Medicinální víno Vilcacora na podporu imunity

Chcete sdílet tento článek?

Firma Herbadent je známá především bylinnými výrobky pečujícími o ústní dutinu. Počátky firmy jsou ale spojené s výrobou maltonových medicinálních vín. Tato sladová vína, vhodná na posílení imunity, lepší krvetvorbu, či podporu trávení, jsou dodnes vyráběna podle původní receptury ve smíchovských sklepích, kde zrají v dubových sudech. Herbadent nyní pod staronovou značkou Dr. Svatek představuje novinku, medicinální víno Vilcacora, které podporuje posílení imunity organismu.

Maltonové víno Vilcacora obsahuje extrakt z kůry amazonské liány Uncaria tomentosa (Vilcacora). Vilcacora má velmi silné imunostimulační účinky a je vhodná pro posílení organismu. Toto víno doporučujeme užívat jako prevenci k posílení imunity a při únavovém syndromu.

Něco z historie

Bratři Svatkové, kteří v roce 1897 firmu založili, slavili na počátku dvacátého století se svými léčivými sladovými víny obrovský úspěch a získali za ně řadu světových ocenění. Díky tomu se léčivá vína, kterých bylo celkem osm druhů, ve své době velmi rychle stala žádaným artiklem. Nakoupit se tehdy dala v lékárnách na předpis a servírovala se během léčebných pobytů v předních lázeňských domech.

Zdravotní účinky medicinálních vín

Medicinální vína se využívají již několik století, protože mají pozitivní účinky na lidské zdraví. Maltonová vína Dr. Svatek jsou vyráběna ze sladu a obsahují výtažky z tropických léčivých rostlin.

V případě vína Condurango je to extrakt z kůry popínavé tropické liány Marsdenia Condurango. Ta se od dávných dob používá na žaludeční a zažívací obtíže. Snižuje nevolnost, zvyšuje chuť k jídlu, zvyšuje vylučování žluči a snižuje nadýmání. Jednoduše řečeno, zklidňuje žaludek podrážděný ať již nervozitou nebo díky dietní chybě a působí jako digestivum – podporuje trávení.

Víno Maltoferrochin je obohacené o ionty železa a extrakt z kůry tropického stromu chinovníku lékařského. Extrakt z kůry chinovníku podporuje tvorbu žaludečních šťáv, což umožňuje lidskému tělu snazší vstřebávání železa v trávicím traktu. Unikátní složení Maltoferrochinu nevyvolává vznik nežádoucích účinků častých při podání železa ve formě jiných preparátů, jako je střídání průjmu a zácpy. Proto jej zákazníci užívají rádi a dlouhodobě.

Jak konzumovat tato medicinální vína

  • Vína Vilcacora a Condurango jsou vhodná jako aperitiv i digestiv, protože podporují snazší trávení.
  • U vína Maltoferrochin je nejlepší čas pro konzumaci asi dvě hodiny po probuzení, nejlépe však na prázdný žaludek. Během dne schopnost těla přijmout železo značně klesá.
  • Vína lze užívat dlouhodobě v dávkování 1-2x denně po 50 ml.
  • Medicinální sladová vína obsahují alkohol, stejně jako běžné víno, a proto není určeno lidem s poruchami funkce jater ani dětem.

Tento článek je obchodním sdělením
Další zajímavé články