Rafinovaná elegance propojená s uměním

Luxusní byt v budově Ginko Club v čínském městě Hangzhou sobě snoubí elegantní vkus se zářivým přepychem a množstvím uměleckých děl. Lesk a rafinovanost interiéru se odráží v každém, maximálně pečlivě vybraném detailu.

Velkorysý prostor bytu je umístěn ve 34. podlaží budovy, která se nachází na břehu řeky Qian Jiang v komplexu těžícího ze západní architektonické tradice. Autorem designu interiéru bytu je italský architekt Gianpaolo Imbrighi z ateliéru Visionnaire.

Profesor na římské Fakultě architektury Sapienza a autor italského pavilonu na EXPO 2010 v Šanghaji často pracuje s odkazy k základním přírodním elementům, a to především k vodě nebo ke vzduchu.

Jeho práce se vyznačuje také tím, že vytváří dojem pevné, ale lehounké schránky díky používání inovativního transparentního betonu. V případě bytu v Hangzhou designér těžil z blízkosti řeky, na kterou je z venkovní terasy okouzlující, až dechberoucí výhled.

Požadavek elegance a rafinovanosti byl velmi dobře interpretován designérem a dotažen k dokonalosti každého detailu. Interiér bytu se prezentuje jako skutečná umělecká galerie.

Propracovanost jednotlivých dekorativních předmětů spolu s luxusním nábytkem a precizním výběrem delikátních čajových servisů se skvěle doplňuje s uměleckými díly, umístěnými v celém prostoru.

Vstupní foyer zdobí drahocenný designový element z přírodního achátu, který navrhl Steve Leung a který nese název Aurora Console. Několik na zakázku vytvořených uměleckých děl od Michela Astolfiho pak návštěvníka uvádí do soukromé části bytu.

Celkový koncept vychází z představy záře vodní hladiny v kombinaci s elegantním sofistikovaným luxusem drahých povrchů a materiálů.

Společenské prostory se maximálně otevírají okolnímu panoramatu rozměrnými okny, díky nimž jsou doslova napuštěny denním světlem. Obývací pokoj volně přechází do jídelní části a neomezuje obyvatele zbytečnými zdmi.

Pocit jemného luxusu podporuje také střídmá barevnost v krémových odstínech, rozjasněná jen leskem vybraných materiálů a doplňků.

Dominantním prvkem obývacího pokoje je béžové sofa Bastian od Maura Lippariniho, zatímco jídelně vévodí kulatý stůl na jedné noze Opera, vytvořený podle návrhu Alessandra La Spady. Jemné barevné nuance nábytku vedou harmonický dialog s uměleckými díly.

Kombinace jedinečných produktů a široké škály honosných doplňků poukazují na to, že interiér bytu je odrazem jak dobrého vkusu majitele, tak schopnosti designéra tento vkus interpretovat a vybalancovat tak, aby vzniklo skutečně rafinované a hodnotné umělecké dílo.

Text: Nikol Vlčková, FOTO: VISIONNAIRE HOME COLLECTIO, www.visionnaire-home.

Kontakt: VISIONNAIRE HOME COLLECTION (návrh a vybavení interiéru), IPE S.r.l. Via Mattei n° 1–40069 Zola Predosa (BO) Italy, www.visionnaire-home.com, tel: +390516186311, fax: +390516186310