Ikonický stůl jako středobod interiéru

Může se design celého interiéru odvíjet od jednoho kusu nábytku? Designéři, kteří navrhli skvostnou rezidenci uprostřed energií sršícího Bombaje, vás přesvědčí, že to možné je a že tak vznikne neopakovatelný a osobitý interiér.

Interiér rezidence Altamount je designovou třešničkou studia Hirsch Bender Associates. Jeho designéři se zaměřují především na vybavování hotelů po celém světě, Altamount ale potvrzuje, že ani soukromé interiéry nejsou nic, s čím by si neporadili.

Hlavní město Indie, Bombaj, je živá a barevná metropole plná množství kulturních, náboženských i společenských vrstev. Právě mnohovrstevnatost zdejší kultury se stala inspirací designu interiéru bytu.

Variace textur, barev i materiálů víří kolem jediného prvku – ikonického stolu Eden Gold Center, který s vášní sobě vlastní navrhli designéři ze značky Boca do Lobo.

Konferenční stůl je inspirovaný exotickými stromy a rostlinami, jejichž organické tvary se propisují také do výrazu samotného designového kousku. Každá část se vine jako tekoucí řeka v zaoblených liniích, exkluzivní textura přináší zážitek z doteku.

Ve stolu Eden Gold lze nají čistou vášeň, potěšení z luxusu i pocit ukořistění neznámého. Je proto nasnadě, že designéři stůl umístili do centrální místnosti bytu, tedy do obývacího pokoje.

Uprostřed jasnými barvami hýřící místnosti funguje stůl jako magické centrum, k němuž se stahuje veškerá pozornost.

Efektně ho doplňují křesla v půlnoční modré, odstíny nebe brzkého večera a nábytek v delikátních světlých tónech s akcenty zlaté, který dodává místnosti harmonii.

Na obývací pokoj navazuje do mramoru zahalená kuchyně, jež se blýská půvabnou atmosférou. Místnost je dokonalým příkladem rčení, že v jednoduchosti je krása.

Bez modrých, zlatých a šedých barevných tónů zde zůstává jen struktura žilkovaného mramoru a monochromní hnědá plocha kuchyňské linky, která z prostoru dělá takřka chrám jednoduchosti.

Žluté a zelené akcenty propůjčují místnosti hřejivý pocit, který se přelévá také do blízké jídelny. Ta těží především z výhledů na město rozprostírající se až k horizontu a z kombinace temně modrých, černých a zlatých odstínů.

Soukromá část Altamount rezidence je co do designu tou klidnější sekcí. Hlavní ložnice je svěžím a světlým prostorem. Celý interiér umocňuje denní světlo prostupující okny.

Sofistikovanější pocit zajišťuje barevná paleta skládající se z šedých a bílých odstínů, které rozzařují zlaté či okrové detaily, ať již na nábytku, kobercích či na polštářích.

Celý interiér Altamount rezidence dává pocit vrcholku světa. Dýchá glamour a luxusem s důrazem na každý detail. Pozornost byla kladena nejen na výběr ikonického zlatého konferenčního stolu, ale i na selekci dekorací a doplňků, jež se staly esencí bytu.

Značka Boca do Lobo vytvořila luxusní kousek, který se stal pomyslným hrncem se zlaťáky na konci interiérové duhy.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Boca do Lobo, www.bocadolobo.com