Mercedes-Benz, nová dimenze interiéru
E-Klasse Interieur E-Class Interior
Charakter sedadel: první třída Další dominantou v nové třídě E jsou sedadla, která jsou ergonomicky tvarovaná a snoubí pro vozy Mercedes-Benz typický komfort pro cestování na dlouhé vzdálenosti s kultivovaně sportovním vzhledem. Sedadla mají v závislosti na výbavové linii různou podobu. • základní verze čalouněná tkaninou • Sportovně zaměřená a výrazněji tvarovaná sedadla pro Line AVANTGARD...
Velmi kvalitní materiály určují sportovní a zároveň elegantní styl interiéru. Mezi ně patří například dřeva s otevřenými póry, dřeva v jachtařském stylu s „plynulými liniemi“, jako moderní interpretace dřevěné intarzie, nebo inovativní kovové tkaniny. Aplikace autentických materiálů pokračuje u vybraných výbavových linií čalouněním výplní dveří kůží. Pro Mercedes je typická viditelná a hmatatel...
Nad nízko umístěným ozdobným obložením se nachází samostatné těleso, které působí dominantním a sportovním dojmem. Horní část přístrojové desky se díky tomu jakoby vznáší v prostoru. Z horní části přístrojové desky vystupuje širokoúhlý displej, který vyčnívá do prostoru a zároveň je zde zdařile integrován. Displej s vysokým rozlišením je ultraplochý a v celé ploše chráněný lesklým sklem, přičem...
K osvětlení interiéru se používá výhradně energeticky hospodárná technika LED s dlouhou životností. To platí i pro rozšířené dekorační osvětlení, které se dodává na přání. Díky 64 barvám nabízí mnoho možností pro individuální nastavení. Dekorační osvětlení zvýrazňuje například ozdobná obložení, centrální displej, odkládací schránku vpředu na středové konzole, madla, odkládací přihrádky ve dveří...
V nové třídě E zajišťuje mimořádné zážitky z poslechu standardně dodávaný systém Frontbass, který využívá objem příčných a podélných nosníků skeletu karoserie jako rezonanční prostory pro basové reproduktory. Pokud je vozidlo navíc vybaveno na přání dodávaným audiosystémem Burmester® High-End 3D-Surround Sound, zažijí cestující nevšední poslech s akustikou na úrovni koncertního sálu. Nový audio...
Další inovací v nové třídě E jsou tlačítka pro dotykové ovládání, která jsou poprvé v automobilu integrována do ramen multifunkčního volantu. Stejně jako povrch displeje chytrého telefonu jsou citlivá na dotek a přesně reagují na horizontální a vertikální stírací pohyby prstů. Řidič tak může jednoduše, logicky a intuitivně ovládat veškeré funkce informačního a zábavního systému – podobně jako n...

Nový Mercedes-Benz třídy E činí svými četnými inovacemi velký krok směrem do budoucnosti.

Značka s hvězdou proto kráčí novými cestami rovněž v oblasti vnitřního designu, jehož hlavní dominantou je široký dvojitý displej nejnovější generace, který má v obou případech vysoké rozlišení a úhlopříčku 12,3“.

Displej je umístěn tak, aby vyvolával dojem, že se vznáší v prostoru. Kromě toho nalézají ve výbavě automobilu poprvé uplatnění tlačítka na volantu pro dotykové ovládání.

Jejich prostřednictvím lze pohyby prstů ovládat veškeré funkce informačních a zábavních systémů, aniž by musel řidič pouštět volant.

Zcela nové zážitky završuje nový, inteligentní grafický design s vizualizacemi a animacemi o vysokém rozlišení doplněný zjednodušeným ovládáním.  Cestující si zároveň mohou užívat jízdu ve smyslném interiéru s velkorysým prostorovým uspořádáním a velmi kvalitními materiály.

„S interiérem nové třídy E přinášíme novou interpretaci moderního luxusu,“ říká Hartmut Sinkwitz, vedoucí oddělení vnitřního designu.

„Navrhli jsme velkorysý a inteligentní interiér, který odpovídá designérské filozofii značky Mercedes-Benz, založené na smyslné čistotě tvarů.

Ten svými technickými inovacemi a velmi kvalitní výbavou zprostředkovává řidiči a spolujezdci mimořádně emocionální zážitky. Třída E tak definuje novou úroveň v segmentu manažerských vozů.

Je nejen pracovištěm a soukromým útočištěm, ale i životním prostorem, v němž si mohou cestující užívat moderní luxus.“

Interiér nové třídy E spojuje svým prostorově orientovaným designem eleganci luxusní třídy s kultivovanou sportovností třídy C. Design nového manažerského sedanu je charakterizován souhrou dominantních prostorových těles s výrazně tvarovanými plochami a avantgardně jasných a plošně uspořádaných ovládacích a zobrazovacích zón.

Vzniká tak stylistické vyjádření emocí a inteligence originálním designérským stylem značky Mercedes-Benz plným kontrastů, který nejlepším možným způsobem vyjadřuje designérskou filozofii „smyslné čistoty tvarů“.

Text a foto: Daimler Communication, 70546 Stuttgart, Germany