Pulzující sázka na dobové emoce
Zajímavým prvkem vstupní haly se schodištěm, vedoucím do horní klidové zóny, je svého druhu zimní zahrada, tvořená kaskádovitě sestavenými kontejnery se zelenými rostlinami, integrovanými do ohraničeného oblázkového lůžka.
Za exkluzivním lookem koupelny stojí designová solitérní vana Symphony od Maison Valentina, představující esenci luxusu spojeného s uživatelským komfortem. Pozornost právem upoutají i zrcadla Diamond, o jejichž předobrazu nelze pochybovat.
Mezistěna, částečně oddělující prostor se sedačkou a křeslem s podnožkou, posloužila i jako skvělé pozadí pro obraz dodaný studiem Draga & Aurel, zaměřeným na umění, sběratelský design a zařizovací předměty.
Úžasná moderní dvoupodlažní vila v minimalistickém stylu funguje jako příjemný moderní domov, obklopený skvěle upravenými venkovními prostory, jež jsou vstřícné k příjemnému odpočinku.
S elegantní zakřivenou linií monumentálního schodiště a přírodním kamenem obložené stěny v hale dvoupodlažní rezidence dokonale ladí závěsná instalace, tvořená několika efektními kruhovými svítidly Mirage z portfolia DelightFULL.
Zajímavým prvkem vstupní haly se schodištěm, vedoucím do horní klidové zóny, je svého druhu zimní zahrada, tvořená kaskádovitě sestavenými kontejnery se zelenými rostlinami, integrovanými do ohraničeného oblázkového lůžka.
V příjemném kontrastu s rustikálním kamenným obkladem je modulární pohovka Xenon, inspirovaná stejnojmenným nočním klubem z konce 70. let, nacházejícím se na Times Square, jenž byl populární mezi celebritami. Často tam byli k vidění Andy Warhol, Mick Jagger, Freddie Mercury nebo Elton John.
Barové židle z kolekce Russel od Essential Home jsou dokonalým reprezentantem sofistikovaného designu se všemi prvky poloviny minulého století. Kulatá základna je otočná o 360 stupňů, komfort posezení zvyšuje nožní opěrka.
Jídelna, vymezená kulatým vlněným kobercem, zaujme kompozicí tvořenou tvarově odpovídajícími prvky. Stůl, nad nímž visí lustr ze série Mirage, obklopují židle Roxy, evokující stejnojmenný klubový symbol londýnské punkové scény konce sedmdesátých let.
Stojací lampa Torchiere s moderním designem z poloviny minulého století je nejen krásná, ale také dokonale funkční. Se stínidly, z nichž jedno směřuje nahoru a další dvě jsou nastavitelná, je ideálním kouskem pro pracovnu.
Špičkový design jedinečného psacího stolu Edith od Essential Home vychází z korpusu potaženého sametem a pracovní desky z dekorativního ořechového dřeva. Jeho elegantní křivky dokonale kopírují současné trendy.
Eleganci a uživatelský komfort klidové zóny reprezentuje se svými čistými organickými liniemi postel Minelli, jejíž korpus z ořechového dřeva pokrývá sametové čalounění. Inspirací pro skleněné noční stolky Taboo byl styl londýnského klubu Maxwell z roku 1985.

Interiér luxusní vily dýchá atmosférou konce 70. a 80. let minulého století a svým pojetím navazuje na éru, která do obytného prostoru přinesla potřebnou

dynamiku, inovace a kreativitu.

Nádherný dvoupodlažní dům se dvěma ložnicemi a fascinujícími funkčními oblastmi je plný vzorů, barev, tvarů a materiálů rozličných textur, jež jsou symbolem sofistikovanosti a moderního přístupu k designu.

Sídlu, ukotvenému v Milánu, hlavním městě módních trendů, dávají další život, definovaný osvědčeným stylem z poloviny dvacátého století. Hned první krok do tohoto neuvěřitelného domova odhaluje atmosféru luxusního světa bohatých a úspěšných.

Je to pochopitelné, vždyť na celé koncepci interiéru se podílela renomovaná firma DelightFULL, která se zaměřuje na svěží reinterpretaci světelného designu a inspirativního umění z období od čtyřicátých do sedmdesátých let minulého století, jež do domovů klientů přináší svěží klasiku s pokrokovou barevností a materiálovou škálou v modernizovaném dekoru.

První z nádherných svítidel dává styl vstupní hale. Sestava kruhů sestupné velikosti vypadá v kontextu se schodišťovou stuhou naprosto impozantně.

Za výsledným efektem nezaostává ani navazující obývací pokoj, kde určitě zaujmou například nástěnné a stojací lampy z kolekce Mirage.

Skvěle vynikají zarámované dekorativní kamennou stěnou a dřevěnou podlahou, ideálně pak doplňují mohutnou modulární pohovku a křeslo s podnožkou Xenon od Essential Home.

Další kousek z rodiny Mirage, tentokrát v podobě lustru, našel uplatnění rovněž v jídelně, vybavené kulatým stolem obklopeným elegantními židlemi Roxy.

Pro kancelář pak jako ideální doplněk ke klasickému nábytku z portfolia Mid-Century Club a Essential Home vybrali návrháři dokonale funkční stojací svítidlo Torchiere s designem DelightFULL.

Sofistikovanou luxusní auru hlavní ložnice, danou jak rustikálním stylem kamenné stěny za postelí Minelli od Essential Home, tak tmavšími tóny a doteky zlata a mramoru v obývací části místnosti, doplňují noční stolky Taboo a závěsné lustry nad nimi v roli nočních lampiček.

Bez doteku designového osvětlení se neobešla ani glamour koupelna, i když tady jsou jednoduché zdroje s kulatými stínidly zcela záměrně ve stínu efektní vany Symphony a zrcadel Diamond od Maison Valentina.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: DelightFULL