Brilantní spojení bělostné elegance a mědi
Centrum společenského prostoru tvoří velkorysý kuchyňský ostrůvek, který doplňují barové židle Darlex oblečené do teplého odstínu mědi. Bohaté zastoupení bílé funguje jako ideální pozadí pro designové prvky, umělecká díla a dekorace.
Nápaditá čtvercová pohovka, kterou podle návrhu Susanny Cotsové vyrobila společnost Flexiform, má dvě části: Jedna je otočená k televizi, druhá – s integrovaným konferenčním stolkem – pak směřuje ke kuchyňskému ostrůvku.
Příčka a polopříčka ze skleněných segmentů v měděných rámech částečně uzavírají pracovnu do samostatného korpusu a současně do prostoru přivádějí denní světlo.
Čalouněná židle v domácí kanceláři pochází z produkce společnosti Andreu World, podlaha je z dubových parket od značky Quickstep. U obkladů stěn vsadila architektka opět na hřejivé dřevo.
Čtvercová pole, členící skleněnou příčku, výborně rámují výhled z domácí kanceláře, umístěné ve spodním patře, přes bazén až na zvlněný terén katalánské Peratallady.
Moderní pracovní stůl má efektní měděné nožky a podnož ve tvaru písmene V, zásuvky jsou ozdobeny kůží. Spolu s elegantní židlí Andreu World funguje v domácí kanceláři jako designový šperk.
V antracitovém pruhu mezi spodními a horními skříňkami nábytkové stěny v obývacím pokoji je umístěno krbové těleso, které je jakýmsi ohnivým středem této prostorné a útulné místnosti.
Krémová sedačka se segmenty opatřenými kvalitními kolečky spočívá na strukturálním zakulaceném koberci v barvě cappuccina. Nízká knihovna pod okny slouží současně jako lavice.
Měděné dřezy i armatury od značky Gessi reagují na současný životní styl, kdy se v kuchyni spolupracují celé rodiny. Funkční design usnadňuje každodenní aktivity a přispívá k praktičnosti i estetické přitažlivosti prostoru.
Kuchyň kombinuje dubové dřevo a měděné detaily s bělostnými kuchyňskými skříňkami. Tenká, ale dokonale funkční pracovní deska a osvětlené poličky navozují výsledný dojem vzdušnosti a lehkosti.
Nad jídelním stojem se vznáší měděný lustr, jenž svou strukturou evokuje křídla vážky. Nábytkový set z dubového dřeva doplňuje jednoduchá lavice, celek ladí s rustikálním kamenným obkladem stěny.
Harmonický soulad přírodního kamene, dubového masivu nábytku a odstínů bílé s olivovými akcenty na polštářích dává jídelně oslnivost. Barevné tóny obkladu se nádherně spojují s měděným ostěním průchodu do kuchyně.
Atmosféru hlavní ložnice ovlivňuje dekor přírodního dubu použitý na podlahové ploše, odkud přechází v ostění, zdůrazňující niky po stranách krbového tělesa. Jedna z nich posloužila k vestavění pracovní desky s koženými detaily.
I do ložnice pro hosty vybrala Suzanne Cot jednotný teplý valér, v jehož rámci vynikne každý měděný detail. Vertikální nábytkové úchyty zdůrazňují štíhlost skříňové sestavy.
Honosné čelo dvojlůžka v hlavní ložnici integruje noční stolky a osvětlení. Přehozy a polštáře v odstínech šedi vnášejí jemnost a subtilní kontrast, doplňují tak celkový luxusní vzhled tohoto prostoru.
Hlavní koupelna, určená pro ni i pro něho, disponuje dvojumyvadlem, dvěma sprchami a velkou vanou. Funkčnost prostoru završuje dlažba s povrchem v protiskluzové úpravě.
V koupelnách uplatnila autorka odolný a flexibilní Corian se saténovým povrchem. Kontrast tohoto materiálu a měděných prvků v podobě lišt s úchyty a všech armatur je zdrojem přímo magického napětí.
S bílými umyvadly, vyrobenými z materiálu White Corian, skvěle ladí měděné kohoutky a madla koupelnové skříňky. Na podlaze pak zaujme nádherná dlažba od Darlex, jež zdůrazňuje čistotu prostoru.
Na fasádu v přízemí byl použit nádherně probarvený přírodní kámen, který výborně rámuje obrovské okenní otvory. Terasa s mobilním zastíněním umocňuje moderní charakter katalánské rezidence.

Výjimečný dům, navržený renomovanou designérkou Suzannou Cot, přestavuje dokonalý příklad spojení přírodních prvků s moderním designem, kde přirozené světlo umocňuje vizuální a emocionální pohodlí jeho obyvatel.

Inspirací pro tento projekt ve španělském Katalánsku byla teplá měď, která dominuje v různých částech domu.

Kov charakteristický svým hřejivým odstínem a výrazným leskem je ideálním materiálem pro vytvoření kontrastu s převládající barevností – architektka totiž mistrovsky použila různé odstíny bílé, aby s jejich pomocí podtrhla otevřenost a vzdušnost interiérů a vytvořila „pozadí“ pro kovové, kožené, dřevěné a kamenné designové prvky, jimž umožnila v rámci dané palety vyniknout a dostat se do centra pozornosti.

Měď upoutá nejen na svítidlech a pracovních stolcích, ale zejména v podobě ručně opracovaných zářivých panelů, použitých na stěnách průchodů v hlavní obytné zóně.

Zatímco v horním patře jsou umístěny dva ložnicové apartmány s velkou terasou, kterou je možné zastínit pomocí dálkově ovládaného mechanismu, spodní podlaží patří velkorysému společenskému prostoru.

Jeho součástí je i jídelna, v níž jako vizuální dominanta, osvětlená z boku i shora, přirozeně exceluje nádherný obklad z přírodního kamene. Materiál se dovnitř volně přelil z exteriéru, s nímž ho – zatravněnou zahradou – propojují velkoformátové posuvné dveře.

Bílé voálové záclony, jejichž jemnost je v kontrapunktu s rustikálností obkladu, dotvářejí atmosféru lehkosti a elegance, která se prolíná celým domem.

Nábytek, který nese podpis mezinárodně oceňované Suzanne Cot, je důkazem jejího vkusu a schopnosti spojovat rafinovaný luxus s pohodlím. Je vyroben z vysoce kvalitních materiálů a navržen tak, aby dokonale zapadal do prostoru.

Každý kus má svou jedinečnou estetiku a vytváří dojem souvislého designu v celém domě.

Dokladem toho jsou například unikátní měděné podnože pracovních stolků, dubové dřevo nebo rustikální struktura kůže na nábytkových zásuvkách, které se opakují v obou podlažích.

Výrazným prvkem interiéru jsou rozhodně také tvrdé dubové podlahy s lazurní povrchovou úpravou, jež pomáhá uchovat přírodní kresbu dřeva.