Třešnička na dortu našeho domova
KOLÁŽ ZOBRAZUJE INSPIRACE TRENDU HISTORIK
KOLÁŽ ZOBRAZUJE INSPIRACE TRENDU HISTORIK
HISTORIK NEKOPÍRUJE, S FANTAZIÍ INOVUJE
KVALITNÍ LÁTKY A JEMNÉ FILIGRÁNSKÉ VÝŠIVKY K NĚMU PATŘÍ
TRENDOVÝMI BARVAMI JSOU ZLATO, BRONZ A MĚĎ
VLASTNÍ JSOU MU KRAJKOVÉ TECHNIKY
PŘINÁŠÍ LUXUS, NÁDHERNÉ DETAILY, ARISTOKRATICKOU DYNAMIKU
SLOŽITĚ STRUKTUROVANÉ JSOU SOFISTIKOVANÉ POVRCHY

Ptáte-li se, co jí(m) je, pak vězte, že zajímavé, avantgardní využití textilií. Bez nich by byl domov studený, prázdný, neútulný.

Odborníci z amsterdamského Stijlinstituutu a špičkoví světoví návrháři vytvořili názorné, vzorové čtyři osobnosti, z nichž každá má svou typologii a charakteristiku, způsob života i životní styl.

Odráží kompaktní souhrn myšlenek, nápadů, inspirací i nová směřování, avantgardní projekty z oblasti interiérového designu, architektury, módy, světového designu a umění.Výsledkem jsou čtyři naprosto odlišné charaktery – historik, excentrik, vynálezce a geolog.

Současně je věnována pozornost emocionálnímu dopadu trendových proměn interiéru. Úkolem je najít řešení, která zlepšují domov i náš životní styl díky prvotřídnímu designu, kvalitě a inovativní funkčnosti.

Postupně si představíme všechny čtyři trendové osobnosti, které jsou předobrazem vybraných individualit – jak jejich emotivní náboj, tak inspirace k proměnám interiéru.

Nová „kniha trendů“ pro dva následující roky pod názvem Being (bytí, existence, jsoucno) byla představena na lednovém veletrhu Heimtextil 2013 ve Frankfurtu.

Tradičně se skládá ze čtyř témat, z nichž každé ilustruje určitý charakter. Motto trendů nejbližší budoucnosti zní: Jste takoví, jak žijete.

HISTORIK

Tato osobnost klade velký důraz na trvalé hodnoty a současně objevuje nové způsoby, jak přenést minulost do přítomnosti. Proto miluje vybrané výrobky, vyznačující se vynikajícím zpracováním.

Inspiraci získává z konce 16. a 17. století, epochy, která se vyznačuje bohatostí dobového umění a vynikajícím řemeslným zpracováním.

Expresivní ozdoby, kvetoucí dekorace a nádherné detaily vyzařují aristokratickou dynamiku. Historik je fanouškem luxusu s citem pro kvalitu a původ věcí. Textilie jsou bohatě zdobené, umně vyšívané a zřasené.

Najdeme zde řadu i různých materiálů a technik, od krajkářských až po využití laseru. Inspirují se v historické minulosti, ale hledí do budoucnosti.

Domov rozzáří třpytivým zlatem, bronzem a mědí a přidá delikátnosti sofistikovanými povrchy. Barvy v pokojích mají tendenci být utlumené, a dominují zde tajemné odstíny…

TEXT A PRODUKCE: Jaromíra  Slavíková, Heimtextil, FOTO: Heimtextil