Byt s komfortem pětihvězdičkového hotelu

Na výjimečné pařížské adrese, v srdci takzvaného zlatého trojúhelníku, čeká na svého majitele jeden z nejnovějších počinů výjimečného francouzského designéra.

Stejně jako v ostatních svých projektech v něm Gérard Faivre mistrovsky zosobnil souznění minulosti a současnosti.

Světově proslulý a v oboru šestý nejlepší návrhář interiérů se do skutečné Haute Couture nemovitostí nesmazatelně zapsal hlavně svým konceptem Gérard Faivre Residence.

Navrhuje a realizuje totiž apartmány a luxusní bydlení na klíč pro bohaté a velmi zaměstnané klienty, kteří nechtějí a ani nemají čas zabývat se osobní účastí na vytváření svého dalšího, často přechodného domova.

Se svou pověstnou vášní a citem pro detail a exkluzivitu tak Faivre vyhledává, skupuje a posléze renovuje unikátní byty a domy, jejichž mnohdy nevyčíslitelnou historickou hodnotu umocňuje harmonizací s moderní dobou.

Dosahuje toho kromě nejnovějších technologií i prostřednictvím designových produktů od tvůrců velkých jmen, jako jsou například Jean-Marie Massaud, Marcel Wanders, Isabelle Poupinel, Nicolas Aubagnac, Garouste a Bonetti…

Jeho nový projekt se nachází v nejexkluzivnější části Paříže, známé po celém světě svými krásnými ulicemi Avenue George V., Avenue Montaigne, Avenue Pierre 1er de Serbie a Avenue des Champs Elysées, jež přetékají paláci a butiky vyhlášených značek.

Byt s vysokými stropy, rozlohou 270 m2, dlouhým balkonem, sedmnácti okny a výhledem na ikonickou americkou katedrálu zabírá celé čtvrté patro budovy zvané Haussmannian, postavené v roce 1860.

Uspořádání pokojů odpovídá tehdejším zámeckým zvyklostem – zahrnuje velkolepou vstupní halu a tři průchozí společenské pokoje, jejichž otevřenost vyvažuje klidová zóna se čtyřmi osobitými ložnicemi.

Ke každé z nich patří vlastní koupelna a šatna, relaxační prostor s parní lázní a obývací kout s krbem a knihovnou.

Vše, počínaje renovovanými podlahami přes monumentální dveře a štuky s bohatým zlacením až po ručně vyráběné koberce, moderní nábytek, doplňky od špičkových návrhářů a artefakty od renomovaných umělců, vytváří dokonalý soulad.

Zkrátka jedinečný byt s veškerým „hotelovým“ servisem, který svému majiteli od prvního okamžiku umožňuje stát se součástí charismatické Paříže.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Allphoto