DVEŘE PRO KAŽDÝ INTEIRÉR
VRimg File Description =Attributes= Version: 1.3 Compressed: true Resolution { width: 4960 height: 4960 pixelAspectRatio: 1 } Render Region { renderRegion: true xmin: 0 ymin: 0 width: 0 height: 0 } Regions Info { regWidth: 4960 regHeight: 4960 whatsXY: MaxSize } Camera Info { transform: matrix projection: parallel aperture: 3.52595e+013 fov: 1.37925e+011 targetDistance: 8.82455e+01...
ProEXR File Description =Attributes= channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 4959, 3506] displayWindow (box2i): [0, 0, 4959, 3506] lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1 screenWindowCenter (v2f): [0, 0] screenWindowWidth (float): 1 type (string): "scanlineimage" =Channels= B (half) Background.blue (half) Background.green (half) Ba...

Každý obytný prostor má svou specifickou architekturu, dispozici a v neposlední řadě i konkrétní styl. Vhodně sladit daný interiér s jedním z nejdůležitějších prvků, jakými jsou dveře, bychom měli věnovat patřičnou pozornost.

Dveře mají v interiéru důležitou roli. Jejich hlavní funkcí je propojovat a zároveň oddělovat jednotlivé místnosti a jsou dominantním designovým prvkem, jenž přispívá k celkovému vyznění daného prostoru.

Podle typu lze dveře jednoduše rozdělit na křídlové a to falcové, které přiléhají na zárubeň nebo bezfalcové, jež naopak přiléhají do vnitřní zárubně, čímž tvoří jednolitou plochu. Posuvné modely jsou ideální v případě, když v prostoru není dostatek místa.

Tento typ dveří lze instalovat buď do pouzdra, nebo na stěnu pomocí speciální garnýže. Trendem poslední doby jsou takzvané industriální stěny. Kovový rám, převážně se skleněnou výplní většinou vyplňuje podstatnou část stěny.

V této konstrukci jsou možné klasické křídlové dveře, či se jedná o celoposuvný systém. Nabídka materiálů, povrchů a typů výplní je nepřeberná stejně jako pestrá škála kování a dveřních doplňků.

TEXT: Jindřiška Janovská, FOTO: archivy firem