Záře nového španělského slunce
V okolí hotelu bude velké množství středisek zaměřených na rozličné programy, procedury a sportovní vyžití.
V okolí hotelu bude velké množství středisek zaměřených na rozličné programy, procedury a sportovní vyžití.
Kameha Bay Portlas má v okolí velké množství zeleně a celý komplex je navržen v takovém stylu, aby působil na návštěvníky originálně v každém ročním období.
V interiéru najdeme mnoho zajímavých prvků designové architektury, nepravidelné členění prostoru a především velkou vzdušnost uzavřených místností.
Vnitřek hotelu není plánován v rozjásaných barvách, jeho komfortní prostředí má vyvolat pocit klidu a to patří bezesporu i pro prostory hotelového spa.
Interiéry hotelových apartmánů jsou v některých případech laděny až do střízlivě jednoduché formy, ovšem tu kompenzují bohatě prosklené plochy s výhledem na mořský záliv.

Už v roce 2013 měli návštěvníci jižního pobřeží Španělska obdivovat novou dominantu zdejší oblasti – Luxusní hotel Kameha Bay Portals. Bohužel popotahování úřadů i protesty z řad obyvatelů, brány hotelu nechávají zavřené.

Marcel Wanders, rodák z nizozemského Boxtelu, patří mezi ikony designové architektury. Jeho díla už vyvolala celou řadu dohadů a diskusí a deník The New York Times mu dokonce udělil titul Lady Gaga světového designu.

Nedaleko Amsterodamu má studio Jordaan, spolupracoval s firmami jako Alessi, B&B Italia, Moroso, Flos, Cappellini či Droog and Moooi.

Jeho úspěšnými stavbami je například amsterodamský hotel Lute Suites, vůbec první svého druhu na světě, nebo interiéry restaurací: rotterdamské Blits či newyorské Thor.

Hotel Kameha Bay Portals v duchu designové architektury je situováno do Mallorky. První hosté se zde měli ubytovat už v roce 2013, ale úřady, stavební práce i protesty místních obyvatelů otevření protahují.

V dosahu komplexu je i Puerto Portals, proslulý přístav luxusních jachet. Hotelové vybavení má být plné nejvyššího luxusu, špičkových služeb a maximálního standardu s důrazem na ekologickou soběstačnost.

Také okolí hotelu zařízeno v podobné stylu, disponuje i vlastní pláží a předkládá citlivou symbiózu s okolním prostředím.

Samostatnou stránkou je venkovní design hotelu, vizuálně reflektující na změny jednotlivých ročních období, což je evidentní Wandersova stopa.

V hlavní budově hotelu je plánováno 64 pokojů a apartmánů, jejichž plocha osciluje od 36 do 240 čtverečných metrů.

Pro hosty jsou připraveny i speciální programy, i když pro některé z nich, například lázeňské procedury, komplexní ozdravné programy nebo oblíbené vodní sporty, se budou vytvářet vlastní ministřediska.

Mezi vyhlášené služby bude patřit i zvláštní způsob stravování, při němž budou kuchaři schopni plnit speciální požadavky hostů v oblasti gastronomie.

Text: Robert Pavelka, Foto: Safdie Architects