho manažer Scooter Braun. Brzy nato podepsal nahrávací smlouvu s Island Records. V roce 2018 se oženil s Hailey Baldwinovou. Bulvární tisk sice stále spekuluje o jejím těhotenství, manželství je však zatím bezdětné. Justinova hvězda září na hude...
Prim v této části multifunkčního podlaží hraje i černé klavírní křídlo, které v době Justinovy prázdninové mise v tomto vyhlášeném a nejčastěji fotografovaném domě určitě nezůstalo ladem.
Na hlavní třípodlažní objekt navazuje samostatné křídlo, sloužící k ubytování hostů. Vzhledem ke strmosti skalnatého výběžku bylo nutné stavby na pozemku rozčlenit do několika úrovní.
Velkorysá kuchyňská část se třemi funkčními ostrůvky, osazenými žulovými pracovními plochami, je dimenzovaná i na přípravu bohatého pohoštění pro velkou společnost. V zóně je rovněž několik zákoutí určených pro stolování.
Ke všem částem klidového zázemí patří komfortní venkovní terasy, zastíněné střešním přesahem. Jsou ideálním místem pro posezení například v půvabných závěsných křeslech.
Interiéry v koloniálním stylu nábytkem spíše šetří, aby výsledný dojem nebyl příliš těžký. Místo objemných skříní se důraz klade spíše na komody, vyřezávané skříňky a stolky stejně jako na bambusové výplety.
Posuvnými prosklenými stěnami proudí do ložnic svěží mořský vzduch. V teplém havajském podnebí jsou nezbytností rovněž oblíbené stropní ventilátory, udržet příjemné klima pomáhá i kamenný obklad stěn.
Součástí obytné zahrady je impozantní venkovní bazén se skokanským můstkem. Lze do něho sjet i přímo z obytného prostoru po velké skluzavce, sahající do druhé obytné úrovně hlavní budovy.
Střecha hlavní budovy funguje jako přistávací plocha pro helikoptéry. Součástí velkorysého sportovního areálu je také hřiště pro tenis a basketbal s hledištěm pro 450 diváků.

Dva soukromé vodopády, golfové hřiště, tenisový kurt a bazén olympijských parametrů s vlastním tobogánem. To jsou hlavní, ovšem ne všechny benefity vyhledávaného rekreačního sídla, které si se svou dívčí suitou svého času pronajal i Justin Bieber.

Velkolepé sídlo Waterfalling Estate s rozlohou 650 čtverečních metrů obytné plochy, situované na skalním ostrohu, tyčícím se nad mořským zálivem na pobřeží Hamakua, patří k oblíbeným prázdninovým destinacím těch, kdo něco znamenají nejen v zábavním průmyslu.

Havajská rezidence, usazená na nedotčeném pozemku plném přírodních krás, nabízí v hlavním objektu k užívání pět ložnic, každou se soukromou terasou vybavenou vířivkou, deset koupelen a dvě rozlehlá hlavní apartmá ve třetím patře, přičemž jednotlivé obytné úrovně spojuje výtah z tónovaného skla.

Společenská zóna, zahrnující tradičně i kuchyni a jídelnu, má nádherný výhled na už zmíněný vodopád a oceán. Samozřejmostí je prostorná garáž pro čtyři auta a heliport.

V samostatném křídle jsou pak k dispozici dvě velkolepá apartmá pro hosty, herna, mediální zóna, vířivky, sauna a sprcha, k bazénu přiléhá komfortní venkovní kuchyně se zónou vyhrazenou stolování.

VIP hosté však do jedné z nejfotografovanějších destinací nepřijíždějí pouze za neuvěřitelnými přírodními krásami, vysokým obytným komfortem a bezbřehými možnostmi zábavy, jež charismatický ostrov díky své poloze poskytuje, ale také za proslulostí, kterou areál získal především díky oblíbeným televizním pořadům Love Island a Ex on the Beach.

Není divu, že do této okouzlující destinace severně od Hilo zamířil svého času na dva týdny i jeden z nejpopulárnějších zpěváků na světě.

Doprovázen tehdejší přítelkyní Saharou Ray a skupinkou dalších sexy dívek si nemovitost pronajal za „pouhých“ deset tisíc dolarů za noc.

Peníze však pro veleúspěšného zpěváka a skladatele, narozeného v Kanadě, nepředstavují žádný problém – podle dostupných informací přitékají na jeho konto zhruba čtyři stovky tisíc korun denně.

Jako správný hospodář však své zisky neutrácí jen za relax v úchvatných rezidencích, ale také je investuje do pronájmu či koupě vlastních nemovitostí. Během svojí zářivé kariéry jich už vystřídal pěknou řádku.

První dům si Justin za 6,5 milionu dolarů pořídil v roce 2012 v exkluzivní městské komunitě The Oaks v jižní Kalifornii. Za dva roky se však z Calabasas Mansion odstěhoval a pronajal si dva byty nad sebou v nové budově v Swanky Beverly Hills.

Dalším útočištěm se mu stalo „party sídlo“ ve čtvrti Lake Hollywood v Los Angeles, vyhlášené nočními kluby, bary a kiny.

Tuto rezidenci však využíval výhradně k pořádání okázalých bujarých večírků, soukromě totiž zakotvil v Salad Spinner House v Beverly Hills, postaveném podle návrhu architekta Eda Nilese původně pro developera Raffiho Cohena.

Úctyhodný výčet pokračuje pronájmem domu v severozápadním Londýně, za který platil 147 000 dolarů měsíčně.

Už v květnu 2016 si ale Bieber pronajal impozantní dům poblíž jezera Toluca severně od holywoodských Universal Studios, ve stejném regionu – o kousek dál – se pak na čas usídlil už jako ženatý.

O dva roky později si sice do seznamu připisuje nádherný dům v Los Angeles, v létě 2018 se ale zasnoubil s Hailey Baldwinovou a společně investovali pět milionů dolarů do nemovitosti na břehu jezera v Puslinch v Ontariu.

Po svatbě se pár ještě v témže roce usadil v rezidenci v oblasti Holmby Hills v Los Angeles. Zatím posledním známým útočištěm manželů je obrovské sídlo v chráněné komunitě v horách Beverly Park nad Beverly Hills, které stálo 25,8 milionu dolarů.

Justin Drew Bieber, narozený v Kanadě v roce 1994, je známý pop/R&B zpěvák. Na výsluní ho vynesl internetový videoportál YouTube, kde ho také objevil jeho manažer Scooter Braun. Brzy nato podepsal nahrávací smlouvu s Island Records.

V roce 2018 se oženil s Hailey Baldwinovou. Bulvární tisk sice stále spekuluje o jejím těhotenství, manželství je však zatím bezdětné. Justinova hvězda září na hudebním nebi už pěkných pár let, svět mu ležel u nohou už v jeho šestnácti. Nedávno prodal práva ke své tvorbě za čtyři a půl miliardy dolarů.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Concierge Auctions pro Top Ten Real Estate