Hříšná noblesa podle Anastasie Rees

Světoznámá značka vyzvala talentovanou interiérovou designérku, aby v rámci interiéru moderního luxusního domu skloubila svůj charakteristický styl s ikonickými kousky z portfolia LUXXU. Výsledkem je obytný prostor, v němž se tmavé tóny a zlaté akcenty citlivě prolínají a vytvářejí nadčasovou barevnou paletu.

Anastasia Reesová je dokonalým příkladem okouzlujícího kosmopolitního tvůrce.

Na svém kontě má celou řadu nádherných realizací napříč kontinenty, jež byly impulzem k navázání vzájemné spolupráce s LUXXU. Městský dům ve Washingtonu D. C., jenž nese nezaměnitelný rukopis nadané návrhářky, se tak v jejím podání stal jakousi výkladní skříní zejména svítidel a čalouněného nábytku této stylové značky.

Kariéra půvabné designérky přitom nezačala vůbec slavně: „Moje první zkušenost byla naprostý propadák,“ přiznává. „Kvůli získání zakázky jsem zalhala o svých mizivých návrhářských zkušenostech, čemuž také odpovídal výsledek.

Byl to jeden z nejtrapnějších okamžiků, jaké jsem kdy zažila.

Naštěstí když jsem dostala novou příležitost, byla jsem tentokrát ke klientovi upřímná a slíbila jsem, že budu tvrdě pracovat, a byla jsem odhodlána udělat vše správně,“ vzpomíná.
Začala chodit do obchodů, od specialistů získávala vědomosti o obkladech, nábytku, tapetách a podlahách, o materiálech a jejich texturách, o moderním životním stylu.

Pak přišly na řadu znalosti z oblasti stavebnictví, konstrukcí, rozvodů a všech souvisejících oborů, jež se pak jako puzzle poskládaly v mozaiku všech důležitých aspektů designového projektu.

Teprve potom se jí podařilo vyplout na úspěšné tvůrčí vlně, což by ovšem nebylo možné bez schopnosti porozumět tomu, co klient chce. „Prostě to vnímám,“ říká.

„Myslím, že se lidé kolem mě cítí dobře, takže se nebojí otevřít se a důvěřovat mi, sdílet se mnou osobní příběhy, sny a představy.

To mi pomáhá vytvořit pro ně dokonalý obytný prostor jako mix krásy a pohodlí, který je však pro každého jiný,“ vysvětluje svůj přístup. Že se jí to v případě rozlehlého bytu, vybaveného ikonickými kousky LUXXU, podařilo nad očekávání, je více než zřejmé.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: LUXXU, www.covethouse.eu