Stolování ve velkém stylu i ve všední den
Odlivky Harmony využijete na všechny možné druhy nápojů. Jsou dekorovány rozmanitými broušenými vzory tak, aby vždy doladily atmosféru. Cena podle velikosti od 710 Kč/ks. MOSER
Silnostěnné sklenice Charleston s náročným zdobením jsou vhodné na studené i teplé nápoje. Můžete je umývat i v myčce nádobí. Cena podle velikosti od 310 Kč/kus. VILLEROY&BOCH, LUXURY TABLE
Elegantní a nadčasové flétny na šampaňské z kolekce Lady Hamilton se vyrábějí již více než 80 let a stále neztrácení nic na svém půvabu. Cena je 3 260 Kč/ks. MOSER
Celá řada La Classica Nuova je inspirována kubismem, což jí dodává moderní výraz. Je vyrobená z kvalitního kostního porcelánu, který umožňuje, aby byly jednotlivé kousky nádobí hladké a ultra tenké. Mělký talíř stojí 1 200 Kč/kus. VILLEROY&BOCH, POTTEN&PANNEN
Nápojové sklenice Lempi (design Matti Klenell) pro všední den. Vybírejte z barev: čirá, šedá, světle modrá nebo fialová. Cena podle barvy od 649 Kč/2 kusy. IITTALA, DESIGNOR
Odlivky Harmony využijete na všechny možné druhy nápojů. Jsou dekorovány rozmanitými broušenými vzory tak, aby vždy doladily atmosféru. Cena podle velikosti od 710 Kč/ks. MOSER
Nová kolekce elegantního porcelánu Artesano Provencal Lavendel. Cena od 460 Kč/kus. VILLEROY&BOCH, LUXURY TABLE
Variabilní sada odlivek s láhví Fluent se stanou ozdobou prostřeného stolu i večera ve společnosti přátel a dobrého pití. Cena od 750 Kč/ks. MOSER
Elegantní porcelánová sada nádobí pro všední den Amelie coll. Velký talíř stojí 1 600 Kč, mísa je za 690 Kč. Nerezový příbor Carmen coll stojí 290 Kč/ks a set na olej a ocet Bea coll pořídíte za 1 100 Kč. À LA MAISON
Nadčasové sklenice na víno Fino určitě nesmějí ve vaší výbavě chybět. Cena je od 1 450 Kč/kus. ZWIESEL, LUXURY TABLE
Překrásný kostní porcelán kolekce Curve s dekorem motýlů v jasných barvách nejenom pro jarní dny. Cena od 800 Kč talíř/dle velikosti. ROSENTHAL, POTTEN&PANNEN
Na dlouhou tradici českého sklářství úspěšně navazuje sklárna Bomma. Přední čeští designéři pak k řemeslu přidají svoje nápadité návrhy a dávají vzniknout kvalitním a originálním skleněným skvostům. Kolekce Dots vznikla ve spolupráci se studiem Olgoj Chorchoj. Cena od 899 Kč/2 kusy. BOMMA, BONAMI
Sklenice na červené víno Essence (design Alfredo Häberli). V kolekci je i sklo na bílé víno, šampaňské, aperitiv, vodu, koktejl a karafa. Cena je 899 Kč/2 kusy. IITTALA DESIGNOR
Na jednoduchost sází souprava z kostního porcelánu Curve. Cena od 800 Kč/talíř dle velikosti. ROSENTHAL, POTTEN&PANNEN
Milovníci italské kuchyně ocení porcelánový talíř na těstoviny, průměr 27 cm stojí 560 Kč, sada misek je za 660 Kč a salátová mísa 480 Kč. ENTRADA
Květinový dekor si vybrala obsáhlá kolekce Anmut Flowers. Talíře stojí podle velikosti od 670 Kč/kus. VILLEROY&BOCH, LUXURY TABLE
Střídat styly je trendy. Sklenice na šampaňské Agnes coll stojí 420 Kč, hrnek se lžičkou Abella coll je za 750 Kč a talíř Imperial coll 890 Kč. À LA MAISON
Kolekce nádobí Tanssi zachycuje slovanskou mytologii. Magický příběh, inspirovaný českou operou Liška Bystrouška, umělecky ztvárnil designér a ilustrátor Klaus Haapaniemi. Talíře podle velikosti stojí od 699 Kč/ks, hrnek od 445 Kč/ks a podšálek je za 325 Kč/ks. IITTALA, DESIGNOR
Bílý, ručně dekorovaný porcelán kolekce Brillance Fleurs s květinovým vzorem lučních květů. Cena od 800 Kč/talíř dle velikosti. ROSENTHAL, POTTEN&PANNEN

Elegantní talíře a třpytící se sklenice dokážou i z obyčejného oběda vykouzlit mimořádnou událost.

Je zajímavé, že co se kuchyní a jejich vybavení týká, sice ochotně a rádi přijímáme nejnovější materiály, technické novinky a s gustem vybíráme futuristický vzhled sestav, tak v případě jídelního porcelánu a nápojového skla lpíme na tradicích.

Proto mají své stálé místo v příbornících, vitrínách a komodách křišťálové poháry a talíře z kostního porcelánu a používají se nejenom v případě svátečních servisů, kdy se klade důraz na tradice.

I všednodenní nádobí je stále stejně elegantní a decentně zdobené. Barevné výstřelky, které se tu a tam objeví, nabídku oživí, jsou ale jenom zajímavým zpestřením. I profesionální kuchaři vědí, že pokrm nejlépe vynikne na čistém bílém talíři.

Text a produkce: Jana Špatzová, Foto: archiv firem