Nová vlajková loď značky Visionnaire
DŮSLEDNÉ ARCHITEKTONICKÉ LINIE pohovky Bastian ze stejnojmenné kolekce Maura Lippariniho vzbuzují pocit vyrovnanosti a střízlivé elegance. Model umocňují jemné detaily prošívání a zvýrazněné švy
VÝLOHA SHOWROOMU VISIONNAIRE se otevírá na věhlasný Boulevard des Moulin. Stejně jako Avenue des Beaux-Arts přitahuje milovníky luxusních couture obchodů a sofistikovaného designu.
KONFERENČNÍ STOLEK MONDRIAN s konstrukcí z trubkové nerezové oceli, spodní policí z mramoru a topem z čirého skla navrhl pro Visionnaire designér Fabio Bonfà.
SOUČÁSTÍ NABÍDKY nového showroomu v Monte Carlu jsou jak novinkové produkty, tak osvědčené stálice z portfolia Visionnaire. Patří k nim rozhodně také ručně tkaný vlněný koberec Regis.
KOMODA LEONARDO od Alessandra La Spady těží z kombinace dřeva a oceli. Čistý oválný tvar modelu umocňuje kontrast konkávních a konvexních objemů. Dvířka jsou potažena látkou či kůží, horní deska je ze vzácného amazonitu.
DŮSLEDNÉ ARCHITEKTONICKÉ LINIE pohovky Bastian ze stejnojmenné kolekce Maura Lippariniho vzbuzují pocit vyrovnanosti a střízlivé elegance. Model umocňují jemné detaily prošívání a zvýrazněné švy
KULATÉ STOLKY s konstrukcí z ořechového masivu Canaletto a mramorovou horní deskou patří do kolekce King’s Cross, kterou pro Visionnaire vytvořil věhlasný návrhář Mauro Lipparini
VZHLED MOON EYE, elegantní stojací lampy ze stejnojmenné kolekce Maura Lippariniho, těží z kombinace nosného rámu ze dřeva Canaletto a kamenné základny. Difuzor je z onyxu nebo z křemence.
LAKOVANÁ KOMODA BARNEY se zásuvkami, design Fabio Bonfà, nabízí přívětivou funkčnost v kontextu s harmonií a šarmem. Autor při navrhovaní modelu pracoval s logikou, flexibilitou, šarmem a lehkostí.

Společnost, která je světovým lídrem v nábytkářském sektoru, se právem těší pověsti ikony luxusního bydlení. Nově se nedávno etablovala také v Monte Carlu, nejznámější a nejmodernější součásti Monackého knížectví.

Prostor se třemi výlohami, směřujícími na Boulevard des Moulin, zaujímá plochu přesahující sto padesát čtverečních metrů přízemí historicky cenného domu, kde Visionnaire představuje osvědčené bestselery

i nejnovější produkty. Stejně velké zázemí pak značka využívá v suterénu téhož objektu, kam umístila

své konstrukční kanceláře. Nové luxusní působiště Visionnaire se nachází v prestižní čtvrti Carrè

D’Or, přímo v pulzujícím srdci metropole mezi špičkovými obchody světových značek. Jeho

dynamické a flexibilní pojetí si v ničem nezadá s elegantní atmosférou a luxusním životním stylem

interiérů, jež značka běžně vybavuje.

Vše bylo pečlivě navrženo uspořádáno tak, aby výsledek fascinoval především profesionály a milovníky designu, neodolatelně přitahované proslulou kvalitou a excelencí designu Made in Italy, stejně jako stoprocentním řemeslným zpracováním.

Nový showroom značky byl vybudován s cílem nabídnout zákazníkům autentické podněty v podobě nové stylistické cesty značky, jejímž úkolem je oslovit maximum těch nejnáročnějších klientů na mezinárodním trhu. Andrea

Gentilini, generální ředitel společnosti Visionnaire, k tomu říká: „Trh s nemovitostmi v Monaku zažívá v posledních letech exponenciální růst, orientovaný na špičkové produkty.

Naše přítomnost na Francouzské riviéře má sice už svou historii, protože tu spolupracujeme s nejdůležitějšími maloobchodníky, ale touto novou akvizicí chceme upevnit pozici Visionnaire jako referenční značky pro naše zákazníky i komunitu architektů.“ Firma tu přitom experimentovala s novými způsoby interakce a sdílení, protože otevření expozice se událo on-line.

Stále tak utvrzuje veřejnost v tom, že zůstává průkopníkem originálních řešení, překračujících nábytkový segment.

Hned za vstupními dveřmi showroomu se návštěvník ocitne ve velkorysém světlém prostoru, který na první pohled zaujme ohromujícím chromatickým souladem a vysoce působivými dekorativními prvky.

Z celé koncepce obytné expozice jasně vyzařuje rukopis Maura Lippariniho, dlouholetého firemního designéra, který stojí i za vystavenou kultivovanou eklektickou kolekcí King‘s Cross i ikonickým bestselerem v podobě pohovky Bastian.

Tvůrce je známý tím, že design považuje za nevyhnutelné napětí mezi estetikou a funkcí, uměním a aplikací.

Jím navržené produkty vždy dokážou dát prostoru a jeho ergonomii nový význam, a zlepšit tak kvalitu života.  K prezentaci v rámci nového showroomu v Monte Carlu byl vybrán rovněž všestranně přitažlivý sedací program Anthem s flexibilním modulárním designem, jehož autor, italský architekt a návrhář Fabio Bonfà, se zaměřuje mimo jiné na rozvíjení nadčasové estetiky, pevně zakořeněné v italské tradici.

Nepřehlédnutelným exponátem je určitě rovněž jídelní stůl Kerwan od designéra Alessandra La Spady. Tvorba jednoho z nejvíce eklektických italských návrhářů interiérů prozrazuje značnou dávku kreativity:

zvědavý, experimentální a přitahovaný kontextem umění, designu a starodávných řemesel se mimo spolupráce s Visionnaire může pochlubit značnými zkušenostmi s prací pro další ikonické značky, jako jsou například Antolini, Smania, La Murrina, Besana, Longhi či Milldue.

Pro všechny navrhuje snové kolekce plné intenzivní vášně, jež spojuje smysl pro detail, luxus a experimentální funkčnost. Jako doteky slunečních paprsků pak působí štíhlé křišťálové vázy z kolekce Mirtus, inspirované Středomořím.

Do jantarového skla jejich křehký půvab „zaklel“ sklářský mág Ivan Baj, který žije a pracuje v Paříži. Luxusní a rafinovaný prostor zahrnuje i elegantní pohovku Oberon, lampu Brunilde, koberce a řadu doplňků od konzolí přes odkládací stoly až po polštáře.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Visionnaire, https://www.visionnaire-home.com/