Nebeský zázrak od studia Banda
V ložnici funguje výhled velkým oknem jako realistické umělecké dílo, které dává minimalisticky pojaté místnosti úchvatný rozměr. Prostor zaujme i originálními nočními stolky a zavěšenými lampami.
Prostor s výhledem na město a přístav doplňuje čalouněné křeslo Jeanneret, insprované moderní židlí Chandigarh z poloviny minulého století od švýcarského architekta Pierra Jeannereta. Stejně jako originál, i reprodukce má nohy z masivního dřeva ve tvaru V.
Převážná číst koupelny je vyvedená v bílém, šedě žilkovaném mramoru Arabescato Corchia. Působivý materiál, jenž představuje spojení elegance s všestranností, stojí za decentním čistým vzhledem celého prostoru.
Monolitický kuchyňský ostrůvek ze zeleného mramoru odráží barevnost místního vnitrozemí, texturovaná omítka stěn pak evokuje plážový písek. Interiér dotváří reálná modř hladiny Tichého oceánu.
Obývacímu pokoji s impozantním výhledem vévodí zakřivená čalouněná pohovka, jež vznikla ve spolupráci se studiem Giancarlo Valle. Prostor doplňují křesla od Sergia Rodrigueze a netradiční závěsná vinotéka od Emanuelle Simon. Za zmínku stojí i svébytný koberec od značky Christopher Farr.
Podle Edoarda byl u projektu podstatný kontext nejen s kulturou Gold Coast, ale i s jeho jedinečným okolím. Oválný jídelní stůl obklopují originální jídelní židle s výraznými dřevěnými opěráky, nika je obložena jemně žíhaným světlým travertinem. Autorem svítidla je Serge Mouille.
V ložnici funguje výhled velkým oknem jako realistické umělecké dílo, které dává minimalisticky pojaté místnosti úchvatný rozměr. Prostor zaujme i originálními nočními stolky a zavěšenými lampami.
Umyvadlo, vana i podlaha této koupelny těží z efektního zbarvení travertinu Rosa. Dekorativní materiál je odkazem na centrum Austrálie a bohatě pigmentované půdy, které se tu hojně nacházejí.
Budova byla pečlivě naplánovaná tak, aby poskytovala vysoce komfortní bydlení, a zároveň v maximální míře umožňovala využít rozsáhlé výhledy na moře, okolní město a zeleň. Každý z bytů přitom zaujímá plochu celého patra.
Domácí kancelář je vybavená originálním pracovním stolem Edgar s vrchní deskou z olejovaného masivního dubového dřeva a patinovanou ocelovou konstrukcí, jehož autorem je Pierre Yovanovitch.
Nebeský zázrak od studia Banda Jemná rovnováha intuitivního designu a pečlivého plánování s cílem dosáhnout finální nadčasové elegance zajišťuje úspěch realizacím, tvořeným pod taktovkou interiérové a developerské společnosti vedené jejím zakladatelem, Edoardem Alessandrem Mapellim Mozzim. Italský šlechtic Edo, jak se mu také říká, mimochodem manžel britské princezny Beatrice, je hrdý na to, ...
Projekt je situován na Main Beach na Gold Coast v kultovní australské prázdninové destinaci. Fantastické mrakodrapy ztělesňují mladého ducha a krásu letoviska. Pás pláží dlouhý 52 kilometrů ohromuje západy slunce, příjemně teplou vodou a 300 slunečnými dny v roce.

Jemná rovnováha intuitivního designu a pečlivého plánování s cílem dosáhnout finální nadčasové elegance zajišťuje úspěch realizacím, tvořeným pod taktovkou interiérové a developerské společnosti vedené jejím zakladatelem, Edoardem Alessandrem Mapellim Mozzim.

Italský šlechtic Edo, jak se mu také říká, mimochodem manžel britské princezny Beatrice, je hrdý na to, že se Banda Property daří zhmotňovat klientské vize od konceptu až po předání klíčů.

Stejně přistoupila londýnská společnost s mezinárodním přesahem také ke své první zakázce v Austrálii, představované pěti ultraluxusními Sky Homes, situovaných na severním konci Main Beach, jedné z nejprestižnějších adres Gold Coast.

Zdařilý projekt zahrnuje celkem osmadvacet exkluzivních bytů s velkorysou dispozicí, zaujímající celé podlaží, s panoramatickými výhledy na Tichý oceán, Broadwater a vnitrozemí.

Mezi hlavní výrazové prostředky interiérů patří marocký štuk na stěnách, starožitné bronzové detaily, prvky z mramoru Calacatta Verde a dlažby Arabescato Corchia.

Část svítidel pochází od návrháře Stephena Antonsona, autorem dalších je Serge Mouille, jiná jsou od studia Articolo či Palleho Suensona.

Z vybavení interiérů je patrný rovněž rukopis designérky Emmanuelly Simon, vedle několika historických kusů nábytku jsou v obytném prostoru využity i produkty vyrobené na míru podle návrhů studia Banda.

Nezbytnou součástí bytu jsou i umělecká díla, pod nimiž jsou podepsáni Brit Struan Teague a Australan Immants Tillers.

„Chtěla jsem tu prozkoumat životaschopnost konceptu uvolněného luxusu, založeného na přírodních materiálech, který nejen oslovuje smyslové vnímání, ale navíc spojuje obytný prostor s krajinou,“ vysvětluje Nicola Sherbon, vedoucí oddělení designu Banda.

„Každý detail návrhu tak vyjadřuje přirozený syrový styl podobný životu na australské pláži,“ dodává.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Banda Property/Ben Anders