Ve třpytivém rouše
KLASICKOU PODNOŽ ve tvaru zvířecích tlap má vana Alba. Obklad z vybraných mozaik se provádí ručně, vana je vyzdobena a upravena tak, aby odpovídala vkusu zákazníků. Rozměry jsou 181 x 77 x 79 cm. www.sicis.it
JEMNÝ KVĚTINOVÝ vzor zdobí vanu Perry. Rozměry jsou 170 x 78 x 58, 5 cm.
Zrcadlo Aria ve tvaru motýla má rozpětí 180 cm, výška je 133 cm. Křídlo je zdobené zelenkavou a zlatavou mozaikou.
Jemný mozaikový dezén je charakteristický pro vanu Audrey, stylizovanou do tvaru střevíčku. Rozměry jsou 270 x 165 x 101 cm. Cena se pohybuje kolem 13 000 EUR.
Barokně dynamický rám má zrcadlo Verev. Je pojednán mozaikou ve zlatavém a stříbrném odstínu.
Vana Maxima je obložená skleněnou mozaikou, evokující zlaté pláty. Rozměry jsou 181 x 77 x 79 cm.
Plasticitu zdobného rámu zvýrazňují odlesky stříbrné mozaiky. Vnější rozměr rámu zrcadla Terra je 106 x 218 cm.
SMYSLNÝ MOZAIKOVÝ DEZÉN připomínající brokát zahalil obklad stěn i samotné vany Denver o rozměrech 177,8 x 77, 8 x 49,5 cm.
Kruhové zrcadlo Bilib umocňuje kombinace stříbrné a zlaté mozaiky. Oblý rám má vnější průměr 100 cm.
Nad-dimenzovaná vana Audrey 01 ve tvaru střevíčku má rozměry 270 x 165 x 101 cm. Cena se pohybuje kolem 13 000 EUR. Na platinovou edici si připravte až 20 000 EUR.

Mozaiky Sicis už dávno překročily definici běžného obkladu stěn. Spojují v sobě praktičnost s uměleckou nadstavbou, reflektují, ale také inspirují nové designové styly.

Drobné skleněné kostičky okouzlí svým tvarem i vizuálními efekty. Jsou vyrobeny z muranského skla, které je speciálně povrchově upravené, čímž se docílí nevšedního vzhledu, jako například třpytu, duhového zbarvení nebo kontrastního matu.

Značka Sicis zaměřuje svou plnou pozornost na mozaiky od roku 1987. Od té doby se z jednoduchého obkladového materiálu stal prostředek k vyjádření trendů v módě a životním stylu.  Sicis collection představuje prestižní výrobky, které v tomto segmentu hrají hlavní roli na trhu po celém světě.

Univerzálnost v kombinaci s italskou kreativitou, která vychází z estetického cítění, ale také obsahuje hluboké povědomí o materiálu, jsou součástí výbavy mozaik Sicis.

V současném provedení a kvalitě jsou použitelné pro obklad téměř veškerých povrchů stěn, podlah, stropů a v neposlední řadě také bazénů, u kterých je navíc možné pracovat s vizuální hrou odrazů na vodní ploše.

Z třpytivých čtverečků ve formátu 1,5 x 1,5 cm lze vytvořit velkoplošné obrazy známých osobností, fantaskní vzory nebo panoramata s 3D efektem. Propojují obklad s uměleckými díly.

Kolekce Sicis Colibri, Neoglass, Firefly a Ipix z muranského skla doplňují mozaiky mramorové i kovové, laděné do lesku saténu, brokátu, zlatých a stříbrných odstínů.

Mozaiky Sicis inspirovaly také designéry k vytvoření kolekce jedinečných van, kterým kraluje koupací vana – možná bychom měli napsat spíše koupací střevíček – nazvaná Audrey. Autorem designu je Massimilliano Della Monaca.

Jak je u těchto luxusních produktů pravidlem, je i vana Audrey ozdobena tisíci malými skleněnými mozaikovými kamínky, tvořícími různé dezény. Je k mání v několika provedeních, například varianta s modrými květy, se stužkou nebo s vlnami.

Text: Alena Kodlová, foto: SICIS, www.sicis.it