Jak vybrat ty správné rolety Den a noc

Chcete sdílet tento článek?

Plánujete si pořídit nové rolety Den a noc a nejste si jisti, na co se při jejich výběru zaměřit? Inspirujte se následujícím článkem.

Co to vlastně rolety Den a noc jsou?

Na samotný začátek je jistě dobré zmínit, co to vlastně rolety Den a noc od Fexi jsou.

Jedná se o ideální variantu zastínění, která do interiéru propouští dostatek světla, příjemně reguluje sluneční svit a zároveň se během chvilky dá úplně zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého prostoru. Jedná se zkrátka o nadčasový, elegantní a jednoduchý způsob regulace světla v interiéru za velmi příznivé ceny.

Jak vybrat správné rolety Den a noc?

Faktorů, na které je třeba se při výběru nových rolet zaměřit, je hned několik. Všechny se je pokusíme postupně probrat, neboť správný a pečlivý výběr rolet je pro jejich následnou funkčnost opravdu velmi důležitý.

Výběr rolet do různých místností a pro různé typy oken

Na samotném začátku výběru rolet je dobré si uvědomit, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se proto rozhodně nemusí hodit do ložnice, koupelny i dětského pokoje.

Vždy proto musíte dopředu pečlivě zvážit, co od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. Zda mají pouze příjemně regulovat sluneční svit, nebo mají danou místnost zatemnit.

Zároveň je důležité si říct, že rolety Fexi jsou vhodné především pro tradiční typ oken. Pokud ovšem máte doma například kulatá nebo půlkulatá okna, tak i v tom případě Vám mohou rolety Den a noc od Fexi skvěle posloužit. Stačí pouze zvolit vhodnou formu upevnění. V tomto případě je nejlepší variantou upevnění vrtání do stropu nebo do stěny.

Volba vhodného designu rolet

Design rolet není důležitý pouze pro celkovou estetiku. Neboť právě i to, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí hlavně od designu a barev látek.

Rozdíly mezi jednotlivými roletami Den a noc jsou především v typu látky, její gramáži a také v šířce a zpracování průhledného pruhu. Obecně ovšem platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím dosáhnete většího zastínění.

Všechny látky rolet Den a noc Fexi však částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního možného zastínění snadno dosáhnete pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míru zastínění získáte především díky zatemňovacím roletám Den a noc z řady Blackout.

Například do obývacích pokojů, kuchyní a pracoven se tak hodí spíše světlejší typy látek. Naopak do ložnic, dětských pokojů či pokojů pro hosty jsou vhodnější tmavší typy látek. Zároveň je zapotřebí barvu rolet vhodně kombinovat s barvou dané místnosti a jejím vybavením. Snadno tak docílíte, že rolety místnost přirozeně dotvoří a nebudou z ní zbytečně vyčnívat.

Ovládání a montáž rolet

Neméně důležitým krokem je při výběru rolet také jejich ovládání a montáž. U rolet Fexi je možnost ovládání pomocí ovládacího řetízku nebo elektrického bezdrátového motorku. Záleží pouze na vás, který způsob ovládání je vám bližší.

Co se týče montáže rolet, tak z té budete zaručeně nadšeni. Je totiž opravdu snadná a zvládne ji naprosto každý. A je úplně jedno, zda upřednostníte způsob upevnění pomocí zavěšení, vrtání do okna či do zdi, montáž rolet Fexi je opravdu hračka.

Shrnutí na závěr

Rolety Den a noc zkrátka vždy vybírejte pečlivě a důsledně. A pokud jste se i vy rozhodli, že právě rolety Fexi budou těmi pravými pro váš dům, jistě vás mile potěší některá z nabízených slev.

 

 

 

 

 

 

 

Tento článek je obchodním sdělením
Další zajímavé články