Tropický ráj ve stínu palem
France, French West Indies (Guadeloupe), Saint Barthelemy, Gustavia, feature : " Palm Beach Villa"
Villa Palm Beach se nachází přímo na ohromující pláži Lorient Bay, odkud je neuvěřitelný výhled jak na Karibské moře, tak i na další tři malé ostrovy Malých Antil.
Nekonečný bazén měří na délku 14 metrů. Z tohoto úhlu pohledu jeho hladina splývá s modrými vodami mořské zátoky. Slunečná terasa vybavená designovými lehátky je ideální k odpočinku a opalování.
Televizní kout otevřeného společenského prostoru je vybaven luxusní bílou sedačkou značky Balthus, potaženou přírodní kůží, a plazmovou televizí s velkoplošnou obrazovkou. K dispozici jsou tu veškeré high-tech technologie umožňující dokonalý relax i spojení se světem.
V hlavním obytném pavilonu, který je centrem celé vily, je také jídelna. Impozantní bílý stůl se židlemi je od vyhlášené španělské firmy Balthus, která se specializuje na špičkový designový nábytek.
Dřevěná podlahová krytina plynule přechází z obytného interiéru na částečně zastřešenou venkovní terasu. Od exteriéru lze vnitřní dispozici snadno oddělit s pomocí posuvných prosklených stěn.
Úchvatné květinové aranže věhlasného floristy Djordje (George) Vardy dávají interiérům svěžest a barevný náboj. Kromě zelené a bílé hraje v typických vazbách, instalovaných ve vysokých skleněných vázách a nízkých porcelánových nádobách z tvůrcovy dílny, prim žlutá.
Vzhled konferenčního stolku těží z kombinace moderní podnože z nerezové oceli a horní desky sestavené z prvků kopírujících tvar palubek z přírodního dřeva.
Kuchyňskou linku odděluje od jídelny ostrůvek s barovými židličkami, který slouží rovněž ke konzumaci snídaní. Prosklenými otočnými dveřmi lze z interiéru vyjít na venkovní terasu otočenou do zadní části pozemku osázeného tropickou flórou.
Kuchyňská linka se dřevěnými čelními plochami je vybavena špičkovými, plynovými i elektrickými vestavnými spotřebiči. Kromě trouby a sporáku jsou to myčka, chladnička s mrazákem i vinotéka.
V ložnicích jsou královské postele, z nichž se otevírá výhled přes terasu na zátoku stejně jako na pozemek zarostlý palmami s korunami pohupujícími se ve svěžím mořském vánku.
Koupelny jsou od prostoru s lůžkem odděleny zděným soklem, který slouží z jedné strany jako čelo postele, ze druhé pak jako nosič dvojice kamenných umyvadel. Baterie i sanitu dodala značka Grohe.
Také ložnice nabízejí možnost vyjít posuvnými prosklenými stěnami hned po probuzení na venkovní terasu s impozantním bazénem.
Obytné dispozice hlavní ložnice násobí otevření stropu do střešní konstrukce s přiznanými krovy. Ve večerních hodinách přispívá k intimní atmosféře osvětlení v podobě LED pásků integrovaných do stropního obvodu.

Pouhých pár kroků od pobřežní pláže lemující zátoku Lorient na ostrově Svatý Bartoloměj najdete jednu z nejkrásnějších zdejších nemovitostí. Luxusní Villa Palm Beach je snovým místem klidu a odpočinku.

Uhrane hned na první pohled svou elegancí podtrženou rozdělením obytného interiéru na pětici samostatných pavilonů.

V tom hlavním je kromě největší ložnice situované do zadních partií pozemku také centrální společenská zóna s otevřeným půdorysem, jejíž součástí je kromě obývacího pokoje i kuchyně s jídelnou pod širým nebem.

K dispozici je rovněž snídaňový bar a samozřejmě posezení s televizí.

Podlahová plocha s dřevěným obkladem plynule přechází v částečně krytou venkovní terasu se zapuštěným nekonečným bazénem, jehož hladina dlouhá čtrnáct metrů splývá z určitého úhlu pohledu s vlnícím se Karibikem.

Součástí vodní kompozice je i komfortní vyhřívaná vířivka částečně integrovaná do bazénové dispozice, z níž se opět nabízí inspirativní výhled do půvabné zátoky obklopené pískem a tropickou vegetací.

Ostatně, stejných emotivních benefitů si mohou do sytosti dopřávat všichni, kdo tu žijí: ať už jsou ubytovaní ve čtyřech apartmánech, nebo v hlavním pavilonu, který symetricky obklopují.

Je to právě ničím nerušený, klidný odpočinek a soukromí, jež tady, v exkluzivní dovolenkové destinaci na jednom z ostrovů Malých Antil, hledají během zimy ti nejslavnější a nejbohatší.

Svatý Bartoloměj je sice jen drobnou tečkou na mapě světa, ale jeho francouzský šarm a okouzlující atmosféra s malebnými hotýlky, gurmánskými restauracemi, drahými butiky a obrovskými zámořskými plavidly kotvícími v zálivu jsou přitažlivé zejména anonymitou a intimitou, kterou místo svým návštěvníkům poskytují.

Tady se po vás nikdo neohlédne, ať jste slavná sportovní či filmová hvězda, finanční magnát, Rockefeller nebo Rothschild. Hvězdná koncentrace je tu prostě na denním pořádku, ostrov je zkrátka rájem velkých jmen.

Interiéry Villy Palm Beach jsou tónované především do bílé barvy, která skvěle kontrastuje jak s teplou podlahou z přírodního dřeva, tak s minimalistickými nerezovými prvky na nábytku a ostatním vybavení.

Oč jednodušší vybavení, o to je luxusnější. Čím ovšem vnitřní prostory doslova ohromují, je skutečně impozantní květinová výzdoba, jejímž autorem je slavný florista, designér

Djordje (George) Varda. Tento Srb, původním povoláním právník, dnes spolupracuje s největšími osobnostmi, firmami a modelingovými agenturami ve světě „haute  couture“, jako jsou Jean-Paul Gaultier, Louis Feraud, Krizia, Next a Chez Pierre.

Mezi jeho zákazníky patří například hotel Paris Ritz, jemuž dodává strhující živou květinovou výzdobu aranžovanou do váz a nádob ze speciální, vlastnoručně navržené kolekce.

Bohatou porci jeho dech beroucích výtvorů byste si jako návštěvníci této nádherné plážové vily mohli užívat i vy. V době, kdy tu sám nepřebývá, ji totiž její majitel nabízí k pronájmu.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Allphoto