Brazilská klasika versus kambodžská divočina
La Résidence D'Angkor je přírodní oázou na zemi.
Centrální bazén u hotelu COPACANANA PALACE
COPACABANA PALACE
COPACABANA PALACE
Přírodní bazén náleží k rezidenci LA RÉSIDENCE D'ANGKOR, Kambodža.
Opravdu nevšední romantika v centru kambodžské divočiny.
Bazénový prostor nabízí maximální komfort pro hosty včetně klasických lehátek i pohodlných čalouněných odpočívadel.
La Résidence D'Angkor je přírodní oázou na zemi.

Další dvě netradiční země, které jsme při našem putování za nejkrásnějšími hotelovými bazény navštívili, opět stojí za to. První z nich je místo nedaleko Copacabany, a jistě není potřeba tuto oblast dlouze představovat.

Druhá destinace nás zavedla na úžasné místo, které schovává opravdu unikátní vodní dílo, proto jsme tam také setrvali o něco déle…

Brazílie je země, k níž se budou zanedlouho upínat zraky všech fotbalových fanoušků. Naše kroky budou směřovat do Rio de Janeira, konkrétně do hotelu, v jehož názvu najdeme jméno slavné pláže – Copacabana Palace.

Samotná budova upomíná spíše na evropskou architekturu a po celé její délce se táhne azurově modrý bazén, lemovaný po kratší straně další přístavbou, v níž se nachází restaurace a bar.

K chladivé vodě si tak můžete přinést nápoje či pochutiny dle vlastního přání. Druhá, kratší strana bazénu je obrácena k Atlantickému oceánu. A pokud se k němu otočíte zády, uvidíte slavnou horu Corcovado se sochou Krista na vrcholu.

Druhá zastávka, o které jsme mluvili trochu tajemně, je Kambodža. La Résidence d’Angkor neleží v blízkosti mořského pobřeží, nachází se ve vnitrozemí asi 300 kilometrů od metropole Phnom Phen, v Siem Reap.

Zdejší bazén se ukrývá pod bujnou tropickou vegetací a má další zvláštnosti, odlišující jej od brazilského kolegy. Je naplněn slanou vodou a díky unikátnímu systému její cirkulace se obejde bez použití chloru.

Jedná se o netradičně dlouhý bazén a zachovává si ryze asijský ráz. Také zde jsou umístěny světelné zdroje v okolí i pod jeho hladinou, takže večerní či noční pohled v kombinaci s okolím dostává mystický nádech.

Je to jeden z mála hotelových bazénů, jehož příjemná voda vám bude k dispozici po celých 24 hodin.

TEXT: Robert Pavelke, Foto: archiv hotelů