Království mramoru, zlata a křišťálu

Majitel neuvěřitelně honosné rezidence, lékař a investor do nemovitostí Joseph Englanoff, pojmenoval sídlo francouzským výrazem La Fin.

Název má vyjadřovat skutečnost, že exkluzivní dům představuje skutečný vrchol luxusu, maximum, jehož lze v oblasti bydlení dosáhnout.

Ačkoli je Los Angeles plné moderních domů ve stylu hranatých skleněných paláců, úroveň bohatství La Fin se zdá být vhodnější spíše pro Dubaj než pro USA. Jeho leštěné mramorové podlahy, zlaté akcenty, třpytivé lustry a lakované vzácné dřeviny, pocházející z celého světa, představují jen některé z přitažlivých designových detailů, jež jistě ocení znalci toho nejlepšího na poli obytného komfortu.

I proto se tato impozantní rezidence s výhledem na centrum LA a Century City vlastně více podobá soukromému hotelu než běžnému obytnému objektu…

Doktor Englanoff koupil pozemek v roce 2014 za pouhých pět milionů dolarů a jeho prostřednictvím si splnil sen o exkluzivním domově plném zábavy. Není divu, že třípodlažní vilu s téměř čtyřmi tisíci čtverečních metrů plochy si dnes cení na 139 tisíc dolarů.

Pořádně movitý kupec, podle předpokladů makléřů pocházející nejspíše ze zahraničí, za ně získá nejen velkolepé obytné prostory, ale také vskutku neopakovatelný uživatelský komfort jak pro svou rodinu, tak i pro své hosty a přátele.

Rezidence je totiž doslova předurčena k pořádání velkolepých eventů, a to i díky špičkové profi kuchyni, dokonale vybavené k přípravě lahodných pokrmů.

Kromě opravdu rozlehlé společenské zóny s ohromujícím blyštivým barem, dvanácti ložnic a šestnácti koupelen k němu patří například domácí kino, fitness centrum s horolezeckou stěnou či odvětrávaná doutníková místnost s humidorem.

Jen nábytek, který byl vyroben na míru pro tuto rezidenci, si vyžádal investici tří milionů dolarů!

Nemovitost zaujme luxusem na každém kroku, ale také řadou exkluzivních vychytávek, k nimž bezesporu patří třeba otočný výtah, zajišťující parkování šesti špičkových vozů, nebo ledová „vodkotéka“.

Další ohromující součástí vysoce stylového bydlení je vybavení venkovních prostor. Vévodí jim především obrovská televizní obrazovka, jež se díky zabudovaným čidlům sama hydraulicky zasouvá, pokud nastane nevhodné počasí.

Zajímavý je rovněž bar, vybavený houpačkami místo klasických stoliček, součástí sídla je rovněž samostatný penthouse pro hosty.

Vraťme se však zpátky do úchvatných interiérů sídla, situovaného do Města andělů, centra veškerého dění kolem showbusinessu.

Jednou z dominant do posledního detailu promyšlené obytné dispozice je určitě točité schodiště, jehož elegantní stuha spojuje všechna tři podlaží rezidence.

Středem jeho půvabné spirály, vznášející se v prostoru, jako třpytivý vodopád padá křišťálový lustr, tvořený cca padesáti tisícovkami čirých krystalů Swarovski. Kvůli jeho váze bylo dokonce nutné posílit nosnost stropní konstrukce.

V estetickém efektu mu ovšem zdatně konkuruje další skvost v podobě svítidla, umístěného nad posezením se dvěma pohovkami a konferenčními stolky, jehož ovál zasahuje i do navazujícího baru s mramorovým pultem a čalouněnými sametovými klubovkami.

Těžko uvěřit, že místo, evokující spíše některý z profi nočních podniků v Los Angeles, je skutečně součástí soukromé rezidence, zasazené do kopcovitého reliéfu destinace v Bel Air.

Klidně sem může přijít na drink třeba některá ze řady zdejších světových celebrit, kupříkladu Beyoncé nebo Jaye Z, kteří se zabydleli na stejné ulici. Ostatně hosté určitě rádi využijí rovněž pozvání do degustační místnosti, nabízející ochutnávku vodky.

Její prostor s teplotou pod bodem mrazu je vybaven hřejivými štólami z umělé kožešiny.

Za pozornost rozhodně stojí rovněž prosklená vinotéka s originální uměleckou instalací z muránského skla, dekor na stěnách zobrazuje inspiraci šaty, jež oblékala bývalá první dáma USA Jacqueline Kennedyová.

Pokud jde o hlavní apartmá, jeho ložnice má stěny od podlahy až ke stropu obložené italským dubem a disponuje mramorovým krbem, dovezeným z Portugalska.

Navazující terasa pak nabízí ikonický výhled na Century City, kompaktní obchodní čtvrť, obklopující filmová studia společnosti Fox, charakteristickou elegantními výškovými hotely, kondominii a kancelářemi.

V přilehlé koupelně zaujmou obklady stěn, sestavené ze čtyřiadvaceti desek ze zlatého mramoru Calacatta, nezbytnou šatnu pojali návrháři jako stylový showroom.

Rovněž zaměstnanci mají v rámci sídla své vlastní domovy, na pozemek s rozlohou dvou akrů dohlíží na místě vlastní bezpečnostní agentura.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: One Shot Productions, Jim Bartsch