Designový loft na „vysoké noze“
Otevřené dispozice opticky násobí tuto část interiéru, v níž se spojuje společenská a jídelní zóna, sousedící s kuchyňským koutem a pracovnou. Dalo by se říci, že součástí bytu je i fascinující výhled na město, který majitelé ocení zejména ve večerních hodinách.
Otevřené dispozice opticky násobí tuto část interiéru, v níž se spojuje společenská a jídelní zóna, sousedící s kuchyňským koutem a pracovnou. Dalo by se říci, že součástí bytu je i fascinující výhled na město, který majitelé ocení zejména ve večerních hodinách.
Při výběru doplňků designéři kladli důraz na perfektní sladění barev. K jídelnímu stolu s leštěnou kamennou deskou v černém odstínu skvěle ladí jídelní židle v kombinaci dřeva opatřeného černou ve vysokém lesku a koženým čalouněním ve skořicovém odstínu. Právě ten ladí s odstínem prosklené vitríny.
Minimalisticky zařízená společenská zóna je zajímavá kruhovým pilířem a kovovou skulpturou na masivním kamenném podstavci. Komfort zajišťuje bílá kožená sedačka, doplněná dvěma taburety v kontrastním hnědém odstínu.
V malém kuchyňském koutu našla místo i velkorysá vinotéka s čelem z čirého skla, zasazená do obkladu z makasaru, který byl použit i na kuchyňské skříňky.
Nevelký kuchyňský kout s integrovanou linkou v provedení makasar a tmavý mramor s jemným žilkováním doplňuje další pracovní plocha v podobě kuchyňského ostrůvku s deskou z materiálu Glassos. Ten se vyznačuje antibakteriálními vlastnostmi, odolností a snadnou údržbou.
Pro obložení koupelny byl zčásti zvolen světlý mramor. Komfort jistí vana a sprchový kout se skleněnou zástěnou. Vše doplňuje koupelnový nábytek v hnědém dekoru dřeva s tmavou mramorovou umyvadlovou deskou. Bonusem je opět panoramatické okno.
Důležité místo v interiéru představuje standardně vybavená pracovna, která je od ostatního prostoru oddělena skleněnou pohyblivou zástěnou, jež se dá v případně nutnosti zatáhnout, a vytvořit tak uživateli soukromí a klid na práci.
Elegantní ložnice v oblíbené kombinaci černé a hnědé má jednu stěnu obloženou masivním dřevem. Na první pohled zaujme vysoké čelo lůžka v koženém provedení. Prostor řeší mohutná posuvná stěna.

Už jste někdy uvažovali o tom, jaké by to bylo bydlet v oblacích? Minimálně výhledy za to určitě stojí.

Domov v nejvyšším patře mrakodrapu má jednu neocenitelnou devizu, a tou jsou bezesporu výhledy na převážnou část metropole.

Navíc zde proběhla zdařilá rekonstrukce, jež kromě netradičního umístění apartmá plní i sen o komfortním bydlení a respektuje hlavní požadavek investora na téměř bezúdržbovou domácnost.

Tohle všechno a řadu dalších benefitů umožňuje byt loftového typu v newyorské výškové budově Park Imperial. Majitelé mají město jako na dlani prakticky ze všech místností bytu.

Pohled na New York City zahrnuje takové ikony jako Central Park, Times Square nebo Brooklynský most.

Třípokojový loft se sociálním zázemím je vybavený inteligentním domácím systémem Crestron, který se stará nejenom o ekonomický chod domácnosti, ale rovněž se jeho prostřednictvím dají ovládat klimatizace a zabezpečovací systém.

Výhodou je, že v rámci aktualizace je možné do něj přidávat další, takzvané chytré prvky. Při rekonstrukci byl kladen důraz také na materiály. Majitelé zvolili kůži, dřevo, důležitým prvkem je sklo, které pomáhá vytvářet v bytě jednotlivé zóny.

Záměrem bylo vytvořit s pomocí kvalitních komponentů interiér, který se bude snadno udržovat. Dalším požadavkem byl nadčasový design s chytře vyřešenými úložnými prostory, které umožní mít v bytě minimum nábytku.

Majitelé se přikláněli k jednoduchému stylu ve vzdušném a světlém interiéru, který podporují nejenom velká panoramatická okna, ale i vhodně vybrané zařizovací předměty.

Kapitolu samu pro sebe představují světla. Jediné závěsné osvětlení tvoří předěl mezi obývací a jídelní částí. Všechna ostatní světla jsou integrovaná v podhledech.

Opticky tak nenarušují vzdušnou atmosféru a vzhledem k množství i odborně zvolenému umístění dokonale osvětlují veškeré potřebné plochy. V interiéru se našlo místo i na umění a také designové doplňky, které mají rovněž funkční vlastnosti.

Život v takto luxusním kondominiu s sebou nese i další výhody, ať už je to možnost parkování v garáži přináležející k bytu, či fitness centrum nebo kino přímo v budově, ale také recepční a úklidové služby.

TEXT: Lucie Hanzlová, FOTO: BROMLEY ARCHITECTS

KONTAKT: BROMLEY CALDARI  ARCHITECTS (projekt interiéru), 307 W 38th St, Suite 1116, NEW YORK, 10018, USA, www.bromleycaldari.com