Na vlnách luxusu
Benetti Yachts | Luxury & Italian Excellence since 1873https://www.benettiyachts.it
Autorem pozoruhodného designu 145 metrů dlouhého laminátového trupu jachty s klasickými horizontálními liniemi je Giorgio M. Cassetti.
Jachtu tvoří tři prostorné paluby poskytující pasažérům odpočinek v soukromých pokojích i společenské vyžití na horní, tzv. sluneční palubě, která je vybavená komfortním sezením a barem.
Jachta s tonáží 469 tun má při rychlosti jedenácti uzlů dosah až pět tisíc námořních mil. Pilotní kabina ukrývá nejmodernější navigační technologie a elektroniku, kterou zajistila firma Seastema, přední hráč v oblasti automatizace lodních systémů. 5
Každá z palub je vybavena maximálně komfortním sezením a nabízí dostatečný prostor pro odpočinek a relaxaci. Interiér nicméně stále poskytuje dostatek možností pro umístění dalšího vybavení a seberealizaci majitele.
Jachta Diamond 145 spojuje tradici a inovaci. Sofistikované linie a high-tech konzoly z uhlíkových vláken kombinují eleganci, lehkost a pevnost. Tradiční materiály doplňují nové tvary a technologie. P
Horní paluba se nazývá tzv. sluneční. Jsou zde situována pohodlná křesla a bar, u kterého si pasažéři mohou dopřát oblíbený drink. Navíc sem vedou schody přímo od vstupu na jachtu.
Užívat si západ slunce na jedné z palub doslova vyráží dech. Nábytek, především křesla a komfortní sofa, je uzpůsobený použití venku a je barevně velmi střídmý, opakují se zde zemité odstíny krémových barev.
Všechny paluby jsou zařízené základními kusy sedacího nábytku. Doplňky a detaily si může majitel vybrat sám dle svého vkusu a citu. Nejvýraznějším elementem ale vždy bude bezprostřední výhled na moře.
Interiér lodi nabízí díky speciálnímu konstrukčnímu řešení dostatek místa pro volný pohyb. Žádné stísněné kajuty zde nehledejte, všechny pokoje mají příjemnou velikost a jsou luxusně zařízeny.
Na horní palubě se kromě pohodlného sezení a baru nachází také jídelní část, která je zakryta elegantním můstkem dodávající lodi její osobitost.
Každá část lodi vybízí ke spočinutí a relaxaci. Pasažéři zde naleznou otevřené a rozměrné paluby, ale také intimní zákoutí vhodná k privátním rozhovorům při západu či východu slunce.
Horní paluba, tzv. sluneční, poskytuje neopakovatelný výhled na mořský horizont. Lze zde komfortně jíst a odpočívat, či pořádat společenské akce.
Každá z kajut pro hosty má vlastní luxusní koupelnu. Dva pokoje pro VIP pasažéry jsou navíc vybavené rozměrným dvojlůžkem poskytujícím naprosté pohodlí.
Ložnice v hlavním apartmá má také velkoryse zařízenou vlastní koupelnu. Barevné ladění je, stejně jako zbytek interiéru, založeno na tlumených zemitých odstínech hnědé, šedé, béžové a jemně krémové barvy.
Každý společenský prostor se díky rozměrným proskleným plochám otevírá přímo na palubu a poskytuje tak svým obyvatelům přímé spojení s okolní mořskou krajinou.
Z PEVNÝCH ČI MĚKKÝCH tkanin v nepřeberné škále barev a dekorů, v různých variantách instalace (dvou- až pětidrážkové kolejnice) a nejrůznějších rozměrech panelů včetně doplňků v podobě zakončovacích nebo ozdobných lišt můžete vybírat japonské panely. Ceny podle konkrétních realizací. STÍNĚNÍ. CZ, www.stineni.cz
Apartmá ve střední části jachty určené majiteli lodi je vybavené také šatnou a oddělenou pracovnou poskytující naprostý klid na občasnou práci.
Hlavní ložnice jako součást soukromého apartmá o ploše 60 metrů čtverečních a poskytuje zázemí majiteli jachty. Rozměrná postel a křesla evokují honosný hotelový pokoj.
Všechny tři lodní paluby poskytují pohodlné a komfortní zázemí pro odpočinek i pro společenské akce. Speciální konstrukční řešení umožňuje maximální využití vnitřního prostoru lodi. Interiér tak vypadá jako klasické hotelové apartmá, nikoli lodní prostor.
Každý z pokojů pro hosty je vybaven vlastní koupelnou pro naprosté pohodlí. Na jachtě Diamond 145 je umístěno pět pokojů pro deset hostů, další pokoje pro osmičlennou posádku a pro kapitána jsou umístěny v nejspodnější části lodi.
Luxusní materiály v kombinaci s neustále se měnícím výhledem na mořskou hladinu nabízí zážitek, který jen tak neomrzí.

Italská značka Benetti představila nový model jachty Diamond 145. Honosná loď s několika palubami v sobě pojí tradiční design s technologickými a materiálovými inovacemi.

Díky skvělému konstrukčnímu řešení nabízí jachta velkorysé a prosluněné pokoje pro hosty, posádku i pro majitele.

Impozantní exteriér s klasickými liniemi pochází z pera designéra Giorgia M. Cassettiho. Laminátový trup s délkou 145 metrů a tonáží 469 tun se dělí do tří palub ukrývajících pět pokojů pro hosty, pět pokojů pro posádku s kapitánem a hlavní apartmá.

Jachta Diamond 145 se pyšní skvělou prosvětleností interiérů podpořenou použitím lesklých povrchů, které odrážejí denní světlo do útrob lodi.

Použity jsou jemné materiály rafinovaně kombinující světlejší a tmavší odstíny hnědé, bílé a šedé, leštěnou mosaz a širokou škálu mramorů a kůže.

Ve spodní části lodi jsou pokoje pro posádku a pro hosty – každý se svou koupelnou. Ve střední části se nachází obytná a jídelní část vybavená pohodlným sezením. Díky velkým proskleným plochám lze volně přecházet na palubu s bazénem.

Na unikátní konzole z uhlíkových vláken je umístěn kapitánský můstek s nejmodernější palubní elektronikou. Přední část lodi reprezentuje rozlehlé hlavní apartmá, jež na 60 metrech čtverečních pojímá ložnici, koupelnu, šatnu a oddělenou pracovnu.

Sofistikovaným detailem jsou schody vedoucí z místa vstupu na loď přímo na horní palubu, která poskytuje pasažérům prostor pro relaxaci v záplavě slunce a čerstvého mořského vzduchu.

TEXT: Nikol Vlčková, FOTO: Mitchela Locci (interior photo credits), Jobdv (esterior phoro credits)

KONTAKT: Benetti Yachts | Luxury & Italian Excellence since 1873, www.benettiyachts.it