Okouzlení extravagantním penthousem

Projekt známé tchajwanské firmy Edicom Corp, založený na lesku a luxusu, posouvá interiérový design na zcela novou úroveň. Hvězdami neotřelé realizace se staly ikonické kousky od Boca do Lobo a Luxxu.

Noblesní, to je to správné slovo pro popis pozoruhodného otevřeného multifunkčního obytného prostoru.

Jeho podlahu a stěny zdobí mramor v kombinaci se zlatými doteky, které jsou vlastně charakteristickým znakem celého interiéru, protože kovové detaily jsou součástí téměř každého z modelů, použitých v rámci vybavení tohoto unikátního bytu.

U některých, jako například u židlí a lampy, pak výsledek umocňuje přídavek zelených tónů, jež znásobují nastolenou okázalost a doslova mistrovský luxus.

Produkty od Boca do Lobo prostě nemohly v tak originální realizaci rozhodně chybět, počínaje ústředními prvky obývacího pokoje, jako jsou pohovka Soleil, křeslo Imperfectio a středový stůl Wave, až po další klíčový kousek v jídelně, a sice charismatický příborník Lapiaz, rozdělující prostor na dvě funkční zóny.

Všechny modely naprosto dokonale zapadají do eklektického pojetí obytného prostoru a odpovídají odvážné atmosféře tohoto interiéru, plynoucí z avantgardního, až lehce neuctivého pojetí designu, ale také z použitých materiálů, jež mají nemalý podíl na dosažení výsledné estetiky.

Finální vzhled interiéru je samozřejmě příznivě poznamenaný jak přirozeným světlem, přicházejícím dovnitř přes velká okna, tak i umělým osvětlením, jehož zdrojem jsou úžasné luxusní lustry a další zdroje.

Na ohromujícím extravagantním výsledku se podílí i kreativní odvaha a smělost, s jakou tvůrci ze známé tchajwanské firmy na nábytek a dekorace Edicom Corp přistoupili ke kombinaci různých druhů mosazi, rozličných typů povrchů, jejich textur, tvarů a barevnosti stejně jako jedinečných vzorů.

Právě vytříbené a vysoce efektní kousky od značek Boca do Lobo a Luxxu se k tomuto exkluzivnímu penthousu dokonale hodí.

Představují totiž nejautentičtější kombinaci dokonalého ručního zpracování s nejmodernějšími výrobními technologiemi, bez ohledu na trendy panující v rámci současného designu.

Zruční řemeslníci zpracovávají ty nejkvalitnější materiály do pozoruhodných kusů nábytku, čalounění a osvětlení, které se pak podílejí na vzniku nadčasového kosmopolitního obytného prostředí.

Díky nim získal i tento originální byt, situovaný na Tchaiwanu, doslova nebojácný šmrnc.

Paříž, Londýn, Moskva, Sydney, Hongkong, New York, Miami, Curych, Madrid, Bombaj – těžko byste napříč kontinenty hledali metropole, kde se ještě neobjevily realizace, jejichž efekt pramení zejména z použití produktů zmíněných ikonických značek, zaměřených na výrobu exkluzivních kusů nábytku.

Ty nejnáročnější klienty oslovují především svým vzhledem, ale rovněž užitnou hodnotou.

Bodují odvážnou kreativitou, harmonickou syntézou inovace s tradicí, unikátní estetikou s akcentem na jedinečné detaily i rafinovanou poetikou, srovnatelnou s uměleckými díly.

Zkrátka designem nejen pro radost, ale také pro život, jenž oprávněně vyvolává silně pozitivní emoce.

Text: Alena Müllerová, FOTO: www.covethouse.eu, www.bocadolobo.com