Penthouse ve stylu Velkého jablka
Zrcadlo Kilimanjaro, jehož předobrazem byla spící sopka v Tanzanii a zároveň nejvyšší hora Afriky, přináší do koupelny rafinovanou atmosféru. Dokonale ladí s bočními závěsnými lampami Ike v industriálním stylu.
Koupelnu stylově doplňují svítidla Snooker a Wall z ikonické řady Empire, vytvořená z křišťálového skla a mosazi s pozlaceným povrchem. Na jedinečné luxusní atmosféře prostoru se podílejí i zrcadla Colosseum od Maison Valentina.
Hlavní koupelna svou okázalostí a šarmem evokuje luxusní mentalitu hotelů Plaza, známých dekorativností starého světa. Tady je opravdu všechno zlato, co se třpytí, a to i díky efektní kolekci Symphony a odkládacím stolkům Monet od Boca do Lobo.
Sametem čalouněné jídelní židle Rukay Bold s područkami jsou synonymem stylu a komfortu. Model prozrazuje důraz na detaily, díky nimž bylo možné vytvořit produkt s čistým a jedinečným stylem.
Nepřehlédnutelným designovým kouskem, který definuje prostor jídelny, je určitě luxusní hedvábný koberec Imperial Snake od Rug'Society. Had jako jeden z nejstarších mytologických symbolů je mocně spojen se silou života.
Součástí multifunkční společenské zóny je rovněž jídelna vybavená stolem z nové kolekce Shinto, která představuje spojení toho nejlepšího z východní inspirace a západního designového a řemeslného mistrovství.
Oválné závěsné svítidlo Naicca je inspirované mexickými křišťálovými jeskyněmi. Moderní lustr s konstrukcí ze stařené broušené mosazi a difuzory Quartz rozzáří každý obytný prostor.
Opulentní společenská zóna je se svou otevřeností a vzdušností inspirována chrámem Dendur, který před více než dvěma tisíci let nechal postavit římský císař Caesar Augustus. Vyznění eklektického interiéru pramení z mistrovsky pojaté kompozice ve střídmé barevnosti a geometrických liniích.
Už tak vzdušný prostor, prosvětlený velkoryse prosklenou fasádou, odlehčují futuristická křesla Reeves s trubkovou konstrukcí, typickou pro židle ve stylu Windsor. Komfort posezení zaručují kožené sedáky a opěráky.
Středové i odkládací stolky, stejně jako konzole za jednou z pohovek, jsou součástí nové kolekce Shinto. Všechny její prvky s leskle lakovanou černou strukturou a bílým topem z jasanové dýhy byly inspirovány charakterem hinduistických svatyní.
Zdrojem luxusní atmosféry je i sestava tří prstencových osvětlovacích prvků ze stejné série Naicca, zavěšených nad zónou se dvěma pohovkami. Takhle kompozice této části interiéru vypadá při pohledu z horní galerie bytu.
Podoba domácí kanceláře, inspirované ikonickým knihkupectvím Strand, vychází z klidné a harmonické palety barev. Uživatelský komfort zajišťují sametová křesla Batak a moderní verze koženého ušáku Sika.
Imponující vstupní prostor je reminiscencí na slavnou Pátou avenue, jež je esencí bohatství New Yorku. Podlaze dominuje efektní koberec Black Ink z aktuální kolekce Urban od výrobce Rug'Society.
Styl dodává vstupní hale dokonalá dvojice fascinujícího konzolového stolku Infinity s měděnou základnou a intarzovaným topem z ebenového dřeva a kulatého zrcadla Kaamos, inspirovaného polární nocí. Po jeho stranách září nástěnná svítidla Galliano.
Zásadním výrazovým prvkem kulinářské zóny jsou otočné barové stoličky Bourbon, inspirované královským luxusem stejnojmenné francouzské dynastie. Svítidla Naicca těží ze spojení broušené mosazi a křišťálového difuzoru Quartz.
Při koncipování kuchyně s ostrůvkem z bílého mramoru bylo nutné brát kromě designové stránky v úvahu rovněž funkčnost a praktičnost. Její vzhled je výsledkem použití stejné barevné palety a textur jako v navazujícím obytném prostoru.
Na souladu barevné palety, zahrnující klasickou černou, bílou a tóny béžové, se podílejí svým designem rovněž celočalouněná křesla Iguazu a lavice Wales. Stejně zásadní pro výsledný efekt jsou také noční a odkládací stolky Bryce se zlatými prolisy a stolní lampy Apache.
Dámská toaleta je idylickým rájem pro osvěžení duše. Černá umyvadlová skříňka Metropolitan ve stylu Art Deco nese efektní lité mosazné umyvadlo z vysoce efektní kolekce Lapiaz.
Design umyvadlové skříňky čerpá – stejně jako ostatní prvky kolekce Symphony – inspiraci z kostelních varhan. Základem výsledného efektu jsou leštěné mosazné trubky. Prvek vody pak evokuje koberec Koi.
Design moderní ložnice je založen na použití neutrální barevné palety, umocněné přílivem světla pronikajícího dovnitř skrze velkoformátová okna. Výsledný klid a harmonie prostoru jsou odrazem osobnosti majitelky bytu.

Luxusní, moderně vybavený opulentní byt o rozloze téměř sto deseti čtverečních metrů, na jehož podobě se podílely značky Brabbu a Home’Society, dýchá jedinečným designovým stylem, který pramení z dokonalého světelného komfortu v kontextu s neutrální barevností.

Sofistikovaný, ale zároveň také jednoduchý prostor, zahrnující kromě společenské zóny s kuchyní a jídelnou rovněž ložnici, domácí kancelář a s vytříbeným vkusem koncipovanou koupelnu, vytvořili designéři přímo na míru majitelce bytu.

Cílem bylo využít její nepřehlédnutelný smysl pro stylovou eleganci a dát ji do kontextu s velkolepou nádherou jedné z nejbohatších částí New Yorku, kde v ikonickém věžáku Empire úspěšná podnikatelka našla své útočiště.

Výsledné prostředí je příkladem klasického moderního luxusu, daného souladem rafinovaných designových komponent, odrážejících vizi a vkus investorky, jež jsou zároveň zdrojem potřebného uživatelského komfortu.

Dosažený efekt je patrný hned ve vstupní partii bytu – prostor inspirovaný luxusní atmosférou věhlasné Páté avenue rozhodujícím způsobem ovlivňuje designové směřování celého projektu.

Vše se přitom děje sofistikovaným propojením tónů zlaté, černé a bílé, a to jak ve formě luxusních nábytkových modelů od značky Brabbu, tak okouzlujících doplňků v podobě zrcadel a moderního koberce z nabídky Rug society.

Na stejném principu funguje rovněž navazující multifunkční společenská zóna, kde k už jmenovaným odstínům přibyla i jemná pastelová barevnost.

Vyznění této části exkluzivního bytu významným způsobem ovlivňuje i její otevření do výšky horního patra, předurčeného pro klidové zázemí se dvěma ložnicemi.

Nezanedbatelný podíl na výsledném efektu patří také velkorysým proskleným plochám fasády, jimiž do interiéru nejen proniká dostatek denního světla – umožňují totiž i velkolepé výhledy do okolí ikonického věžáku, který přitahuje pozornost všech návštěvníků New Yorku.

A právě v návaznosti na věhlasné panorama města jsou i linie obytného prostoru pojaty ryze geometricky. Svou dynamikou navíc odrážejí pulzující atmosféru Velkého jablka, jak se nejlidnatější metropoli USA na řece Hudson přezdívá.

Týká se to samozřejmě také jídelny a kuchyně jako součástí otevřené společenské zóny, sjednocené podlahovou plochou z černého, bíle žilkovaného mramoru.

Zcela v souladu s materiálovým a tvarovým pojetím luxusního obytného prostoru vyznívají i působivá svítidla v celém bytě.

Nastolený charakter interiéru proniká rovněž do ložnic a domácí kanceláře, opulencí pak doslova hýří hlavní koupelna vybavená vysoce atraktivní sanitou z kolekce Symphony.

Celý byt tak odráží filozofii designové značky Brabbu, zaměřené především na městský životní styl.

S jakýmkoliv produktem z pestré škály nábytku, osvětlení a doplňků z jejího všestranného portfolia totiž uživatel nezískává jen designový kousek, ale také celkové charisma a oduševnělou eklektickou rozmanitost.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Brabbu