Svůdných křivek je možné dosáhnout nejen ve fitness centrech sázejících na moderní přístroje a osobitý přístup. Stejnou službu totiž udělají i moderní kuchyňské technologie, které povýší vaše gurmánské potěšení a zároveň dbají o vaše zdraví.
JEDNOU Z NEJZDRAVĚJŠÍCH možností zahalenou do přepychového kabátu Miele je vaření v páře. Potraviny si díky nízké teplotě zachovají většinu cenných vitaminů, ale co víc… svou specifickou chuť.
Pokud toužíte po postavě snů a chcete si dopřát novoroční restart, je pára ideální volbou.
TECHNOLOGICKÁ OÁZA
Jakoukoli kuchyň navíc promění v prostor hodný profesionálního šéfkuchaře. Parní trouby lze totiž snadno začlenit do moderního designu kuchyně tak, aby stvořily dokonalý a harmonický prvek.
Vestavěný přístroj s rodokmenem od Miele se díky praktické výšce 45 cm a šířce 60 cm hodí do každé kuchyně. Podobně okouzlující je také volně stojící model o šířce pouze 50 cm.
CHUTNĚ A PRECIZNĚ
Ať už jde o pokrm stvořený dle múzy michelinských kuchařů, anebo v domácích podmínkách, jedno mají společné – dokonalý vzhled, vůni, chuť a konzistenci. Ať už se rozhodnete dodat neodolatelný šmrnc rybám, či zelenině, nebudete litovat.
Díky plnohodnotným funkcím parní a pečicí trouby bude v konvektomatu každý pokrm doslova hýčkán. Komfort mu poskytne mimo jiné pokrmový teploměr, jenž po celou dobu přípravy bedlivě hlídá vnitřní teplotu a automaticky počítá ideální dobu přípravy.
Cílená klimatická regulace přispěje i k lepším a mnohem chutnějším výsledkům při pečení.
DOKONALE INOVATIVNÍ
Parní trouby Miele využívají inovativní technologie DualSteam a MonoSteam. V prvním případě je zajištěno proudění páry vysokou rychlostí do ohřevného prostoru, čímž zajišťuje rovnoměrnou přípravu. A vskutku delikátní chuť.
Druhá technologie lahodí především menším ohřevným prostorům, v nichž není nutné snižovat nároky na kvalitní a rychlý ohřev.
Recept z parní trouby: z knihy Vaření v páře
Pstruh se šťávou z bílého vína
Časová náročnost:
35–40 minut
Na 4 porce
4 pstruzi, vcelku (à 250 g), zpracovaní
450 ml suchého bílého vína
150 ml bílého balzamikového octa
150 ml vody
1 chemicky neošetřený citron | kůra
120 g mrkve | nakrájené na kolečka
sůl
pepř
4 snítky petrželky
4 snítky tymiánu
1 ČL kuliček černého pepře
7 hřebíčků
Na ozdobení
75 g másla
1 chemicky neošetřený citron | na kolečka
Příslušenství
napařovací miska s plným dnem
Příprava
Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, na pstruhy přidáme bílé
víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a
připravujeme.
Po přípravě rozpálíme máslo v 6 PL šťávy, přidáme na pstruhy a ozdobíme
kolečky citronu.
Nastavení
Teplota: 90 °C
Doba přípravy: 12–15 minut