Kuchyňské ostrůvky a jejich možnosti
SÉRII INFINITI tvoří všestranné kuchyně různých stylů od skandinávského po pestrý metropolitní vzhled, kombinující dřevěné povrchy s hi-tech řešeními. Povrchy a barvy lze u těchto kuchyní skvěle kombinovat.
RYZÍ KRÁSU přírodního dřeva vnese do kuchyně materiál T.masiv s drásaným povrchem, který lze opatřit matným lakováním v bílém, šedobílém, šedém a antracitovém odstínu.
NEPŘEBERNÉ MNOŽSTVÍ materiálů a barev nabízí SieMatic včetně bezúchytové varianty středových ostrůvků.
BEZÚCHYTOVÁ VARIANTA kuchyně SLX Pure od německé značky SieMatic byla představena před dvěma lety a již získala celou řadu ocenění.
NOVÉ ODSTÍNY A BARVY špičkových kuchyní německé značky SieMatic tvoří trendy pro rok 2022.
STŘÍDANÍ MATERIÁLŮ a povrchových úprav nabízí širokou škálu různých vzhledů kuchyní z kolekce NEWPORT. Design evokuje klasický styl především u rámových dvířek, jež nabízejí různé otevírání a typy rukojetí.
ČISTÉ LINIE a kontrast materiálů a barev jsou charakteristické pro kuchyni KARMA z portfolia italské značky Stosa Cucine. Minimalistický styl dokazují dvířka s integrovanou rukojetí a třemi typy otevíracího mechanismu. Na výběr v různých povrchových úpravách.
SÉRII INFINITI tvoří všestranné kuchyně různých stylů od skandinávského po pestrý metropolitní vzhled, kombinující dřevěné povrchy s hi-tech řešeními. Povrchy a barvy lze u těchto kuchyní skvěle kombinovat.
NAVAZUJÍCÍ KRESBU luxusního kamene má kuchyňský ostrůvek z žuly Vitoria brown.
DOKONALOU PODOBU SKLA na sebe může vzít kuchyňský ostrůvek díky exkluzivnímu materiálu GLAKS, jehož povrch je smíšený se skleněným prachem.
HLUBOCE MATNÝ povrch nanolaminátu FENIX, který dokonale odolává otiskům prstů, nově nabízí kuchyňskému nábytku působivý sytý pastelový odstín zelený mat.
SAMETOVOU HEBKOST, mimořádnou odolnost, a navíc možnost snadné opravy propůjčuje kuchyňskému ostrůvku inovativní materiál FENIX s nano úpravou.
PATINA PŘIROZENÉ struktury dřeva umocňuje řemeslně propracovaný ostrůvek z dubového dřeva. Pracovní plocha je zhotovena z carrarského mramoru. Ostrůvek je navržen i k příležitostnému stolování.
ITALSKÁ ELEGANCE je charakteristická pro značku Poliform. Ztělesňuje dokonalé doplňky středového ostrůvku, který tvoří ideální místo pro vaření.
KOMBINACE DŘEVA A NEREZU od značky SieMatic ve spojení s kolekcí Urban, jenž je typická kombinací různých nábytkových sestav, zaujme na první pohled.
EXOTICKÝ VJEM přinese kuchyňský ostrůvek z brazilského kvarcitu Avocatus.
SVÍTIVĚ ŽLUTÉ HRANY ozvláštňují černo-bílé provedení dvířek modelu Stream v sametovém matu z prémiové řady Livanza. Na ostrovní varné centrum navazuje zvýšená stolní deska.
VHODNÝ PRO UKLÁDÁNÍ i jako pracovní plocha je kuchyňský ostrůvek ze sestavy modelů Silk Touch a Velvet Star s pracovní deskou z kompaktního laminátu Grace Stone Black.
LUXUSNÍ DOJEM vytváří středový ostrůvek s efektním keramickým obkladem z kolekce Urban od značky SieMatic.

Kuchyňské ostrůvky jsou již běžnou součástí mnoha kuchyní. Kromě své praktické funkce se často stávají také designovými prvky, které mohou celek kuchyňské linky výborně doplnit.

Způsoby, jak k výběru kuchyňského ostrůvku přistoupit, existují v zásadě dva. Ostrůvek může barevně i materiálově doplnit kuchyňskou linku a její součásti tak, aby oba prvky dohromady bezezbytku ladily.

Druhou možností pak je, že ostrůvek s kuchyňskou linkou kontrastuje. Může se tak stát designovým prvkem z hlediska použitých materiálů i doplňků.

Design ostrůvku může podpořit také vhodně vybrané barové posezení anebo horní osvětlení v případě, že se s těmito elementy počítá. V současnosti je trendem v této oblasti použití luxusních materiálů, například leštěného kamene či různých druhů exotického dřeva.

Často je ostrůvek navržen také jako kompaktní blok, případné zásuvky či další funkční prvky jsou provedeny skrytě.

Oblíbenou součástí kuchyňských ostrůvků jsou police pro ukládání kuchyňského vybavení či dekorací a běžnou součástí je i integrovaná varná či mycí zóna.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: archivy firem