Horská chata plná luxusu
Dům obklopuje několik krytých i otevřených teras o celkové rozloze 465 čtverečních metrů. Zvou k posezení nejen za hezkých teplých letních dnů, čerstvého vzduchu si na nich lze užívat i v zimě.
Ohledy na společenský život jsou tu na prvním místě, jak dokazuje například skvěle vybavený bar. Posadit se lze na typické vysoké stoličky, nebo do měkké sedačky, drinky je možné servírovat na originální zlacený stůl.
Aby bylo možné z Galena Street vejít do domu, je třeba nejprve vystoupat po několika schodech k věži se soukromým a dobře utajeným výtahem. Ten vyveze příchozí na lávku vedoucí ke vstupním dveřím.
V žádné luxusní rezidenci nesmí chybět suterénní multimediální místnost. Samozřejmostí je perfektní zatemnění, pohodlná křesla, dokonalá akustika a velkoryse dimenzovaná obrazovka.
V domě se nacházejí tři plně vybavené kuchyně. Nechybí tradiční „americká“ třídveřová chladnička nebo vestavěné trouby, do kterých se na Den díkůvzdání vejde i hodně velký krocan.
V žádné horské chatě nesmí chybět funkční krb. Ani tato luxusní rezidence není výjimkou a má jich hned několik. Topné těleso v jedné z kuchyní je obloženo tmavě šedým travertinem.
V každé koupelně určené pro dámy je k dispozici kosmetický stolek s velkým zrcadlem a pohodlným sedátkem. V Aspenu to totiž žije i v noci a je třeba mít kde se patřičně upravit a nalíčit.
Jestliže počasí nedovolí hostům vyrazit na sjezdovky, mohou si potrápit tělo a pracovat na kondici v kompletně vybaveném fitness, jehož součástí je i prostor vyhrazený pro masérský stůl.
Mezi pány je oblíbená suterénní místnost s biliardovým stolem, kde nechybí ani malý karetní stolek. Podél stěny jsou skříňky na lyžařské vybavení. Dlažba na podlaze napovídá, že místnost je zároveň i lyžárnou.
Ani ta nejskromnější ložnice v domě nepostrádá komfortní boxspringovou postel, skvělý výhled, zatemňovací závěsy a dobře naladěnou televizi.
Ke každé z ložnic v domě pochopitelně patří i koupelna. Vždy je k dispozici vana anebo sprcha, někdy přibude infrakabina nebo místo pro aromaterapii. Samozřejmostí jsou dvě umyvadla a velká osvětlená zrcadla.
Menší pracovní místo je i v několika hostinských ložnicích. Každá z těchto místností je pojatá odlišně, disponuje i jiným výhledem. Hosté si tak mohou vybrat styl, který je jim nejbližší.
Opravdu luxusní je koupelna v hlavním apartmá. Je tu k dispozici nejen finská sauna a pohodlný kosmetický stolek, ale také měkká lenoška. Je zřejmé, že příjemné chvíle tady strávené jsou nezapomenutelné.
V zimní zahradě, která je součástí apartmá, je momentálně umístěna menší dámská pracovna. Nic ale nebrání tomu zřídit tady příjemné relaxační zázemí s lenoškou, z níž by se krásně pozorovaly protilehlé svahy.
Hlavní ložnice s přístupem na rozlehlou venkovní terasu je opravdu výjimečný prostor, kde všechno směřuje k velkolepému výhledu na okolní horské masivy přímo z komfortního lůžka.
V domě se dá nejen odpočívat, ale, když je to nezbytné, také pracovat nebo vést obchodní jednání. Proto nechybí jednoduchá pracovna propojená s jednou z venkovních krytých teras.
Jedna z mnoha teras umožňuje díky stahovacím screenovým roletám a stropnímu infrazářiči pohodlné posezení v pohovkách a u jídelního stolu i v zimním období. Výhled odtud je opravdu fantastický.
Interiér sice hraje tlumenými a přirozenými tóny, občas se však najdou zajímavé akcenty, které prostor oživí. Důkazem jsou například bílé panely s barevnými bočními stěnami.
Aby si návštěvníci mohli nerušeně užívat rekreaci, je v domě i profesionální kuchyně, ve které se připravují pokrmy pro větší společnost, nebo pokud se pořádá velkolepý večírek.
Každá z místností rafinovaně pracuje s prostorem i světlem, stejně jako s okouzlujícími výhledy, proměnlivými v čase. Prostor jednoho z obývacích pokojů je prosklený nejen ze tří stran, ale i s pomocí střešních oken.
Protože v sezoně se do horské chaty často sjíždějí i hodně početné společnosti, disponuje dům hned několika obývacími, respektive společenskými pokoji. Za povšimnutí stojí mimo jiné vitrážový strop s pestrými skly.
Další krb se nachází v hlavním obývacím pokoji propojeném s barem. Tady, pohodlně uvelebeni na měkké sedačce, mohou hosté trávit podvečery příjemně unaveni po dni stráveném na sjezdovce.
Také z jídelny je skvělý výhled do krajiny. Okno, které zabírá celou čelní stěnu místnosti, tu plní funkci působivého obrazu, jehož scéna se v průběhu roku obměňuje. Podívaná oživuje jinak poměrně střízlivý interiér.
Impozantní hlavní vchod do domu je očím kolemjdoucích skrytý. Od silnice a parkovacích míst vede k můstku výtah, po němž lze teprve vstoupit do interiéru. Nehrozí tedy žádná nevítaná návštěva.
Skvěle vybavená je rovněž kuchyň určená pro personál. Místnost, které chybí klasické okno, projasňuje světlík umístěný nad středovým ostrůvkem s mramorovou pracovní deskou.
Vstupní hala je vskutku dechberoucí a dává tušit, jaký komfort lze uvnitř domu očekávat. Prostoru vévodí zlacený stůl a lustr s několika světelnými prstenci. Otevřená galerie vede k části ložnic pro hosty.
Okázalost, jakou spatří příchozí ve vstupní hale, je jediný dotek opulentní zdobnosti v celém rozlehlém objektu. Zbytek interiéru je sice maximálně komfortní, avšak z pohledu barevnosti a dekorativnosti spíše střídmý.
Pracovna je zajímavě symetricky řešená. Koncept interiéru je dán umístěním místnosti pod střechou, a tedy i zešikmením stropu. Pestrý obraz na stěně jako by otevíral pohled do letní abstraktní krajiny.
Celý interiér této velkorysé budovy je rafinovaně členěný, takže místnosti spíše než okázale působí útulně. Hlavní obytný prostor přitom zaujímá téměř celé jedno patro luxusní chaty.
Veškeré vybavení interiéru je luxusní a elegantní, přitom nevtíravé. Dřevěné obložení perfektně vyniká v kontrastu se subtilním nábytkem, jenž kombinuje lesklý a černý kov, kůži i textilie v decentní barevnosti.
Náhodnému pozorovateli nemusí přijít zvenku dům nijak velkorysý, jeho opravdové hodnoty jsou totiž patrné až uvnitř. Mezi přednosti, které jsou k nezaplacení, patří dokonalé výhledy do všech světových stran.

Na úpatí Rocky Mountain stojí exkluzivní rezidence s nádherným výhledem na osikový háj a sjezdovku Little Nell. Impozantní dům s dřevěnými a kamennými exteriéry, prostornými terasami a luxusním interiérem je splněným snem každého milovníka hor a lyžování.

Díky krásnému prostředí a sjezdovkám, zařazeným mezi nejlepší na světě, se nemovitosti v Aspenu počítají k nejdražším, s mediánem ceny domu 9,5 milionu dolarů jde nepochybně o nejkvalitnější lyžařské středisko.

Ikonický dům na Aspen Mountain pak s cenou atakující neskutečných sto milionů dolarů aspiruje na titul nejdražší lyžařské chaty napříč zeměkoulí.

Exkluzivní rezidence o rozloze přesahující 1300 čtverečních metrů se nachází na obrovském pozemku, který si „ukrojila“ z rozlohy Rocky Mountain. Sjezdovka Little Nell je odtud vzdálená jen pár set metrů.

Třípatrový dům obklopený hájem vzrostlých osik, jenž je zhmotněným snem každého milovníka luxusního života, byl postaven v roce 1979, v roce 2015 prošel kompletní rekonstrukcí.

Aktuálně jej definují dřevěné a kamenné exteriéry s rozsáhlými venkovními terasami o ploše 465 metrů čtverečních, ze kterých se nabízejí nádherné výhledy.

A protože je postaven na prudké stráni malebné hory, je třeba po příjezdu nejprve vyjet výtahem na úroveň druhého patra a teprve poté přejít po můstku k hlavnímu vchodu.

Prostorný půdorys, velká okna a nápaditý vitrážový strop v jednom z obývacích pokojů, to vše stojí za příjemnou atmosférou moderně vybavených interiérů.

Krémová výmalba stěn a jejich obklad z tmavého dřeva pak obytnému prostoru dodávají elegantní a luxusní akcent.

Za pozornost jistě stojí grandiózní dvoupodlažní foyer se zlatými detaily a nádherným lustrem. Funkční krby na dřevo jsou zdrojem přirozené autenticity.

V suterénu je klasická „lyžárna“ se skříňkami a stojany na sportovní vybavení, vedle se nachází herní místnost, umožňující některé alternativní typy zábavy.

V domě jsou mimo jiné také dvě kuchyně, jídelna, deset komfortních ložnic se dvanácti koupelnami, bar, posilovna či pracovna. Samozřejmostí je kompletní vybavení špičkovým mobiliářem, jenž doplňují umělecká díla současných výtvarníků.

Jedna velká plastika je umístěná přímo proti hlavnímu vchodu a vítá příchozí. Dům zkrátka nabízí vše, co může pro dokonalou dovolenou na horách potřebovat i ten nejnáročnější uživatel.

Pokud jde o samotný Aspen, v elitní lyžařské středisko se město proměnilo ze dříve chudé hornické usedlosti. Na začátku své bohaté historie totiž město fungovalo jako těžební tábor během tzv.

coloradského stříbrného boomu v 80. letech 19. století, v polovině 20. století pak „povstalo z popela“ jako rekreační město.

Známý americký folkový zpěvák John Denver, který strávil v tomto regionu většinu svého života, byl krásou Aspenu natolik uchvácen, že o něm složil hned dvě písně: Aspenglow a Starwood in Aspen.

Stejně jako další umělci se v sedmdesátých letech podílel na jeho popularizaci jako sídla „květinových dětí“.

Dnes toto mondénní středisko přitahuje spíše hvězdy filmu, popu a sociálních médií včetně Mariah Carey, Leonarda DiCapria, Eltona Johna, Katy Perry a klanu Kardashianek. Cesta po zdejší vyhlášené Willoughby Way připomíná hru Monopoly, jenže tady jde o realitu.

Lemují ji rezidence osobností, k nimž patří například král hedgeových fondů Daniel Och, zakladatel Hunter Point Capital Bennett Goodman či rodiče zakladatele Amozonu Jeffa Bezose. Kdo by nestál o takové sousedy! Nejen v zimě to ale v Aspenu žije.

Během léta se tu koná například Aspen Music Festival and School, v jehož průběhu se uskutečňují stovky akcí včetně koncertů klasické či populární hudby, operních představení a kurzů, které sem každoročně přilákají na sedmdesát tisíc diváků.

TEXT: Jana Šulcová, FOTO: Shawn O’Connor