Thermo-jasan v koupelně
Pro maximální ochranu dřevěné masivní podlahy v koupelně se doporučuje opatřit povrch přírodním olejem. Nejen zvýrazní barvu a strukturu dřeviny, ale zachová její pružnost a přirozenost. Navíc podlahu impregnuje a umožňuje dřevu dýchat, což je v koupelně velmi podstatné.
Tepelně upravený thermo-jasan v prostorách koupelny plní perfektně svou funkci.
Na termování dřeva se podílí moderní technologie a postupy, princip je ale veskrze stejný – za vysoké teploty (cca 200 °C) se mění buněčná struktura dřeva tak, aby bylo pevnější, stabilnější a hlavně nepřijímalo tolik vlhkosti jako dřevo neupravené. Do koupelny tedy ideální parametry.
Schopnost přijímat vlhkost je u thermo dřeva snížena na polovinu. Thermo-jasanové podlahy FeelWood jsou totiž stabilní a téměř nemění své rozměry v závislosti na vlhkosti a teplotě okolí. "Mrtvé dřevo" nenapadá dřevokazný hmyz, plísně ani houby. Dá se jednoduše položit i na podlahové topení a v neposlední řadě upoutá svým zabarvením v odstínu čokolády.
Pro maximální ochranu dřevěné masivní podlahy v koupelně se doporučuje opatřit povrch přírodním olejem. Nejen zvýrazní barvu a strukturu dřeviny, ale zachová její pružnost a přirozenost. Navíc podlahu impregnuje a umožňuje dřevu dýchat, což je v koupelně velmi podstatné.

Exkluzivitu koupelny bezesporu ozvláštní masivní dřevěná podlaha, a pokud zvolíte tu nejkvalitnější, jako například thermo-jasan, máte o komfort i snadnou údržbu postaráno.

Pokud milujete dřevo a toužíte ho mít i v koupelně, určitě nedělejte kompromisy. Existují podlahy, které vám v koupelně dopřejí teplo i luxus, a z ryze praktického hlediska si s vlhkem a vodou velmi dobře dokážou poradit především tropické dřeviny.

Patří sem massaranduba, ipe, wengé, teak nebo bambus, jež jsou velmi často vidět i na venkovních terasách. Vhodnou alternativou je také tepelně upravené, tzv. thermo dřevo.

A to navíc s perem, drážkou a mikrofázkou po všech čtyřech stranách prkna.  Takto upravený thermo-jasan má v nabídce FeelWood SECA Borohrádek.

Díky tomu, že se výrobce držel tradice, vznikl přírodní materiál, který v prostorách koupelny plní perfektně svou funkci. Už Indiáni si všimli, že tepelně upravené dřevo vykazuje daleko lepší vlastnosti než to surové.

Používali ho ke stavbě teepee a výrobě lodí.

Bylo totiž odolné proti vodě, větru a hnilobě a mělo mnohem delší životnost. Dnes jsou na termování dřeva moderní technologie a postupy, princip je ale veskrze stejný – za vysoké teploty (cca 200 °C) se mění buněčná struktura dřeva tak, aby bylo pevnější, stabilnější a hlavně nepřijímalo tolik vlhkosti jako dřevo neupravené. Do koupelny tedy ideální parametry.

Schopnost přijímat vlhkost je u thermo dřeva snížena na polovinu. Thermo-jasanové podlahy FeelWood jsou totiž stabilní a téměř nemění své rozměry v závislosti na vlhkosti a teplotě okolí. „Mrtvé dřevo“ nenapadá dřevokazný hmyz, plísně ani houby.

Dá se jednoduše položit i na podlahové topení a v neposlední řadě upoutá svým zabarvením v odstínu čokolády.

Pro maximální ochranu dřevěné masivní podlahy v koupelně se doporučuje opatřit povrch přírodním olejem. Nejen zvýrazní barvu a strukturu dřeviny, ale zachová její pružnost a přirozenost.

Navíc podlahu impregnuje a umožňuje dřevu dýchat, což je v koupelně velmi podstatné.

KONTAKT:

SECA Borohrádek, https://www.palubky-eshop.cz/jasanove-podlahy