JAKÝ TREND VELÍ SEDAČKÁM

Moderní sedací nábytek je v dnešní době poměrně široký pojem. My se tentokrát zaměříme zřejmě na nedůležitější prvek z tohoto segmentu – sedačky.

Zahrnují klasické pohovky, atypické i polohovací modely, originální solitéry i momentálně nejoblíbenější modulární sestavy.

Možností je opravdu nespočet, a pokud k tomu přičteme širokou materiálovou škálu a různé varianty konstrukčních řešení, nabízí se nám téměř neomezená nabídka. Pro výběr té správné bychom ovšem měli brát zřetel na základní kritéria. Předně se jedná o konkrétní potřeby uživatele a designové sladění s interiérem.

Jednoznačným trendem jsou, jak už bylo zmíněno, modulární sestavy. Uživatelé u těchto modelů oceňují minimalistický design, tvarovou rozmanitost, a především možnost sestavení jednotlivých modulů s ohledem na dispoziční řešení.

U klasických sedaček jsou v kurzu především značkové a designové kousky, jež si udržují vysoký status řemeslným zpracováním s využitím prémiových materiálů. Oblibu si získávají i polohovací a modely s relaxačními funkcemi.

TEXT: Jindřiška Janovská, FOTO: archivy firem