Dvě věže v centru největšího dění
Vizuál znázorňuje rozsvícenou budovu Reforma Towers. V popředí je nižší věž, která je koncipována jako luxusní hotel. Za ní vyčnívá víceúčelová stavba, která bude převážně administrativní.
Vizuál z opačné strany představuje vyšší z věží, která má být vysoká 180 metrů. Projekt počítá se 40 podlažími. Záběr také zachycuje hlavní třídu metropole Paseo de la Reforma.
Detailní pohled na obrovskou terasu, která se nalézá na vyšší z věží a je tvořena výřezem do hmoty budovy zhruba nad polovinou její celkové výšky. Terasa poskytne svým návštěvníkům opravdu panoramatické výhledy na Mexico City.
Záběr na terasu víceúčelové budovy, tentokrát z interiéru. Je zde velmi dobře vidět světlost a prostornost stavby.
Opláštění vyšší věže budou tvořit skleněné panely připevněné na hliníkovou konstrukci. Vlevo dole je dobře vidět nádvoří, které obě budovy spojuje.
Hotelová budova na rozdíl od své sousedky bude otevřená ze tří stran. Čtvrtou stěnu bude tvořit plášť z prefabrikovaných betonových panelů. Ostatní přidružené budovy jako součást celku pojmou restaurace, obchody, společenská centra a garáže.

V lednu 2014 představil ateliér světového významu Richard Meier & Partners Architects nový projekt s názvem Reforma Towers, který se má stát chloubou hlavní obchodní tepny Paseo de la Reforma v Mexico City.

Kromě statutu jednoho z největších měst na světě představuje Mexico City nejdůležitější kulturní a obchodní centrum Latinské Ameriky.

Také stále rostoucí ekonomika metropole byla pro Richarda Meiera a jeho partnery impulsem k vytvoření projektu, který bude citlivý k historii Mexika jako k jeho architektonickému dědictví.

Reforma Towers bude stát na bulváru Paseo de la Reforma s délkou 12 km, která vede úhlopříčně celým městem. Projekt se skládá ze dvou vzájemně spojených věží, přičemž každá z nich bude plnit jinou funkci.

Pro autory bylo velmi důležité vytvořit mezi oběma budovami dynamický vztah. To se podařilo díky velkolepému nádvoří, které plní funkci důležité spojnice celé stavby.

Rovněž zvolené materiály, jako jsou hliník, sklo a bílý architektonický beton, poskytují obrovský přísun světla a svým návštěvníkům opravdu panoramatické výhledy na město.

Větší z věží je koncipována převážně jako administrativní budova, kde najdeme kanceláře, ale i obchodní prostory, restaurace, fitness a rozsáhlý prostor pro parkování. Budova bude čnít do výšky 180 metrů a pojme 40 pater.

Její menší sousedka s výškou 110 metrů a počtem podlaží 27 bude sloužit jako luxusní hotel. Dokončení stavby se plánuje na rok 2015, tedy pokud se chystáte do Mexika, určitě si tuto ojedinělou stavbu nenechte ujít.

Text: Markéta Vobroučková , Foto: Richard Meier&Partners Architects LLP