Místo jako stvořené pro západ slunce

Selling Sunset je velice oblíbeným reality seriálem společnosti Netflix, který diváky nechává nahlédnout za třpytivou oponu přepychového života v luxusních rezidencích, jež nabízí k prodeji realitní kancelář The Oppenheim Group.

Seriál zachycuje realitní agenty, pohybující se v prostředí slavných klientů a honosných sídel. V dubnu tohoto roku proběhla premiéra již jeho páté řady.

S televizním megahitem v zádech se společnosti The Oppenheim Group nabízí ty nejlepší rezidence, jaké vůbec lze v Jižní Kalifornii nalézt.

Jednou z nich je i tato impozantní vila, která stojí na ulici Benedict Canyon Drive přímo nad slavným Sunset Strip bulvárem.

Velkou část svého luxusního renomé těží dům nejen ze své adresy, ale také z perfektního ztvárnění kalifornského životního stylu, odvíjejícího se především od možnosti celoročního pobývání v exteriéru.

Tato rezidence je proto vybavena venkovními „místnostmi“, které mají téměř totožnou rozlohu jako ty klasické, tedy situované uvnitř domu.

Stavba je umístěna vysoko na svazích losangeleských kopců. Pyšní se rozlohou přes jeden tisíc metrů čtverečních, současnou architekturou a dechberoucími výhledy na údolí.

Z každého patra domu jsou proto vidět neopakovatelná panoramata okolního přírodního prostředí. Rezidenci objímá oplocení vymezující prostor zahrady, která je plná bujné vegetace a ostře zelených sametových trávníků, vybízejících k chůzi naboso.

Zahradní prostor navíc poskytuje dostatek soukromých a polouzavřených intimních částí, aniž by obyvatelé domu ztratili byť jen jeden centimetr ze spektakulárně krásných výhledů na západy slunce nad kaňonem.

Nejintenzivnější západy slunce pak mohou obyvatele vily pozorovat z ohromné střešní terasy vybavené grilovacím prostorem a krbem s lounge posezením. Terasa zabírá téměř na celý půdorys druhého patra stavby.

Dá se tedy říct, že horní obytné patro je téměř celé exteriérové. Horní část terasy je navíc dvojramenným schodištěm propojena se spodní částí, kde je barové sezení, přímo navazující na kuchyni.

Expozice domu do svahu přímo vybízí k experimentům s terénem, čehož architektura vily využívá na maximum.

Najdeme zde proto několik teras a částí zahrady v různých výškových úrovních, díky čemuž vznikají prostory pro různé příležitosti od intimních zákoutí a malých balkonových teras, až po „taneční parket“ hlavní otevřené terasy, který nabízí dostatek místa i pro náročnější večírek.

Interiérová společenská část rozkládající se v přízemí je prostorově téměř totožná se střešní terasou, navíc ovšem poskytuje úkryt před nepříznivým počasím, který je někdy přece jen potřebný.

Díky proskleným posuvným stěnám se ale dá i tento prostor maximálně propojit s vnějškem, a dosáhnout tak jeho plného otevření do krajiny. V celém domě najdeme celkem pět ložnic, osm koupelen, tělocvičnu a domácí kancelář se skleněnými stěnami.

V nižší části budovy je umístěna hudební místnost, jejíž prosklené stěny, směřující do fascinující zeleně korun stromů, jsou velice inspirativní.

V přízemí jsou v interiéru umístěny malé zenové bazénky, které podporují klidnou atmosféru v domě tichým prouděním vody přes oblázky.

Druhé podlaží pak slouží primárně pro soukromou část – je zde hlavní apartmá s ložnicí, která je vybavena krbem, balkonem, dvěma Walk-in šatnami a koupelnou s parní sprchou. Prostorná kuchyně, otevřená do zahrady, uvítá každý večírek u bazénu i vevnitř.

Mimo ni je v domě umístěna také druhá kuchyně, která pomáhá obsloužit hosty právě při větších slavnostech, kdy se v kalifornském západu slunce třpytí bublinky prosecca ve skleničkách hostů.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Courtesy of The Oppenheim Group , www.ogroup.com