FENDI CASA V NEW YORKU
V moderní kolekci nábytku nechybí kousky, jako je Soho, Metropolitan, pohovky Agadir a Serengeti, ale i nejprodávanější postel Diamond, jídelní stůl Bernini nebo pohovka Prestige a kuchyně Fendi Casa Ambiente.
podílem ruční práce. Pokud jste milovníkem italského designu Fendi Casa a plánujete cestu do New Yorku, určitě si nenechte ujít příležitost navštívit nový luxusní showroom této značky.
Na ploše 12 000m2 najdete více než 300 modelů, z nichž každý uspokojí nejrůznější přání a představy zákazníka ve výběru barvy, materiálu či ušití.
Dvě podlaží showroomu nabízejí vše od dekorativního osvětlení, sedacích souprav, úložných prostorů, postelí, kuchyní a například i klavírů.
Současnou kolekci Fendi Casa k velkolepému otevření showroomu v New Yorku navrhl designér Toan Nguyen, který je znám svou prací pro více světových značek, jako jsou Laufen, Dedo, Moroso, Viccarbe, Walter Knoll a další.
V moderní kolekci nábytku nechybí kousky, jako je Soho, Metropolitan, pohovky Agadir a Serengeti, ale i nejprodávanější postel Diamond, jídelní stůl Bernini nebo pohovka Prestige a kuchyně Fendi Casa Ambiente.
Sedačky Fendi Casa jsou názorným příkladem originality a soudobého designu. Na druhou stranu z pohledu kvality se věrně hlásí ke kořenům Římského domu, založeného již v roce 1925.
Každý detail v obchodě byl pečlivě koncipován. Například stropní podhledové mříže mají zabudované osvětlení, nastavené na stěnové panely s vyobrazením tradičních znaků Milána, Říma a Paříže.
Estetika pokojů odráží styl Fendi ve svém jedinečném provedení. Příkladem jsou kovové panelové obklady zavěšené pod stropem, speciálně navržené pro showroom v New Yorku.

Fendi Casa nabízí jednoduchý design s čistými liniemi, působící na naše vjemy svou podmanivou elegancí. Dokonale propracované detaily, které nacházíme na módních doplňcích, nemohou chybět ani v nábytkovém sortimentu.

Dokonalost v každém detailu dovoluje značce Fendi Casa doslova obléknout interiér od hlavy až k patě. Patří už přes dvacet let do designové rodiny značky Fendi. „Nic není nemožné“, tak zní slavné heslo sester Fendiových.

Stejná odvaha, která v šedesátých letech minulého století přinesla impériu Fendi věhlas na přehlídkových molech s kolekcemi návrhářského génia Karla Lagerfelda, dala v roce 1989 vzniknout luxusní značce interiérového designu Fendi Casa.  Jednoduchý, ale strhující design umocňuje špičkové řemeslné zpracování s vysokým podílem ruční práce.

Pokud jste milovníkem italského designu Fendi Casa a plánujete cestu do New Yorku, určitě si nenechte ujít příležitost navštívit nový luxusní showroom této značky.

Po Miami a Los Angeles byl v říjnu loňského roku slavnostně otevřen třetí prodejní dům v nejprestižnější lokalitě Manhattanu na 153 Madison Avenue.

Kromě Fendi Casa jsou zde zastoupeny další luxusní značky z oblasti bydlení, jako je Bentley Home, Club House Italia – dědictví Alberta Vignatelliho – a uvidíte zde i soukromou kolekci značky Luxury Living Group.

Showroom se rozkládá na dvou podlažích o rozloze 12 000 m2 a je dílem týmu architektů společnosti. V tomto jedinečném prostoru zaujímá střed scény právě Fendi.

Při volbě materiálů v jednotlivých sekcích – pokojích, má zcela záměrně převahu lakované dřevo, barevnost je laděna do bronzových odstínů.  Jednak má tento styl připomínat vytříbený vkus New Yorku a také je ideální pro budoucí návrhy interiérů.

Jednotlivé pokoje se v expozici budou obměňovat každý měsíc nejen aby prezentovaly žhavé novinky, ale mohly stále fascinovat a inspirovat.

TEXT: Markéta Vobroučková, FOTO: FENDI CASA