Designový klenot Českého lesa

Blahodárný klid hlubokých lesů chodského pohraničí si bude od letošního jara možné vychutnat ve společnosti kreací šéfkuchaře Martina Šilinga, se skvělým drinkem v ruce a v designovém hotelovém zázemí.

V Železné u Smolova, v srdci chráněné krajinné oblasti Český les, se koncem dubna otevírá nový ambiciózní wellness hotel – Resort Český les.

Resort Český les vzniká radikální rekonstrukcí dvou dlouho nevyužívaných budov – někdejší prvorepublikové školy a původních vojenských kasáren.

V areálu uprostřed panenských lesů na česko-německé hranici bude k dispozici celkem 52 prostorných boutique studií a pokojů, gourmet restaurace, bar, konferenční prostory a wellness se saunou, párou, solnou stěnou a sofistikovanými masážními terapiemi.

Design vzdušných pokojů, pod nímž je podepsáno studio Konceptual, čerpá inspiraci z charakteru dechberoucí okolní přírody lesů pod Čerchovem a myšlenky vytvoření ideálního prostředí pro ničím nerušenou relaxaci.

Definuje jej tedy především spojení masivního dřeva, kovu a skla, minimalistické linie a neutrální barevná paleta. Zvláštní pozornost je v celém areálu věnována panoramatickým výhledům do zeleně.

Gastronomickým srdcem Resortu Český les je stylová restaurace Hvozd v čele se šéfkuchařem Martinem Šilingem, kterého foodies mohou znát ze špičkových fine dining podniků V Zátiší nebo Kampa Park.

Jeho menu čerpá z darů chodských lesů, vlastní bylinkové zahrádky a rybníka Železný nebo z poctivé produkce regionálních farmářů.

Designově zařízený interiér restaurace s detaily motivů fauny Českého lesa plynule přechází ve venkovní terasu, kde si hosté užijí speciality z grilu OFYR. Kulinářské portfolio Hvozdu doplňuje kreativní bar Kotelna s mixologickým menu, excelentní selekcí vín a nabídkou ciderů z Kolowratových sadů.

V okolí Resortu Český les se nachází na 270 kilometrů cyklostezek, nespočet běžkařských a hikingových tras a 30 kilometrů od hotelu skýtají městské kulisy Domažlice.

Majitelé resortu plánují meditativního klidu okolních lesů využít také jako scény pro jógové víkendy.

Kraj protkaný staletými poutními stezkami a dávnými obchodními trasami má mimořádně bohatou historii plnou příběhů o sklářích, obráních hranic a zaniklých vesnicích – největší z nich je Pleš, kde ještě počátkem 20. století žilo 700 lidí.

Za projektem Resort Český les stojí rodinná investiční skupina FKCG a.s., která má v portfoliu mimo jiné také apartmány Wine & Bike ve Znojmě nebo plzeňskou pobočku hotelové sítě Ibis. FKCG a.s.

je vlastněná Ondřejem a Jindřichem Karhanovými, kteří budovy, z nichž vzniká Resort Český les, koupili teprve v roce 2020.

V okolí už stihli založit jelení, dančí a mufloní oboru Srdíčko. Na wellness hotel investoři navazují také nadačním fondem na podporu regionu Českého lesa, jeho kultury a obyvatel.